counter

Θλίψη στην κηδεία του Σταύρου Τσιώλη

Θλίψη στην κηδεία του Σταύρου Τσιώλη
Θλίψη στην κηδεία του Σταύρου Τσιώλη

Το τελευταίο αντίο είπαν το μεσημέρι της Παρασκευής, συγγενείς και φίλοι, στον σκηνοθέτη Σταύρο Τσιώλη, που έφυγε από τη ζωή το πρωί της Τρίτης, σε ηλικία 72 ετών.

Συντετριμμένη αποχαιρέτησε τον πατέρα της η κόρη του Σταύρου Τσιώλη, Κατερίνα. Παράλληλα στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών βρέθηκε πλήθος ηθοποιών, μεταξύ αυτών οι Ζαχαρίας Ρώχας, Σπύρος Μπιμπίλας, Λουκία Πιστιόλα κ.α.

«Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς. Είναι δύσκολη νύχτα απόψε. Στο σπίτι εδώ με τα γραφτά του και τα αποτυπώματα του παντού. Εγώ εδώ και αυτός στο ψυγείο με άλλους 6 συνταξιδιώτες... Αλίμονο...  Θα απαντήσω στον καθένα σας ξεχωριστά σιγά σιγά. Καλή αντάμωση, σας περιμένω. Μόνο η αγάπη μπορεί να μας κρατήσει. Να μην αφήσει τη ζωή να μας τσακίσει» είχε γράψει σε ένα σπαρακτικό μήνυμα που ανέβασε στο Facebook λίγες ώρες μετά τον θάνατο του πατέρα της, η Κατερίνα Τσιώλη.

Ποιος ήταν ο Σταύρος Τσιώλης

Ο Σταύρος Τσιώλης σπούδασε κινηματογράφο στη Σχολή Κινηματογράφου Τηλεόρασης Λ. Σταυράκου στην Αθήνα και από το 1958 δούλεψε ως βοηθός σκηνοθέτη σε 54 ταινίες, πολλές από τις οποίες της Φίνος Φιλμ.

Η πρώτη δική του ταινία, η οποία βασίστηκε και σε δικό του σενάριο ήταν Ο μικρός δραπέτης για τη Φίνος Φιλμ το 1968. Το 1970 έκανε διεθνή επιτυχία με την ταινία Κατάχρησις Εξουσίας.

Κατόπιν εγκατέλειψε τον κινηματογράφο για μια δεκαπενταετία και επανήλθε το 1985 με ταινίες που έκαναν ιδιαίτερη επιτυχία. Η ταινία του Μια Τόσο Μακρινή Απουσία απέσπασε έξι πρώτα βραβεία στο φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης 1985 ενώ οι Ακατανίκητοι Εραστές το 1988 παίχτηκε στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης.

Οι ταινίες του έχουν ένα ιδιαίτερα προσωπικό στυλ, καθώς βασίζονται στο λεπτό χιούμορ, τους αυτοσχεδιαστικούς διαλόγους και τη χρήση, πολλές φορές, ερασιτεχνών ηθοποιών. Ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο στα σενάριά του αποτελεί η περιπλάνηση, αρκετές φορές στον τόπο καταγωγής του, την Αρκαδία.

Σε πολλές ταινίες του χρησιμοποίησε ως πρωταγωνιστή τον Αργύρη Μπακιρτζή.

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR