counter

Θλίψη στην κηδεία του Ηλία Λογοθέτη: Συντετριμμένοι η σύζυγος και ο γιος του (φωτογραφίες)

Θλίψη στην κηδεία του Ηλία Λογοθέτη: Συντετριμμένοι η σύζυγος και ο γιος του (φωτογραφίες)
Θλίψη στην κηδεία του Ηλία Λογοθέτη: Συντετριμμένοι η σύζυγος και ο γιος του (φωτογραφίες)

Ανείπωτη θλίψη σκόρπισε στον καλλιτεχνικό κόσμο η είδηση του θανάτου του Ηλία Λογοθέτη, που έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου σε ηλικία 85 ετών.

Η κηδεία του Ηλία Λογοθέτη τελέστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ενώ η ταφή έγινε στο Κοιμητήριο Παπάγου.

Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι είπαν το τελευταίο "αντίο" στον σπουδαίο ηθοποιό, ενώ συντετριμμένοι ήταν η σύζυγός του, Μαρία Ζαχαρή και ο γιος του, Αλέξανδρος Λογοθέτης.

Στεφάνι στη μνήμη του Ηλία Λογοθέτη έστειλε ο όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ και η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ενώ το "παρών" στην κηδεία έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Σωτήρης Τσαφούλιας, ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο Αντώνης Αντωνίου με τη σύζυγό του, Νατάσα Ασίκη, ο Παύλος Ορκόπουλος, ο Σταμάτης Φασουλής κ.α.

Διαβάστε επίσης: Hλίας Λoγοθέτης: Οι σπαρακτικές αναρτήσεις της συζύγου του μετά τον θάνατό του & η κοινή τους φωτογραφία

Ποιος ήταν ο Ηλίας Λογοθέτης

Ο Ηλίας Λογοθέτης γεννήθηκε στη Λευκάδα, στις 15 Απριλίου 1939. Αποφοίτησε από το τμήμα Πολιτικών Επιστημών της Παντείου και ήρθε σε επαφή με το θέατρο μέσω του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν, απ’ όπου αποφοίτησε το 1967, και πήρε μέρος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις. Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο το 1970, στο έργο “Βαβυλωνία”.

Έγινε γνωστός κυρίως σε κωμικούς ρόλους από συμμετοχές στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Το 2000 δέχτηκε τα θετικά σχόλια του Χάρολντ Πίντερ για την ερμηνεία του στο θεατρικό έργο «Νεκρή Ζώνη».

Έχει συνεργαστεί με τους θιάσους Γιάννη Φέρτη-Ξένιας Καλογεροπούλου, Κάκιας Αναλυτή-Κώστα Ρηγόπουλου, Νίκου Ξανθόπουλου, Θανάση Βέγγου, Άγγελου Αντωνόπουλου-Μιράντας Κουνελάκη, με το Αμφιθέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου κ.ά.

Συμμετείχε σε πολλά θεατρικά έργα στην τηλεόραση στο γνωστό «Θέατρο της Δευτέρας» (ΕΡΤ1). Έχει λάβει μέρος, επίσης, σε μουσικές παραστάσεις, όπως το αφιέρωμα στον Μιχάλη Σουγιούλ.

Σύζυγός του ήταν η ηθοποιός Μαρία Ζαχαρή και γιος του ο Αλέξανδρος Λογοθέτης ο οποίος είναι επίσης ηθοποιός.

Πηγή φωτογραφιών: papadakispress, ndp

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR