counter

Αθηνά Οικονομάκου: Η φοβία που είχε και την ανάγκασε να απέχει από το θέατρο - "Ξεκίνησα ψυχοθεραπεία"

Αθηνά Οικονομάκου: Η φοβία που είχε και την ανάγκασε να απέχει από το θέατρο - "Ξεκίνησα ψυχοθεραπεία"
Αθηνά Οικονομάκου: Η φοβία που είχε και την ανάγκασε να απέχει από το θέατρο - "Ξεκίνησα ψυχοθεραπεία"

Καλεσμένη στην εκπομπή «Πρωινό μας» βρέθηκε την Παρασκευή η Αθηνά Οικονομάκου, η οποία παραχώρησε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στη Φαίη Σκορδά. Η ηθοποιός μίλησε για τη μητρότητα αλλά και για τον μεγάλο της φόβο, τον οποία αντιμετώπισε με ψυχοθεραπεία.

Δείτε επίσης - Αθηνά Οικονομάκου: Η αντίδραση του γιου της όταν την είδε στον θέατρο

Η Αθηνά Οικονομάκου για τη μητρότητα

«Ο Μάξιμος είναι 4,5 ετών και η Σιένα είναι 1,5 έτους. Περνάμε πολύ όμορφες στιγμές, όπως όλα τα αδέλφια, έτσι και εμείς περνάμε από όλες τις διακυμάνσεις και εμείς το διασκεδάζουμε. Είναι πιο εύκολα τα πράγματα τώρα και το δεύτερο παιδί ήταν πιο εύκολο εξαρχής. Τα κορίτσια είναι λίγο πιο εύκολα…Στο δεύτερο παιδί ήμουν και εγώ διαφορετική, πολύ πιο ήρεμη, πολύ πιο σίγουρη, ένιωθα πιο ασφαλής, πιο έμπειρη, όλα ήταν πολύ πιο απλά στο κεφάλι μου, δεν πάθαινα πανικούς. Μπήκα πιο εύκολα στην δουλειά, λιγότερες ενοχές. Ψυχολογικά περνάω διάφορες διακυμάνσεις που με δυναμώνουν, ξεπερνώντας εμπόδια και καταλαβαίνοντας ότι μεγαλώνεις και δίνεις βαρύτητα σε άλλα πράγματα, αλλάζουν όλα. Νιώθω πιο δυνατή και νομίζω φαίνεται και από τον τρόπο που διαχειρίζομαι τις καταστάσεις», ανέφερε η Αθήνα Οικονομάκου.

Η Αθηνά Οικονομάκου για τον φόβο που είχε

«Είχα πολλά χρόνια να κάνω θέατρο, ήταν δική μου επιλογή για προσωπικούς λόγους. Είχα αποκτήσει φοβία, είχα σκηνική ανασφάλεια. Συμβαίνει σε πολλούς. Εγώ έφτασα σε ένα σημείο που είπα ότι δεν το αντέχω άλλο ψυχικά. Νιώθεις ένα μεγάλο άγχος στην σκηνή, φοβάσαι ότι μπορεί να προκύψει οτιδήποτε. Δεν είχα πάθει κρίση πανικού, με την έννοια του να καταλάβει κάποιος κάτι, αλλά ένιωθα μια τόσο μεγάλη ταραχή, που ένιωθα ότι καθημερινά διαλύομαι ψυχικά. Το είχα πάντα, αλλά έφτασα σε ένα σημείο που δεν μπορούσα να το διαχειριστώ. Ξεκίνησα ψυχοθεραπεία και έκανα ένα διάλειμμα από το θέατρο, μάλιστα είχα πει ότι και να μην ξανακάνω ποτέ, δεν με πειράζει. Μετά ήρθαν και τα παιδιά, είχα πολλές τηλεοπτικές προτάσεις οπότε βολευόμουν λίγο…Φέτος ήμουν πιο έτοιμη να αντιμετωπίσω το τέρας αυτό που με τρόμαζε. Αυτό προκύπτει από διάφορα ψυχολογικά θέματα που έχει ο καθένας και φόβους και ανασφάλειες που μπορεί να έχει κάποιος μέχρι και από την παιδική του ηλικία. Ένα φόβος που μεγαλώνοντας διογκώνεται και πολύς κόσμος φτάνει στο σημείο να ζητήσει βοήθεια από ειδικό. Το αντιμετώπισα και τώρα είμαι πολύ χαρούμενη που το ξεπέρασα», εξομολογήθηκε η Αθηνά Οικονομάκου.

 

Photo Credits: Instagram - athinao1konomakou

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR