counter

Παναγιώτης Πετράκης: Η Νεράιδα και το Παλικάρι, η προσπάθεια επικοινωνίας με τον Γιάννη Παπαμιχαήλ και η προσωπική του ζωή

Παναγιώτης Πετράκης: Η Νεράιδα και το Παλικάρι, η προσπάθεια επικοινωνίας με τον Γιάννη Παπαμιχαήλ και η προσωπική του ζωή

Ο Παναγιώτης Πετράκης, ανάμεσα σε παραστάσεις και γυρίσματα, ξέκλεψε λίγο χρόνο και μίλησε για όλους και για όλα αποκλειστικά στο FTHIS.GR.

Ο ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην θεατρική παράσταση «Η Νεράιδα και το Παλικάρι» και κερδίζει τις εντυπώσεις με την ερμηνεία του.

Μετά την ολοκλήρωση των επιτυχημένων παραστάσεων στην Αθήνα, οι συντελεστές αυτή την περίοδο βρίσκονται στη "γενέτειρα" του έργου, την Κρήτη ενώ ετοιμάζονται και για τη Θεσσαλονίκη.

Ο Παναγιώτης Πετράκης, μας μίλησε μεταξύ άλλων για τον ρόλο του, την προσπάθεια να επικοινωνήσει με τον Γιάννη Παπαμιχαήλ κι επίσης μας αποκάλυψε άγνωστες πτυχές της προσωπικής του ζωής.

Νεράιδα και το παλικάρι για φέτος το χειμώνα. Πως είναι τα συναισθήματα σου που βρίσκεσαι σε αυτή την παράσταση;

Μονό θετικά γιατί είχα την τύχη φέτος να συνεργάζομαι με πολύ ωραίους ανθρώπους και αυτό πια στην δουλεία μου έχει γίνει πιο σημαντικό από το αντικείμενο, δηλαδή από το έργο. Είναι η πιο σημαντική συνθήκη να συνεργάζομαι με καλούς , ωραίους ανθρώπους, να μπορώ να περνάω όμορφες στιγμές και αυτό έχει γίνει φέτος, οπότε χαίρομαι πολύ.

Πως αποφάσισες να πάρεις μέρος σε αυτό το έργο; Και πως προέκυψε η συνεργασία;

Μου έκανε πρόταση ο Γιώργος ο Βάλαρης με τον οποίο είχαμε συνεργαστεί πολύ καλοπροαίρετα στις  “Γοργόνες και Μάγκες”. Εγώ τρελάθηκα από την χαρά μου γιατί ήταν μια ταινία που και εγώ την είχα δει από παιδί και την είχα θαυμάσει πολύ και ξαφνικά μου έρχεται η ευκαιρία να ενσαρκώσω ένα ρόλο από τις παιδικές μου αναμνήσεις, οπότε με πολύ χαρά το αντιμετώπισα και είπα ναι. Έμαθα και ποιοι είναι οι υπόλοιποι ηθοποιοί για τους οποίους τρέφω μεγάλη εκτίμηση οπότε έτσι δέχτηκα.

Φοβήθηκες να παίξεις αυτόν τον ρόλο;

Όχι ποτέ δε φοβάμαι γενικώς αυτά που κάνω γιατί τα αντιμετωπίζω με μια, παιδική αγνότητα- αθωότητα. Εγώ το βλέπω περισσότερο σαν παιχνίδι δεν φοβάμαι, δεν θέλω και δεν έχω την ανάγκη να αποδείξω κάτι. Αισθάνομαι την ανάγκη να εκφραστώ είναι κάτι που μου αρέσει και να κάνω τον κόσμο που θα έρθει  να περάσει  καλά αυτές τις δύο ώρες που θα κάτσει μαζί μας.

Δηλαδή είσαι υπέρ στο να ανεβαίνουν στο σανίδι αυτές οι ελληνικές ταινίες παρόλο που υπάρχουν αρκετά αρνητικά σχόλια…

Οτιδήποτε και αν κάνεις θα έχει σχόλιο. Πάντα υπάρχουν άνθρωποι που θα τους  αρέσουν αυτά που κάνεις και αυτοί που δεν τους αρέσουν. Η απάντηση μου στο γιατί αυτό, είναι αυτά που ακούω  κάθε βράδυ από τον κόσμο που μας τιμάει με την παρουσία του. Το ότι σας ευχαριστούμε, γιατί βγαίνουμε από την αίθουσα του θεάτρου λίγο πιο ανάλαφροι από όταν μπήκαμε. Αυτό για εμένα είναι πολύ μεγάλο και σημαντικό.

Εσύ φέτος ενσαρκώνεις τον ρόλο που έκανε ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ στην ταινία. Για πες μας λίγα λόγια για αυτόν τον ρόλο.

Είναι ένα πολύ ωραίο τρελόπαιδο, λίγο τσογλανάκι, αν μου επιτρέπεις (γέλια). Το οποίο έχει μάθει στην καλοπέραση του στην Αθήνα και ξαφνικά τον καλεί ο πατέρας του να  τον παντρέψει στην Κρήτη και εκεί γνωρίζει την μεγαλύτερη εχθρό της οικογένειάς του, το Κατερινιώ και δεν αντιστέκεται στην ομορφιά της ούτε σε αυτόν τον έρωτα. Παρά την αντίθετη γνώμη της οικογένειάς του και του περίγυρου του αυτός διεκδικεί τον ερωτά του μέχρι τέλους και αυτό είναι το ωραίο ότι στο τέλος πάντα ο έρωτας θριαμβεύει. Οπότε είναι ένας ρόλος που έχει πολύ χιούμορ και με αυτό ταυτίζομαι  ακόμη περισσότερο πάνω σε αυτό πάτησα  περισσότερο για την δική μου ερμηνεία, που ακόμα όταν κάνει και αυτό που δεν πρέπει να κάνει δε μπορείς παρά να τον συμπαθείς.

Έχεις βρει κοινά στοιχεία με τον ήρωα που ενσαρκώνεις;

Εγώ ίσως να μην είμαι τόσο τολμηρός  στη ζωή μου να πηγαίνω εντελώς κόντρα σε αυτό που περιμένουν οι άλλοι από εμένα. Είμαι λίγο πιο συμβατικός σαν άνθρωπος. Και για αυτό με εξιτάρει να παίζω τέτοιους ρόλους, τόσο τολμηρούς τόσο αδέσμευτους ήρωες (γέλια).

Είχες κάποια επικοινωνία με τον Γιάννη Παπαμιχαήλ, το γιο της Αλίκης και του Δημήτρη;

Δεν είχα όχι. Προσπάθησα σε κάποια φάση, είχα στείλει μήνυμα σε ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης αλλά  δεν ξέρω καν αν το έλαβε, γιατί δεν είχα κάποια απάντηση ήθελα όμως  παρά πολύ να το δει, γιατί η παράσταση μας αποτελεί και ένα φόρο τιμής σε αυτούς που πρωτοερμήνευσαν αυτούς τους ρόλους.

Δεν ήρθε δηλαδή να δει την παράσταση;

Δε κατάφερε να την δει, όχι. 

Ολοκληρώσατε τις παραστάσεις σας στην Αθήνα…

Ναι και τώρα είμαστε στη Κρήτη, όπου ξεκινήσαμε παραστάσεις και έγινε χαμός  με πολύ όμορφη υποδοχή από τους ηρακλειώτες έχουμε εδώ άλλες τρεις μέρες παραστάσεις  και μετά πάμε Χανιά και μετά Θεσσαλονίκη.

Μετά την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης παράστασης τι έχεις στα σχέδια σου;

Στα σχέδια μου υπάρχει κάτι πολύ ωραίο για τον ερχόμενο χειμώνα αλλά  δυστυχώς δεν είναι ακόμα ανακοινώσιμο. Μπορώ να πω μόνο ότι είναι ένα μεγάλο musical και ανυπομονώ να ξεκινήσουμε πρόβες.

Ελληνική ταινία ή είναι κάτι το διαφορετικό;

Όχι, όχι είναι κάτι το διαφορετικό.

Βρίσκεις χρόνο για την προσωπική του ζωή παρά το φορτωμένο του επαγγελματικό πρόγραμμα;

Φέτος κάνω και τηλεόραση παίζω στο “Πρίγκιπα της φωτιάς” στο Open έχει ελαχιστοποιηθεί ο προσωπικός μου χρόνος. Αλλά βρίσκω και για τις παρέες μου και για εμένα τα καταφέρνω. Αν και δεν είμαι  και πολύ καλός στη διαχείριση του χρόνου είναι ένα από τα ελαττώματα μου, αλλά όχι βρίσκω.

Είσαι όπως είπες και στον “Πρίγκιπα της φωτιάς”! Σε αγχώνουν τα νούμερα τηλεθέασης;

Ασχολούμαι βέβαια τα κοιτάω πρόκειται φυσικά για ένα καινούργιο κανάλι το οποίο τώρα συστήνεται και θέλει πολύ δουλειά για να χτιστεί. Πιστεύω αν παιζόταν σε ένα άλλο κανάλι θα είχε πολύ διαφορετικοί απήχηση αλλά το γεγονός ότι συνεχώς ότι όλο και τσιμπάει σε νούμερα δείχνει ότι κάτι έχει αυτή η σειρά.

Ήσουν στους Βασιλιάδες πριν μερικά χρόνια, πολύ επιτυχημένη σειρά του Mega η οποία τελείωσε άδοξα. Δεν είδαμε ποτέ την συνέχεια! Θα σου άρεσε  να επιστρέψει;

Εξαρτάται πάντα από τις συνθήκες. Δε θα έλεγα όχι αν οι συνθήκες ήταν καλές, γιατί έφυγα με μια πικρία, γιατί εργάστηκα τόσους μήνες και δεν πληρώθηκα τίποτα. Οπότε με είχε στενοχωρήσει αυτό. Οπότε σε σωστές συνθήκες δε θα έλεγα όχι, γιατί ήταν καλή δουλειά.

Ακόμα δηλαδή δεν έχεις πάρεις τα χρήματα σου;

Όχι όχι η εταιρεία αυτή χρεοκόπησε.

Σε γνωρίσαμε μέσα από τα μυστικά της Εδέμ μια ακόμη μεγάλη επιτυχία είχες πει σε μια πρόσφατη συνέντευξη σου ότι σε είχε στιγματίσει αυτός ο ρόλος;

 Βέβαια και με είχε στιγματίσει και είμαι  περήφανος για αυτό το ρόλο και είμαι περήφανος  για αυτόν που πρεσβεύει αυτός ο ρόλος γιατί πρόκειται για  έναν άνθρωπο που δεν ξέρω αν υφίσταται ειλικρινά στην Ελλάδα του 2019 θα χαιρόμουν πάρα πολύ να τον γνωρίσω για μένα αποτελεί έναν φάρο ένας άνθρωπος ο όποιος βάζει το προσωπικό του συμφέρον  στην αρκεί προκειμένου για το συμφέρον του φίλου του. Η αίσθηση δικαίου που έχει είναι  απίστευτη, η αγάπη που έχει για τους φίλους του τους συνανθρώπους του και το χιούμορ του αυτό το υπέροχο χιούμορ που είχε το άγγιγμα της Έλενας Ακρίτας οπότε ναι είμαι  πολύ χαρούμενος όπου ο κόσμος ο πολύς με έμαθε  από αυτόν τον ο ρόλο.

Από εκείνη την παρέα της Φεγγαρόπετρας έχεις κρατήσει επαφές;

Έχω κρατήσει βεβαία και ειδικά με την κουμπάρα μου την Αντιγόνη Δρακουλάκη με την Μαριάννα Πολυχρονίδη που έχω την χαρά να παίζουμε και φέτος στη σειρά, με την Χρύσα Παππά, με αρκετούς από το συνεργείο των γυρισμάτων βέβαια και έχουμε επαφές.

Είσαι καλά αυτή την περίοδο; Βρίσκεσαι σε κάποια σχέση, είσαι ερωτευμένος ;

 Όχι δεν είμαι. Ήμουν σε μια σχέση η όποια έληξε τον περασμένο Δεκέμβριο, προσδοκώ να ζήσω τον μεγάλο ερώτα που δεν έχω ζήσει ακόμα. Ελπίζω να έρθει

Είναι δύσκολο να υπάρξει έρωτας πίσω στα παρασκήνια μεταξύ δυο ηθοποιών; Υπάρχει κάποιος ανταγωνισμός;

 Δεν μου έχει συμβεί. Όταν βρίσκεσαι στον ίδιο χώρο ελλοχεύει ο κίνδυνος του ανταγωνισμού.

Για το τέλος θα ήθελα να στείλεις ένα μήνυμα ως Παναγιώτης Πετράκης στους αναγνώστες του FTHIS.GR!

Να μην χάνουμε ποτέ το παιδί μέσα μας. Να υπερβαίνουμε τους φόβους μας και να αγαπάμε.

MOST POPULAR
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΑΦΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.
ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΩΝ 2
15125 ΜΑΡΟΥΣΙ
ΤΗΛ: 210 2594100
FAX: 210 2594000

Για να διαφημιστείτε στο FTHIS.GR επικοινωνήστε με το εμπορικό τμήμα της εταιρίας μας:

Διεύθυνση Διαφήμισης:
e-mail: info@fthis.gr
Tηλ.: 210 2594100

Like us Follow us Find us
fthis.gr
Daphne