counter

Αγγελική Λάμπρη: Το δημόσιο μήνυμα στήριξης στον Γιώργο Καπουτζίδη

Αγγελική Λάμπρη: Το δημόσιο μήνυμα στήριξης στον Γιώργο Καπουτζίδη
Αγγελική Λάμπρη: Το δημόσιο μήνυμα στήριξης στον Γιώργο Καπουτζίδη

Αντιδράσεις προκάλεσε η χθεσινή ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια και τα όσα ανέφερε για τον Γιώργο Καπουτζίδη.

Η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια για τον Γιώργο Καπουτζίδη

«Ιδιαίτερα για τον Καπουτζίδη, αυτό το νέο πρότυπο της κοινωνίας, που στην εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου «Στην Υγειά μας» επί 3 ώρες, ανέλυε –παρουσίαζε τον έρωτά του με το σύντροφό του, ο οποίος του αφιέρωνε και του τραγουδούσε τραγούδια, ενώπιον των φυσιολογικών οικογενειών μας και των φυσιολογικών παιδιών μας και ενώπιον εκατομμυρίων τηλεθεατών και ο οποίος τόλμησε, για να προσβάλει τη τιμή και την υπόληψή μου και να θίξει τον φυσιολογικό τρόπο δημιουργίας οικογενείας, και ανήρτησε μια φωτογραφία μου μετά από επίθεση από μπράβο, για την οποία εκκρεμεί ποινική δικογραφία, του επιφυλάσσω ιδιαίτερη μεταχείριση στα δικαστήρια», έγραφε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια.

Η απάντηση του Γιώργου Καπουτζίδη

Λίγες ώρες μετά, ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε στην ΕΡΤ και απάντησε, λέγοντας, μεταξύ άλλων: «Ανέφερε ότι κάνουμε σημαία την ιδιαιτερότητά μας κλπ. Κανένας δεν κάνει σημαία την ιδιαιτερότητά του. Δεν μπήκε ποτέ κανένα παιδάκι στα 9 ή στα 10, στην τάξη του δημοτικού σχολείου με μια σημαία. Μπαίνει χαρούμενο, να κάνει το μάθημά του και αυτό που γίνεται είναι κάποια παιδιά να το δείχνουν με το δάχτυλο. Εκεί ξεκινάει μια πολύ συγκεκριμένη διαδικασία, όπου πρέπει να κρύβεται, να φοβάται, να νιώθει ότι απειλείται, καμιά φορά να αλλάζει δρόμο και είμαι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει περάσει από αυτή τη διαδικασία, όπως και πολλοί άλλοι και έχω βγει δυνατός. Αισθάνομαι καλά, δεν κρύβομαι, δεν φοβάμαι και είμαι ευτυχισμένος. Ο λόγος που αντέδρασα ήταν γιατί αμφισβήτησε τη δική μου ευτυχία. Γιατί είπε ότι ο μόνος δρόμος για να γίνει κάποιος ευτυχισμένος είναι η σπουδή, η μελέτη, η σκληρή εργασία και η δημιουργία μιας οικογένειας και η αγάπη για το άλλο φύλο. Εγώ δεν θεωρώ ότι υπάρχει ένας δρόμος για την ευτυχία.

Στη συνέχεια, δήλωσε: «Είμαι ένας άνθρωπος που την ακολούθησα αυτή τη διαδρομή, σπούδασα και πέρασα στην Νομική Θεσσαλονίκης και ψηλό βαθμί, δούλεψα, αλλά για κάποιους ανθρώπους όσο κι αν δουλέψεις, όσο κι αν μελετήσεις θα είσαι πάντοτε ένας πολίτης δεύτερης κατηγορίας. Άρα δεν είμαι εγώ αυτός που κάνω σημαία την ιδιαιτερότητά μου, είναι κάποιοι άλλοι που την ιδιαιτερότητά μου, αυτό που είμαι, το θεωρούν βαρίδι, το θεωρούν ντροπή, το θεωρούν μαύρη σημαία. Είμαι εδώ για να πω ότι δεν είναι μαύρη σημαία και δεν είναι ντροπή και δεν είναι βαρίδι».

Ακόμη, ο Γιώργος Καπουτζίδης πρόσθεσε: «Δεν θα ήθελα ιδιαίτερη μεταχείριση. Είμαι πάρα πολύ προετοιμασμένος γι αυτό, έχω μιλήσει με δικηγόρο. Αν χρειαστεί να πάμε, ας πάμε. Θέλω να ευχαριστήσω όλες αυτές τις “φυσιολογικές” οικογένειες που με τίμησαν και με στήριξαν και ο λόγος που έχω πετύχει στη ζωή μου είναι αυτές. Κι εγώ παιδί μιας φυσιολογικής οικογένειας είμαι και αυτές εμπιστεύτηκαν τελικά έναν γκέι σεναριογράφο για να διηγηθεί στα παιδιά τους, με ένα πολύ όμορφο και αστείο τρόπο, με ένα παραμύθι, όπου είναι το “Παρά Πέντε”, την αγάπη, τη φιλία, τις αξίες, την ηθική».

«Θέλω να πιστεύω σε έναν καλύτερο κόσμο», είπε ο ηθοποιός και συνέχισε: «Εμένα η δικιά μου η ευτυχία τελικά ήρθε όταν σταμάτησα να φοβάμαι και να ντρέπομαι. Αν κι άλλοι μπορέσουν να μιλήσουν, μπορούν να διορθωθούν πάρα πολλά πράγματα. Δεν ξέρω ποιος είναι ο λόγος που γίνεται αυτή η επίθεση. Είναι προσωπικός; Έχει να κάνει με την γκέι κοινότητα; Έχει να κάνει με το ότι μπορεί να θέλει να δημιουργήσει ένα κλίμα εκφοβισμού για να μην βγουν άνθρωποι. Εγώ είμαι εδώ πάντως και κάνω τον αγώνα.

Εγώ δεν έχω αναλύσει ποτέ μέσα σε τρεις ώρες την προσωπική μου ζωή. Θα πω όμως για πρώτη φορά κάποια πράγματα για την προσωπική μου ζωή. Εδώ και 17 χρόνια έχω ζήσει τρεις πολύ όμορφες σχέσεις και έχω υπάρξει πολύ ευτυχισμένος μέσα σε αυτές. Με τρεις ανθρώπους που με αγαπάνε και τους αγάπησα κι εγώ και εξακολουθούν να με αγαπάνε και με συγκινεί ιδιαίτερα. Τώρα είμαι άνεργος ομοφυλόφιλος, είμαι ευτυχισμένος και έτσι. Ευτυχισμένος θα γίνεις αν έχεις καλή καρδιά. Είναι μια πολύ σημαντική μέρα για μένα σήμερα. Σήμερα ο μπαμπάς μου γίνεται 90 ετών και είμαι πολύ συγκινημένος γιατί εγώ πρώτος είμαι πολύ περήφανος γι αυτόν και είναι κι εκείνος πολύ περήφανος για μένα. Κάναμε πολύ δύσκολη διαδρομή για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, τώρα έχω φτάσει στο σημείο να βλέπω την περηφάνια στα μάτια του. Ο λόγος που ήρθα εδώ δεν είναι για να επιτεθώ σε κάποιον. Ο λόγος που ήρθα εδώ είναι γιατί είπε ότι είμαι πρότυπο. Δεν είμαι εγώ, ο πατέρας μου όμως είναι κ αι μακάρι κάποιος πατέρας όταν τελειώσει αυτή η συνέντευξη να κοιτάξει με περηφάνεια τον γκέι γιο του, όπως κοιτάει εμένα ο πατέρας μου».

Το μήνυμα της Αγγελικής Λάμπρη

Τον αγαπημένο ηθοποιό και σεναριογράφο στήριξε δημόσια και η πολύ καλή του φίλη, Αγγελική Λάμπρη, η οποία δημοσίευσε στο Instagram μια κοινή τους φωτογραφία και σχολίασε με νόημα: «Proud of you!!!! Μα τα λες πάντα τόσο υπέροχα!!!! Σ’ αγαπώ τόσο πολύ!!!!».

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR