counter

Θλίψη: Έφυγε από τη ζωή γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός

Θλίψη: Έφυγε από τη ζωή γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός
Θλίψη: Έφυγε από τη ζωή γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός

Θλίψη στον χώρο της υποκριτικής, καθώς έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Πόπη Κόντου.

Την δυσάρεστη είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Σπύρος Μπιμπίλας.

«Έφυγε σήμερα από τη ζωή η αγαπημένη μας συνάδελφος Πόπη Κόντου , παλιά πρωταγωνίστρια του Εθνικού, η πιο γλυκειά φωνή του ραδιοφώνου για δεκαετίες και η πιο σημαντική κ πολυγραφοτατη μεταφράστρια έργων που παίζονταν σε όλες τις θεατρικές σκηνές...1500 εργα μετεφρασε μιλώντας 6 γλώσσες άπταιστα.Γλυκεια μου Πόπη θα μου λειψουν τα ταβερνάκια που πηγαίναμε κι έλεγες τόσες ιστορίες από τα πολύ παλιά..Το ΤΆΣΕΗ την τίμησε στο ημερολόγιο του 2019 κι η ίδια δωρισε την ανακαίνιση των γραφείων μας...Καλό ταξίδι... Η εξόδιος ακολουθία από το κοιμητήριο Νίκαιας την Τετάρτη στις 11 το πρωϊ», έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ποια ήταν η Πόπη Κόντου

H Πόπη Κόντου γεννήθηκε το 1927 στην Αθήνα και είχε θεατρικές σπουδές κοντά στον Δ. Ροντήρη και τον Αιμ.Βεάκη, διεθνείς, στην “Ecole Dramatique” της Γαλλίας και το “Actor’s Studio” στη Ν. Υόρκη, αλλά και σπουδές χορού.

Εκτός από ηθοποιός, είχε την παρουσίαση, την μουσική επιμέλεια, πολλές φορές με δικά της κείμενα, εκλεκτών εκπομπών όπως “Η λεωφόρος της μελωδίας”, “Τα κλασσικά της ξένης λογοτεχνίας”, “Μουσική δίχως σύνορα”, “Για σας, κυρία μου”, “Εύθυμα στιγμιότυπα” κ.α.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 50 χρόνια της Ελληνικής Ραδιοφωνίας το 1988, τιμήθηκε με μετάλλιο για την προσφορά της στο ραδιόφωνο. Στην τηλεόραση επίσης έπαιξε στο “Θέατρο της Δευτέρας” και είχε την διεύθυνση παραγωγής της σειράς “Λεμονοδάσος”. Ασχολήθηκε επίσης με την οργάνωση και παρουσίαση πολιτιστικών εκδηλώσεων, με μεταφράσεις λογοτεχνικών και θεατρικών έργων και με διαφημίσεις.

Φιλμογραφία Πόπης Κόντου

  1. Το αγρίμι (1960) [Τζένη (μανεκέν)]
  2. Η Μπέττυ παντρεύεται (1961) [Ευδοκία],
  3. Μυρτιά (1961) Πρώτο καρδιοχτύπι (1963)

Δείτε την φωτογραφία που ακολουθεί.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR