counter

Ανασκόπηση 2016: 6 +1 γεγονότα που συντάραξαν τη χρονιά που πέρασε!

Ανασκόπηση 2016: 6 +1 γεγονότα που συντάραξαν τη χρονιά που πέρασε!
Ανασκόπηση 2016: 6 +1 γεγονότα που συντάραξαν τη χρονιά που πέρασε!

Το 2016 βρίσκεται στο τέλος του και αποχαιρετώντας το, θυμόμαστε την πικρία που μας άφησε ό,τι άσχημο διαδραματίστηκε γύρω μας το χρόνο αυτό αλλά και τη γλυκιά γεύση των ευχάριστων γεγονότων που μας επιφύλασσε η χρονιά…

Ήταν ένα παγωμένο πρωινό του Φεβρουαρίου όταν, άξαφνα, έσκασε η είδηση ενός θανατηφόρου τροχαίου στον παράδρομο του παλιού αεροδρομίου, επί της Βουλιαγμένης. Πολύ σύντομα, έγιναν γνωστά τα στοιχεία των επιβατών του αυτοκινήτου. Δύο νεαρές γυναίκες και ένας άντρας στη θέση του οδηγού. Ο οδηγός νεκρός. Ο Παντελής Παντελίδης μόλις είχε αφήσει την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο. Θλίψη, πόνος και θρήνος τόσο για την απαρηγόρητη οικογένειά του όσο και για τους χιλιάδες θαυμαστές του. Σχεδόν ένα χρόνο αργότερα, οι συνάδελφοί του, οι φίλοι του, γνωστοί και άγνωστοι που γνώριζαν τον έντιμο χαρακτήρα αυτού του νεαρού που με μια κιθάρα στα χέρια ξεκίνησε το δρόμο προς τη δόξα και κατάφερε τόσο γρήγορα να λάμψει όσο και να σβήσει για πάντα… Τα τραγούδια του, η φωνή του, είναι αυτά που θα τον κρατήσουν για πάντα κοντά μας, στη θύμησή μας, στην καρδιά μας!

Παντελής Παντελίδης

Ο David Bowie ήταν άλλος ένας που το 2016 μας στέρησε για πάντα. Ο λευκός Δούκας της ροκ, μετά από μια 18μηνη μάχη με τον καρκίνο, τρεις μέρες μετά τα 69α γενέθλιά του, χάνει τον αγώνα για τη ζωή.  Έτσι, αμέσως μετά την κυκλοφορία του δίσκου του, “Blackstar”, το αστέρι σβήνει για πάντα… αφήνοντας πίσω του μια σπουδαία καριέρα και μια αμύθητη κληρονομιά στη μουσική σκηνή.

David Bowie

 

Λίγο πριν την εκπνοή του 2016 η είδηση ακόμα ενός θανάτου έφερε αναστάτωση και συντάραξε τον διεθνή χώρο. Ο δημοφιλής τραγουδιστής George Michael και ερμηνευτής του Last Christmas, προδομένος από την καρδιά του, άφησε την τελευταία του πνοή ανήμερα των Χριστουγέννων σε ηλικία 53 ετών. Τη θλιβερή είδηση μετέδωσε το δίκτυο BBC και αμέσως μετά το διαδίκτυο πλημμύρισε από φωτογραφίες και βίντεο με αφιερώματα για τη ζωή και την καριέρα του εκλιπόντος καλλιτέχνη. Χωρίς τον George Michael στη ζωή, σύσσωμη η καλλιτεχνική κοινότητα έγινε φτωχότερη, βιώνοντας μια σημαντική απώλεια.

Ο George Michael

Η ένοπλη ληστεία στο διαμέρισμα ξενοδοχείου της Kim Kardashians ήταν ακόμα ένα γεγονός που απασχόλησε ιδιαίτερα τη χρόνια που μας πέρασε. Προκειμένου, μάλιστα, να εξασφαλιστεί η ευημερία της τηλεπερσόνας, το E! Entertainement ανακοίνωσε την προσωρινή διακοπή της παραγωγής του ριάλιτι “Keeping Up with the Kardashians».

Kim Kardashians

Η χρονιά, όμως, επεφύλασσε και χωρισμούς για διάσημα ζευγάρια που μέχρι πρότινος, φάνταζαν ως η προσωποποίηση της απόλυτης οικογενειακής ευτυχίας.

Ξεκινώντας από τα διεθνή, δε θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στον πολυσυζητημένο χωρισμό της Angelina Jolie και του Brad Pitt. Κι έτσι, η οικογένεια – υπόδειγμα με τους άψογους γονείς και τα πολλά παιδικά χαμόγελα να γεμίζουν κάθε γωνιά του σπιτιού τους, μετατράπηκε σε μια προσφυγή στα δικαστήρια από τη μεριά της μαμάς Jolie να ζητά την επιμέλεια των παιδιών της, λόγω κακής μεταχείρισής τους από τον πατέρα τους.

Angelina Jolie

Στα εγχώρια γεγονότα της χρονιάς, η είδηση του χωρισμού της Φαίης Σκορδά και του Γιώργου Λιάγκα ήταν ακόμα κάτι που ξάφνιασε καθώς ήταν μια είδηση που κανείς δεν περίμενε. Ήταν ένας έρωτας δυνατός, ένα ζευγάρι που δε δίσταζε να μοιράζεται δημοσίως τα αμοιβαία αισθήματα αγάπης και σεβασμού που τους ένωναν. Το "για πάντα" ήταν κάτι που επιθυμούσαν διακαώς και το εξέφραζαν σε κάθε ευκαιρία. Όσο για τον χωρισμό, ήταν κάτι που ήλπιζαν ποτέ να μην απασχολήσει το δικό τους σπίτι. Κι όμως, ο Γιώργος Λιάγκας και η Φαίη Σκορδά έριξαν αυλαία στο γάμο τους παραμένοντας, ωστόσο, ενωμένοι και αγαπημένοι για χάρη των παιδιών τους που λατρεύουν και βάζουν πάνω από καθετί!

Η Φαίη Σκορδά αγκαλιά με τον Γιώργο Λιάγκα

Για το τέλος αφήσαμε μια χαρμόσυνη είδηση. Ένα γεγονός που μας γέμισε χαμόγελα! Ένα πρόσωπο ιδιαίτερα αγαπητό για το ελληνικό τηλεοπτικό κοινό, ένας παρουσιαστής με ανεξάντλητη ενέργεια και πηγαίο χιούμορ, πρόσφατα μας ανακοίνωσε τα χαρμόσυνα μαντάτα. Ο Αντώνης Κανάκης έγινε μπαμπάς και ήταν από τις λίγες φορές που τον είδαμε αμήχανο, συγκινημένο και… ασυγκράτητο, αν θυμηθούμε τη δήλωσή του στον αέρα της εκπομπής: «Είστε τυχεροί που δεν το έφερα εδώ»… αναφερόμενος, φυσικά, στη νεογέννητη κορούλα του!

Αντώνης Κανάκης

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR