counter

Θλίψη στην κηδεία της Αφροδίτης Γρηγοριάδου: Συντετριμμένη η κόρη της, Κοραλία Καράντη

Θλίψη στην κηδεία της Αφροδίτης Γρηγοριάδου: Συντετριμμένη η κόρη της, Κοραλία Καράντη
Θλίψη στην κηδεία της Αφροδίτης Γρηγοριάδου: Συντετριμμένη η κόρη της, Κοραλία Καράντη

Το τελευταίο «αντίο» είπαν το πρωί της Δευτέρας συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι, στην ηθοποιό, Αφροδίτη Γρηγοριάδου στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.

Συντετριμμένη ήταν η κόρη της και διάσημη ηθοποιός, Κοραλία Καράντη, η οποία συνοδευόταν από τον γιο της, Εδουάρδο Καλημέρη.

Το «παρών» στην κηδεία της Αφροδίτης Γρηγοριάδου έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Βούρος, ο Ζαχαρίας Ρόχας, ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο Στέφανος Κυριακίδης, ο Μάρκος Τάγαρης, η Θεοδώρα Σιάρκου, η Ελένη Κρίτα, η Μαριαλένα Ροζάκη κ.α.

Ποια ήταν η Αφροδίτη Γρηγοριάδου

Η Αφροδίτη Γρηγοριάδη σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου από όπου αποφοίτησε το 1962, οπότε έκανε το ντεμπούτο της στο θέατρο σανίδι με την παράσταση «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε». Στον κινηματογράφο έκανε την πρώτη της εμφάνιση το 1958 στην ταινία «Το εισπρακτοράκι». Μάλιστα συνυπήρξε σε πέντε ταινίες με τον Νίκο Ξανθόπουλο, ενώ υπήρξε ζευγάρι Βύρωνα Πάλλη μέχρι και το 1995, όταν ο ηθοποιός έφυγε από τη ζωή.

Σταθμός στην καριέρα της υπήρξε η συμμετοχή της στη ραδιοφωνική σειρά «Σπίτι των Ανέμων». Συνεργάστηκε με σπουδαίους σκηνοθέτες, όπως οι Αλέξης Μινωτής, Δημήτρης Μυράτ, Δημήτρης Χόρν, Μίνως Βολανάκης, Ζύλ Ντασσέν, Frank Hauser, Γιούρι Λιουμπίμοφ, Σπύρος Α.Ευαγγελάτος κ.α.

Βραβεύτηκε με το Α’ Βραβείο Γυναικείου ρόλου για τη συμμετοχή της στην τηλεοπτική σειρά «Η αγάπη άργησε μια μέρα» του Κώστα Κουτσομύτη. Παράλληλα συμμετείχε και σε επεισόδια της σειράς του Alpha «Κόκκινος Κύκλος».

Η Αφροδίτη Γρηγοριάδου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών την Πέμπτη 2 Ιουλίου.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR