counter

Θοδωρής Παπανικολάου: Ποιος είναι ο αποψινός guest του MasterChef που “ζωγραφίζει” τα πιάτα του;

Θοδωρής Παπανικολάου: Ποιος είναι ο αποψινός guest του MasterChef που “ζωγραφίζει” τα πιάτα του;
Θοδωρής Παπανικολάου: Ποιος είναι ο αποψινός guest του MasterChef που “ζωγραφίζει” τα πιάτα του;

Ο Θοδωρής Παπανικολάου είναι ένας εξαιρετικός Chef και θα τον δούμε ως guest στο αποψινό επεισόδιο του MasterChef.

Θοδωρής Παπανικολάου - Βιογραφικό

  • Ο Θοδωρής Παπανικολάου γεννήθηκε στα Φάρσαλα όπου έζησε μέχρι τα 18 του χρόνια
  • Έχει σπουδάσει μαγειρική στη Θεσσαλονίκη
  • Το αγαπημένο του φαγητό ως παιδί ήταν τα γεμιστά, μόνο με ρύχι, χωρίς κιμά
  • Από νεαρή ηλικία ο Θοδωρής Παπανικολάου γνώριζε πως ήταν αυτό που ήθελε να κάνει και πίστευε πως υπήρχε σύνδεση με την έντονη ενασχόληση που είχε τότε με την ζωγραφική
  • Από το 2004 εργάζεται ως μάγειρας χωρίς να έχει σταματήσει καθόλου
  • Ο Θοδωρής Παπανικολάου έχει εργαστεί στη Χαλκιδική, στη Σαντορίνη, στη Φολέγανδρο και στη συνέχεια σε ένα μονάστερο εστιατόριο, το Ora d' Aria στη Φλωρεντία. Αργότερα στο εστιατόριο Σελήνη, το διάστημα αυτό είναι chef στο εστιατόριο Parla με δημιουργική Ιταλική κουζίνα

  • Μάγειροι που τον επηρέασαν, ο δάσκαλός του στη σχολή, Ζήσης Κεραμέας που του έμαθε να αγαπάει τις πρώτες ύλες
  • Ο Marco Stabile Chef και ιδιοκτήτης του εστιατορίου που δούλεψε στη Φλωρεντία ήταν αυτός που του έμαθε να μαγειρεύει. Αναφέρει πως όσα είχε μάθει ως τότε ξανατοποθετήθηκαν σωστά πλέον μέσα του, ενώ ταυτόχρονα διδάχθηκε και πολλά ακόμη
  • Υλικά που αγαπάει o Θοδωρής Παπανικολάου είναι τα λαχανικά γενικότερα, τα μυρωδικά και το ελαιόλαδο

  • Έμπνευση του η επαφή με τη γη καθώς μεγάλωσε σε αγροτική περιοχή, η μαγειρική της γιαγιάς του, το πέρασμά του από την Ιταλία και η γνωριμία του με τον Γιώργο Χατζηγιαννάκη
  • Όσον αφορά τη φιλοσοφία της κουζίνας του, ο Θοδωρής Παπανικολάου  αναφέρει: "Έχει να κάνει πρώτα με τον απόλυτο σεβασμό στα υλικά που διαχειρίζομαι. Γενικά προσπαθώ να πειραματίζομαι στα ελληνικά πιάτα. Όλα αυτά θέλω να τα παρουσιάζω μέσα από μια άλλη ματιά. Την δική μου ματιά. Το πώς θα φανταζόμουν εγώ ο ίδιος το φαγητό αν θα έπρεπε να το «εφεύρω». Θα ήθελα να με θεωρούν σαν κάποιον που αγαπάει αυτό που κάνει και αυτό για την ώρα αρκεί γιατί έχω πολλά ακόμα πράγματα να δώσω"
  • Ο λογαριασμός του στο Instagram είναι @thodoris_papanikolaou κι έχει 30.700 followers

Πηγές πληροφοριών: https://cooking-workshop.gr/ και www.greekgastronomyguide.gr

Φωτογραφίες: Instagram @thodoris_papanikolaou

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR