counter

Αγριεύει το σκηνικό του καιρού: Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Αγριεύει το σκηνικό του καιρού: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Αγριεύει το σκηνικό του καιρού: Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Καιρός - Βροχή

Τη Μεγάλη Τετάρτη προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες που είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλάζι αρχικά στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία. Τα έντονα φαινόμενα γρήγορα θα επεκταθούν σε όλη τη δυτική και βόρεια Ελλάδα, μετά το μεσημέρι στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά και κατά τη διάρκεια της νύχτας στα υπόλοιπα Ηπειρωτικά. Χιόνια θα πέσουν από το απόγευμα στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας (κυρίως της δυτικής) και της δυτικής Στερεάς πάνω από τα 1.200 μέτρα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες από το μεσημέρι θα αυξηθούν και τη νύχτα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 5 και από το μεσημέρι 6 και τοπικά στα νότια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το μεσημέρι-απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αρχικά στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιόνια θα πέσουν από το απόγευμα στα ορεινά της Μακεδονίας (κυρίως της δυτικής πάνω από τα 1.200 μέτρα). Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιόνια θα πέσουν από το απόγευμα στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς (πάνω από τα 1.200 μέτρα). Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία από τα βόρεια βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά. Κατά της διάρκεια της νύχτας τα έντονα φαινόμενα θα επεκταθούν στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στις δυτικές Κυκλάδες τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στα βόρεια 5 με 6 και από το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Κεφαλονιά αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Τη Μεγάλη Πέμπτη στα δυτικά αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες πιθανόν κατά διαστήματα να είναι τοπικά ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, οι οποίες στη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά (υψόμετρο πάνω από 1.100 μέτρα).

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά πελάγη από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από τα δυτικά.

Πηγή: ΑNTENNA.GR

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR