counter

Άδωνις Γεωργιάδης: Έγινε δότης μυελού των οστών - VIDEO

Άδωνις Γεωργιάδης: Έγινε δότης μυελού των οστών - VIDEO
Άδωνις Γεωργιάδης: Έγινε δότης μυελού των οστών - VIDEO

Άδωνις Γεωργιάδης

Εθελοντής δότης μυελού των οστών έγινε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, στηρίζοντας ενεργά και ουσιαστικά την προσπάθεια του Συλλόγου “Ελπίδα” για τη δημιουργία Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

Μετά από αρκετό κόσμο που έχουν γίνει ήδη δότες ακολούθησε και ο Άδωνις Γεωργιάδης αλλά και οι εργαζόμενοι του γραφείου του και άλλοι υπάλληλοι του υπουργείου.

“Είναι ένα όραμα που πρέπει να το κάνουμε πραγματικότητα, πρέπει οι Έλληνες να δώσουμε το καλό παράδειγμα ότι μπορούμε ακόμα και αυτές τις δύσκολες ώρες να σκεφτόμαστε και λίγο τους συνανθρώπους μας” είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μόλις συμπλήρωσε την σχετική αίτηση προς τον ΕΟΜ και έδωσε δείγμα στοματικού επιχρίσματος για ταυτοποίηση. Πλέον, ανήκει στους δότες μυελού των οστών και είναι χαρούμενος που μπόρεσε να βοηθήσει και αυτός με τον τρόπο του.

Η λήψη στοματικού επιχρίσματος είναι ο ένας τρόπος ταυτοποίησης του ιστικού τύπου του δότη, ο άλλος είναι η λήψη αίματος. Τα αποτελέσματα της ανάλυσης καταχωρίζονται στο σχετικό εθνικό αρχείο (ΕΟΜ) καθώς και στο αντίστοιχο παγκόσμιο.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης που έδωσε το παράδειγμα αφού έγινε δότης μυελού των οστών, δεσμεύτηκε πως θα ξεκινήσει μαζί και με άλλα υπουργεία μια μεγάλη εκστρατεία ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης με στόχο οι εθελοντές δότες  στη χώρα μας να φτάσουν τους 100.000.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR