counter

Αθηναΐς Νέγκα: Η ανάρτηση της για την "Ημέρα της Γυναίκας"

Αθηναΐς Νέγκα: Η ανάρτηση της για την "Ημέρα της Γυναίκας"
Αθηναΐς Νέγκα: Η ανάρτηση της για την "Ημέρα της Γυναίκας"

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σήμερα, Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019, και όπως κάθε τέτοια μέρα, όλοι θυμόνται τους αγώνες των γυναικών και τιμούν την προσφορά τους στην σύγχρονη κοινωνία.

Όλα ξεκίνησαν στις 8 Μαρτίου του 1857 όταν έγινε μια μεγάλη διαμαρτυρία από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, με αίτημα τις καλύτερες συνθήκες εργασίας. Τότε οι γυναίκες ντυμένες στα λευκά ζήτησαν ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και μείωση των ωρών εργασίας. Υπολογίζεται πως εκείνη την εποχή οι γυναίκες δούλευαν στα εργοστάσια περίπου 16 ώρες τη μέρα, ενώ παράλληλα οι μισθοί τους ήταν πολλοί μικρότεροι από τους αντίστοιχους των ανδρών.

Η Αθηναΐς Νέγκα θέλησε να στείλει το δικό της μήνυμα με αφορμή την ιδιαίτερη αυτή ημέρα, με την ίδια να γράφει μεταξύ άλλων πως «είναι 10.000 φορές ανώτερο και συναρπαστικότερο να είσαι γυναίκα από το να είσαι άνδρας».

Αναλυτικά η ανάρτηση της Αθηναΐδας Νέγκα: «Ακόνη και στις γιορτές έχω άπλωμα. Ωστόσο παρά τις δυσκολίες, τον ρατσισμό, τον σεξισμό, την περισσότερη δουλειά και προσπάθεια, το να είσαι γυναίκα είναι 10.000 φορές ανώτερο και συναρπαστικότερο από το να είσαι άνδρας. Δεν έχει περάσει ποτέ από το μυαλό μου το αντίθετο. Προσευχόμουν να κάνω κορίτσια και ήμουν τυχερή. Χρόνια μας πολλά».

 

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR