counter

Η Φαίη Ξυλά μιλά στο FTHIS.GR για τον Γιώργο Κιμούλη: “Δεν θα ήθελα να έχω καμία επικοινωνία με αυτόν τον άνθρωπο”

Η Φαίη Ξυλά μιλά στο FTHIS.GR για τον Γιώργο Κιμούλη: “Δεν θα ήθελα να έχω καμία επικοινωνία με αυτόν τον άνθρωπο”

Η Ζέτα Δούκα το πρωί της Τρίτης βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή “Πάμε Δανάη” και έκανε μια συγκλονιστική εξομολόγηση.

Η γνωστή ηθοποιός με δάκρυα στα μάτια αποκάλυψε πως στο παρελθόν υπέστη ψυχολογική και λεκτική βία και δε δίστασε να αναφέρει και το όνομα του Γιώργου Κιμούλη.

Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε πως στην παράσταση «Πιο κοντά» (Closer), στο Θέατρο Αθηνών τη σεζόν 2008 – 2009, ο Γιώργος Κιμούλης την έβρισε και την κλώτσησε.

Μάλιστα, μετά από όλα όσα δήλωσε η Ζέτα Δούκα στην πρωινή εκπομπή του Mega, πολλές ήταν οι κυρίες που μίλησαν ανοιχτά για τις δικές τους εμπειρίες στην συνεργασία τους με τον Γιώργο Κιμούλη. Ο λόγος για την Κατερίνα Γερονικολού, την Ευδοκία Ρουμελιώτη και την Αλεξάνδρα Ταβουλάρη.

Η Φαίη Ξυλά, η οποία συνεργάστηκε με τον Γιώργο Κιμούλη σε δύο θεατρικές παραστάσεις στο παρελθόν μίλησε αποκλειστικά στο FTHIS.GR και αναφέρθηκε στη συνεργασία μαζί του, τονίζοντας πως ήταν η χειρότερη που είχε στην επαγγελματική της πορεία, αλλά και πως δεν θέλει να έχει καμία επικοινωνία μαζί του.

Η Φαίη Ξυλά μιλά στο FTHIS.GR για τον Γιώργο Κιμούλη  

-Θα θέλαμε να μας κάνετε ένα σχόλιο για το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τον κύριο Κιμούλη, καθώς είστε από τους ανθρώπους που έχουν συνεργαστεί μαζί του στο παρελθόν.

Ο κύριος Κιμούλης ήταν η χειρότερη συνεργασία που είχα ποτέ στην επαγγελματική μου πορεία. Φυσικά εγώ δε δέχτηκα κάποια σεξουαλική παρενόχληση ή λεκτική ή σωματική κακοποίηση γιατί έθεσα μια οριογραμμή. Οπότε δεν υπήρχε περίπτωση ποτέ να φτάσουμε σε αυτό το σημείο γιατί δε θα το επέτρεπα, καθώς είμαι σαν χαρακτήρας έτσι. Από εκεί και πέρα, άκουσα τη δήλωση της κυρίας Δούκα και πραγματικά μπράβο της κοπέλας που βρήκε το θάρρος και μίλησε ανοιχτά για μια τέτοιου είδους κακοποίηση στο χώρο της εργασίας. Συμπάσχω μαζί της με την έννοια ότι συμπάσχω με οποιαδήποτε γυναίκα έχει δεχτεί κάτι τέτοιο, αλλά εγώ στην δική μου περίπτωση αντιμετώπισα την κατάσταση, δέχτηκα έναν πολύ μεγάλο πόλεμο στον χώρο εργασίας αλλά στάθηκα και πολέμησα με πολύ σθεναρή άμυνα. 

-Εσείς με τον κύριο Κιμούλη βρεθήκατε μαζί σε δύο παραστάσεις! Από την στιγμή που ολοκληρώθηκε η συνεργασία σας είχατε ξανά κάποια επικοινωνία μαζί του, είχατε μιλήσει ξανά;

Δεν θα ήθελα να έχω καμία επικοινωνία με αυτόν τον άνθρωπο. Δεν τον εκτιμώ καθόλου και περάσαμε μια περιοδεία χωρίς καμία επικοινωνία ήδη ενώ παίζαμε μαζί και από δική μου επιλογή και δεν είναι ένας άνθρωπος που θες να έχεις επικοινωνία μαζί του. Φυσικά στην πρώτη συνεργασία δεν μου το έδειξε αυτό, μου το έδειξε όμως στην δεύτερή μας συνεργασία όλο το ακριβώς αντίθετο από αυτό που μου έδειχνε στην πρώτη. Εγώ διεκδίκησα αυτά που όφειλα να διεκδικήσω ως εργαζόμενη.

-Εσείς δεν είχατε κάποια ενημέρωση από άλλους συναδέλφους σας για το πως μπορεί να είναι εκείνος στη δουλειά του και στις συνεργασίες του;

Είχα ακούσει κάποια πράγματα από εδώ και από εκεί. Όχι πολύ συγκεκριμένα αλλά στη δουλειά μας σκέφτεσαι ότι μπορεί να είναι η χημεία των ανθρώπων. Να μην ταιριάζουν και όντως συμβαίνει αυτό και φυσικά σε πολλές συνεργασίες μπορεί να τύχει να διαφωνήσεις. Εγώ δεν μιλάω για τέτοιο πράγμα, μιλάω για πόλεμο, για εμπόλεμη ζώνη. Δε μου είχε ξανατύχει στο παρελθόν και ελπίζω να μην μου ξανασυμβεί και θα το αναγνωρίσω πολύ πιο εύκολα την επόμενη φορά. Φυσικά κινήθηκα δια της νομικής οδού όπως με συμβούλεψε ο δικηγόρος μου, θέλω να πω ότι δεν έμεινα παθητικά να υπομείνω κάτι, όπως θεωρώ πως κανείς δεν πρέπει να το κάνει στη δουλειά του και στην προσωπική του ζωή και να μην δέχεται τέτοιου είδους  συμπεριφορές. Δε γνωρίζω την κυρία Δούκα προσωπικά, δεν έχουμε δουλέψει ποτέ μαζί αλλά επειδή γνωρίζω τον κύριο Κιμούλη από τους δύο ως ακροατής και μόνο και θεατής αυτού που είδα στην εκπομπή που δήλωσε η κυρία Δούκα, μάλλον πιστεύω την κυρία Δούκα χωρίς να γνωρίζω το συμβάν. 

-Δεν ανταλλάξατε μαζί της δηλαδή κάποιο μήνυμα μετά την καταγγελία που έκανε;

Όχι δε γνωρίζω προσωπικά την κυρία Δούκα. Όπως και δεν αντάλλαξα και κάποιο μήνυμα με την κυρία Μπεκατώρου αλλά εκτιμώ πάρα πολύ τη θέση της σε όλο αυτό και το θάρρος της και θεωρώ ότι είναι πολύ καλό οι γυναίκες και γενικότερα και οι άντρες που μπορεί να δεχτούν τέτοιου είδους συμπεριφορές να βγαίνουν και να τις δηλώνουν ανοιχτά, έχουν πολύ μεγάλο θάρρος και μπράβο τους που το κάνουν. Πρέπει να βλέπουν και τα νέα παιδιά  που μπαίνουν στους χώρους και στην δουλειά μας και σε άλλους επαγγελματικούς χώρους και να καταλάβουν ότι δεν πρέπει επ’ ουδενί να δέχονται τέτοιες συμπεριφορές. Καταλαβαίνω ότι μπορεί κάποιοι άνθρωποι να φοβούνται και να τις δέχονται. Το καταλαβαίνω και το κατανοώ παρότι ποτέ δεν λειτούργησα έτσι από όταν ήμουν μικρότερη, αλλά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση η αυτοεκτίμηση και ο αυτοσεβασμός είναι πάνω από όλα. 

-Τι εννοούσατε με το “εμπόλεμη ζώνη”;

Δε θέλω να επεκταθώ περισσότερο, ήμουν σε εμπόλεμη ζώνη και πολέμησα κι εγώ κανονικά με θάρρος και σε εισαγωγικά με τσαμπουκά, γιατί δεν επιτρέπω σε κανέναν στο χώρο της εργασίας μου να με υποτιμήσει, να με μειώσει ή να με εξαπατήσει.

-Συμπεριφορές όπως αυτές που έχουν αναφερθεί για τον κύριο Κιμούλη υπάρχουν και από άλλους ανθρώπους στον χώρο; Γνωρίζετε εσείς άλλα τέτοια πρόσωπα που δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμα;

Σίγουρα θα υπάρχουν κι άλλοι, αλλά εγώ αυτόν έχω συναντήσει. Δεν μπορώ να σας μιλήσω γενικά. Σίγουρα σε όλους τους χώρους όχι μόνο στο θεατρικό, υπάρχουν κι άλλοι. 

-Εσείς μήπως γνωρίζετε άλλες κυρίες που μπορεί να έχουν βιώσει αντίστοιχο περιστατικό όπως η κυρία Δούκα ή η κυρία Γερονικολού κλπ που μπορεί να μιλήσουν ανοιχτά τις επόμενες ημέρες;

Δεν το ξέρω αυτό. Εγώ σίγουρα αν ήμουν μάρτυρας σε τέτοια περίπτωση και η κυρία που τη δέχτηκε αποφάσιζε να μιλήσει φυσικά και θα ήμουν στο πλευρό της. Κοιτάξτε να δείτε, εάν μια γυναίκα την κακοποιεί ο άντρας της και εσύ είσαι μάρτυρας σε αυτό και να θες να κάνεις κάτι, αν η ίδια η γυναίκα δεν θέλει να το καταγγείλει και φοβάται και δε δέχεται να το καταγγείλει δεν μπορείς εσύ να το κάνεις αυτό. Μπορείς μόνο να της συμπαρασταθείς και να είσαι μάρτυρας της κατάστασης αφού το κάνει. Αφού αποφασίσει να καταγγείλει κάτι τέτοιο.

-Εσείς αν δεν ξεκινούσε όλο αυτό που δημιουργήθηκε με την κυρία Δούκα, υπήρχε περίπτωση να βγείτε και να μιλήσετε ανοιχτά για τον συγκεκριμένο άνθρωπο;

Εγώ δεν μιλάω ποτέ για τις συνεργασίες μου αλλά τις λύνω πρόσωπο με πρόσωπο και συμβουλεύομαι τον δικηγόρο μου και ακολουθώ τη νομική οδό όταν αυτό μου επιβάλλουν οι περιστάσεις όπως και έκανα. Δεν δέχτηκα όμως εγώ σωματική ή λεκτική βία ή κάποια σεξουαλική παρενόχληση. Αν δεχόμουν κάτι τέτοιο μπορεί να έβγαινα να μιλήσω ανοιχτά αλλά δεν μου έχει συμβεί. Είναι τελείως άλλη περίπτωση απλά σας λέω την προσωπική μου γνώμη για έναν άνθρωπο ή για μια συνεργασία. Δεν έγινε κάτι αντίστοιχο σε μένα, έγινε κάτι άλλο χοντρό, δύσκολο αλλά άλλο. Όπως είναι δύσκολο να καθίσεις και να φοβηθείς και να μην αντιδράσεις, άλλο τόσο δύσκολο είναι όταν αντιδράς και θέλει πολλά κότσια και πολύ ψυχικό σθένος και να αντιδράσεις την ώρα που συμβαίνει κάτι. Είναι εξίσου ψυχοφθόρο να ξέρετε. 

-Μετά την ανάρτηση που έκανε η κυρία Γερονικολού με την φωτογραφία από την παράσταση στην οποία βρίσκεστε και εσείς αλλά και μετά τις δηλώσεις που κάνατε στην πρωινή εκπομπή “Ευτυχείτε”, δεχτήκατε κάποια μηνύματα από ανθρώπους που ενδεχομένως να ήθελαν να μιλήσουν μαζί σας για ένα τέτοιο θέμα;

Δεν έχω δει τα μηνύματα μου γιατί τώρα μόλις τελείωσα το γύρισμα, οπότε δεν ξέρω. Αλλά σας λέω δεν είναι ίδια η περίπτωση, καθώς εγώ δεν έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση ή κάποια κακοποίηση και δεν είμαι άνθρωπος που θα το δεχόμουνα και δεν θα το αντιμετώπιζα εκείνη τη στιγμή.  Χωρίς να σημαίνει ότι οι άλλοι άνθρωποι δεν έπραξαν σωστά γιατί έχει να κάνει με το πως είναι ένας χαρακτήρας, σε τι φάση βρίσκεται ένας άνθρωπος ίσως σε κάποια ευάλωτη φάση. Οι ηθοποιοί πάνω στη σκηνή είμαστε εκτεθειμένοι και απέναντι στο σκηνοθέτη μας λειτουργούμε σαν μικρά παιδιά που είμαστε εκτεθειμένοι πάνω στη σκηνή και περιμένουμε από αυτόν να μας προστατεύσει, να μας καθοδηγήσει, να μας βοηθήσει και σε καμία περίπτωση να μας εξευτελίσει, να μας κακοποιήσει και όλα τα υπόλοιπα. Προσωπικά είναι κάτι που δεν το δέχομαι ποτέ και από κανέναν. Δεν το δέχομαι ούτε στην προσωπική μου ζωή, που μπορεί να έχει συμβεί αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να καθίσω να το δεχτώ, αλλά ούτε στην επαγγελματική. Θεωρώ πως κανένας άνθρωπος δεν πρέπει να δέχεται να του τσαλαπατάνε την αξιοπρέπεια και τον αυτοσεβασμό του. Αν δεν έχεις αυτοσεβασμό δεν υπάρχει περίπτωση να μπορέσεις να κάνεις τίποτα και φυσικά βρίσκω πολύ θαρραλέα την πράξη της κυρίας Δούκα και μπράβο πραγματικά και πρέπει να δίνει το μήνυμα σε κάποιους υπόλοιπους που φοβούνται να αντιδράσουν όταν συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Προσωπικά δεν έχω φοβηθεί ούτε μικρότερη ούτε μεγαλύτερη αλλά αυτό θεωρώ έχει να κάνει με τον χαρακτήρα. Θα μπορούσε να είμαι σε μια φάση και να φοβηθώ. Δεν είναι ότι δεν το καταλαβαίνω, το καταλαβαίνω και γι αυτό βρίσκω γενναία την πράξη της αυτή τη στιγμή. Ο εργασιακός εκφοβισμός έχει κάτι πολύ δύσκολο.  Οι άνθρωποι που κάνουν την κατάχρηση της εκάστοτε εξουσίας που μπορεί να έχουν είναι κατακριτέοι και καταδικαστέοι. Ο άνθρωπος φαίνεται όταν είναι σε θέση εξουσίας με έναν άλλον και ο χαρακτήρας και ο τρόπος που χειρίζεται στα πράγματα.

Η Φαίη Ξυλά για τη νέα σειρά “Έρωτας με διαφορά”

Στο τέλος της συζήτησής μας και για να αλλάξουμε το κλίμα, ρωτήσαμε τη Φαίη Ξυλά για τα συναισθήματα που έχει για τη νέα σειρά “Έρωτας με διαφορά” στην οποία πρωταγωνιστεί και κάνει πρεμιέρα απόψε το βράδυ στο Star.

-Ποια είναι τα συναισθήματα σας για τη νέα σειρά που πρωταγωνιστείτε με τίτλο “Έρωτας με διαφορά” που κάνει πρεμιέρα στο Star;

Περιμένω με μεγάλη χαρά να ξεκινήσει η σειρά γιατί είναι μια δουλειά που αγαπώ πάρα πολύ. Θεωρώ ότι είναι μια πολύ καλή δουλειά και θα ήθελα να επικοινωνήσει με το κοινό. Θεωρώ πως είναι μια δουλειά άρτια σε όλα τα επίπεδα από τους ηθοποιούς που συμμετέχουνε μέχρι το υπέροχο σενάριο του Βασίλη Ρίσβα και της Δήμητρας Σακαλή. Έχουμε έναν ευφάνταστο σκηνοθέτη, πολύ έξυπνο, υπέροχο, καλό που έχει κάνει ένα καταπληκτικό cast. Μια καλή παραγωγή να μας στηρίζει την tanweer μαζί με το Star. Εγώ είμαι πολύ χαρούμενη με αυτή τη δουλειά και θα ήθελα να έχει την ανάλογη ανταπόκριση να πάει πολύ καλά. Από εκεί και πέρα δεν είναι στο χέρι μου, είμαι χαρούμενη ούτως ή άλλως όπως και να έρθουν τα πράγματα. Ανυπομονώ να την δω επιτέλους να παίζεται, να παιχτεί το πρώτο επεισόδιο.

MOST POPULAR
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΑΦΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.
ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΩΝ 2
15125 ΜΑΡΟΥΣΙ
ΤΗΛ: 210 2594100
FAX: 210 2594000

Για να διαφημιστείτε στο FTHIS.GR επικοινωνήστε με το εμπορικό τμήμα της εταιρίας μας:

Διεύθυνση Διαφήμισης:
e-mail: info@fthis.gr
Tηλ.: 210 2594100

Like us Follow us Find us
fthis.gr
Daphne