counter

Η Έλενα Παπαρίζου είναι η πρώτη Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNICEF στην Ελλάδα – Όσα είπε στο FTHIS.GR

Η Έλενα Παπαρίζου είναι η πρώτη Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNICEF στην Ελλάδα – Όσα είπε στο FTHIS.GR
Η Έλενα Παπαρίζου είναι η πρώτη Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNICEF στην Ελλάδα – Όσα είπε στο FTHIS.GR

Η Έλενα Παπαρίζου ανακοινώθηκε πως θα είναι πρώτη Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (UNICEF) στην Ελλάδα.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση έγινε ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδιού, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Νοεμβρίου, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας παρουσία δημοσιογράφων και εκπροσώπων του Γραφείου της UNICEF στην Ελλάδα.

Η Έλενα Παπαρίζου ως Πρέσβειρα του διεθνούς Οργανισμού, όπως έγινε γνωστό, θα συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κόσμου για την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών στην Ελλάδα, και θα συνεισφέρει στο έργο της UNICEF ώστε να διασφαλιστεί ένα  καλύτερο μέλλον για κάθε παιδί, νέα και νέο στη χώρα μέσα από την εφαρμογή στοχευμένων εθνικών προγραμμάτων και ενεργειών.

Η Έλενα Παπαρίζου στο FTHIS.GR

Το FTHIS.GR βρέθηκε στην εν λόγω εκδήλωση και συνάντησε την Έλενα Παπαρίζου, η οποία με μεγάλη χαρά μίλησε για τον τίτλο που της δόθηκε. 

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη, είμαι πάρα πολύ συγκινημένη. Με το που μου έκαναν την πρόταση δεν ήθελε δεύτερη σκέψη. Η μεγαλύτερη συγκίνηση και το μεγαλύτερο βάρος το ένιωσα όταν πληροφορήθηκα για τις περισσότερες στατιστικές που δεν τις περίμενα για την Ελλάδα η αλήθεια είναι. Πιστεύω ότι γενικότερα όταν ο ελληνικός λαός θα ενημερωθεί, θα σοκαριστεί και καλό είναι να σοκαριστούμε λίγο γιατί αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δράσουμε όλοι μαζί. Σίγουρα υπάρχει αυτός ο παγκόσμιος οργανισμός της UNICEF που έχει προετοιμάσει το έδαφος για όλους μας ακόμα και εμένα προετοιμάζει γιατί ενημερώνομαι συνεχώς, να ενεργοποιηθούμε και να μπορούμε να έχουμε ένα καλύτερο σήμερα για τα παιδιά μας», είπε η Έλενα Παπαρίζου.

-Πως έγινε η πρόταση για να έχεις αυτή τη θέση στη UNICEF;

«Είναι κάτι που σκέφτηκαν οι ίδιοι. Δηλαδή χτύπησε ένα τηλέφωνο και ήθελαν να κάνουμε ένα ραντεβού. Ξεκίνησε το ραντεβού και μέσα στα δέκα επόμενα λεπτά ήταν “εννοείται θα είμαι μαζί σας”. Πιστεύω πάρα πολύ στο έργο της UNICEF και ειδικά εδώ στην Ελλάδα τώρα που το χρειαζόμαστε περισσότερο από όσο περίμενα. Είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός που φαίνεται τι προσπάθειες κάνει και τι αποτελέσματα φέρνει».

-Άρα δεν το σκέφτηκες και είπες κατευθείαν το “ναι”.

«Είπα κατευθείαν “ναι” γιατί άλλωστε μου αρέσει γενικότερα να κάνω πολλά εθελοντικά πράγματα για τα παιδιά. Τα αγαπώ πολύ τα παιδιά και ως goodwill ambassador εννοείται το focus μου είναι η UNICEF και μου είναι μεγάλη χαρά. Νιώθω ότι όλα τα παιδιά είναι δικά μας».

-Μπήκες στη διαδικασία να ρωτήσεις για ποιον λόγο επέλεξαν εσένα;

«Δεν νομίζω ότι έχει καμία ουσία αυτό το πράγμα, η αλήθεια είναι. Αυτοί ξέρουν καλύτερα».

Όσον αφορά για το τι έχει να κάνει ως Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNICEF, η Έλενα Παπαρίζου δήλωσε στο FTHIS.GR: «Για την ώρα περισσότερο είναι να πάρω την πλήρης ενημέρωση. Ακόμη είμαι στην ενημέρωση και πιστεύω έχουμε πάρα πολύ δρόμο. Είναι αυτό που έλεγα, έχουμε κάνει δύο πολύ μεγάλα ραντεβού. Το πρώτο ήταν να συστηθούμε μέσα από το zoom call που διήρκησε γύρω στις δύο ώρες και μετά είχαμε κάνει άλλα δύο ραντεβού που διήρκησαν πάνω από πέντε ώρες. Θα γίνουν πολλά τέτοια ραντεβού και θα με ενημερώσουν καλύτερα για το πρόγραμμα. Εγώ δεν πάω απλά και κάθομαι και σημειώνω στο βιβλίο μου τα θέματα που υπάρχουν, είναι ότι μέσα θέλω να κάνουμε ένα διάλογο και ρωτάω πράγματα, αν θα μπορούσε να γίνει εκείνο, αν θα μπορούσε να γίνει το άλλο. Δηλαδή γίνεται ένας διάλογος».

-Λες τις προτάσεις σου δηλαδή;

«Σίγουρα όλα αυτά που σκέφτομαι δεν είμαι και ο πιο σοφός άνθρωπος που έχει υπάρξει. Νομίζω υπάρχουν πολλά πράγματα που παλεύει η UNICEF ήδη πολλά χρόνια. Το πιο σημαντικό πράγμα όμως για μένα είναι ότι όλους τους ανθρώπους που έχω γνωρίσει μέχρι στιγμής μέσα από τα γραφεία της UNICEF, που μόλις έναν χρόνο είναι που έχουν ανοίξει, είναι ότι όλοι είναι αφοσιωμένοι. Βλέπω όλη την ομάδα της UNICEF να αφοσιώνεται και είναι πλήρες σε όλο αυτό το πρόγραμμα που θέλει να στηθεί για την Ελλάδα και με μεγάλη προσοχή. Θέλει και προσοχή αυτό το πράγμα»

-Τι ήταν αυτό που αντίκρισες στην πρώτη ενημέρωση που σου έγινε;

«Είναι τόσα πολλά. Ένα κομμάτι που σοκαρίστηκα ας πούμε ήταν με την εκπαίδευση και πόσα παιδιά δεν πάνε σχολείο. Πράγματα που είχαν να κάνουν με την τεκνοθεσία, με τις ανάδοχες οικογένειες. Όσον αφορά τη βία είναι κάτι που γνωρίζουμε πολλά χρόνια αλλά είναι κάτι που εμφανίζεται όλο και περισσότερο και ίσως να βοηθάει όταν ενημερωνόμαστε περισσότερο από τα media. Το θέμα είναι τώρα να βρεθούν καλύτερες λύσεις και ξέρω ότι αυτό θα πάρει χρόνια και εγώ είμαι εδώ και νιώθω ότι θα είμαι εφόρου ζωής Πρέσβειρα Καλής Θέλησης με την UNICEF και να βλέπουμε διάφορα θέματα να βελτιώνονται. Επίσης για μένα είναι πολύ σημαντικό ως Έλενα και ως Πρέσβειρα Καλής Θέλησης είναι τα παιδιά να μάθουν ποια είναι τα δικαιώματά τους. Είναι μια σύμβαση που έχουν υπογράψει εκατοντάδες χώρες αλλά τα παιδιά δεν γνωρίζουν τα δικαιώματά τους. Νομίζω ότι ούτε οι μεγάλοι δεν ξέρουν τα δικαιώματα των παιδιών».

-Αυτό που θέλεις να ευχηθείς για το αύριο ποιο είναι;

«Καταρχάς θέλω να ξεκινήσουν τα παιδιά από σήμερα να ζουν σε ένα υγιή περιβάλλον. Μετά θα ήθελα τα παιδιά να μάθουν τα δικαιώματά τους και πότε τα πράγματα είναι σωστά και πότε λάθος».

Η Έλενα Παπαρίζου για τη σχέση της με τα παιδιά και για τη συγκίνησή της στη συνέντευξη Τύπου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τα αγαπώ πολύ τα παιδιά και αγαπώ τα παιδιά από τότε που ήμουν παιδί η ίδια. Η συγκίνηση είναι ανεξέλεγκτη αλλά αληθινή. Έκατσα έγραψα κάποια κείμενα για το τι πρέπει να πω και έκατσα τρεις ώρες στο σπίτι τα έγραφα και μετά που τα διάβαζα με έπιαναν τα κλάματα. Μόνο τη στιγμή που ο Luciano Calestini με καλεί πάνω, νιώθω ότι δεν μπορώ να χαμογελάσω γιατί έχω συγκινηθεί. Πρώτον γιατί με έχουν καλέσει και δεύτερον γιατί αγαπώ πολύ τα παιδιά και νιώθω ότι ναι μεν είμαι ακόμα στην ενημέρωση αλλά δεν ξέρω από που πρέπει να ξεκινήσω. Είναι τόσα πολλά τα άτομα και τόσο επαγγελματίες στο αντικείμενό τους στο γραφείο της UNICEF και σίγουρα θα με καθοδηγήσουν. Μέσα στο μυαλό μου γίνεται χαμός και χρειάζεται υπομονή αυτό έχω καταλάβει. Χρειάζεται αρκετός χρόνος αλλά θα τον βρω».

-Κλείνοντας, οι δικοί σου άνθρωποι πως αντέδρασαν όταν σου πρότειναν να γίνεις Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως, το οποίο και δέχτηκες;

«Ο άντρας μου χάρηκε πάρα πολύ και ένιωσε μεγάλη περηφάνια. Η μαμά μου έκλαψε αλλά ωραία. Μεγάλη δουλειά».

Όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου

«Είμαι πολύ συγκινημένη σήμερα. Είναι μεγάλη μου τιμή και νιώθω την τεράστια ευθύνη που γίνομαι η πρώτη Πρέσβειρα της UNICEF για την Ελλάδα. Γνωρίζοντας πως είναι ένα εμβληματικό πρόγραμμα για τα παιδιά που υποστηρίζει τα δικαιώματα τους σε όλο τον κόσμο», δήλωσε η Έλενα Παπαρίζου.

«Οφείλουμε να βάλουμε τα παιδιά και την νεολαία μας στην πρώτη θέση. Εκεί που τους αξίζει να είναι. Πάντα έλεγα πως το μέλλον είναι τα παιδιά μας. Είναι.! Αλλά τα παιδιά είναι παιδιά ΣΗΜΕΡΑ, και ΣΗΜΕΡΑ έχουμε ευθύνη να τους δώσουμε μια χαρούμενη παιδική ηλικία, χωρίς βία και αποκλεισμούς αλλά με αξιοπρέπεια και φροντίδα. Μέσα από την UNICEF είμαι σίγουρη πως θα γίνουμε όλοι μας καλύτεροι άνθρωποι…»

Ο Luciano Calestini, ο πρώτος Διπλωματικός Εκπρόσωπος της UNICEF στην Ελλάδα δήλωσε: «Έχουμε τη μεγάλη χαρά να καλωσορίσουμε την Έλενα στην οικογένεια της UNICEF ως η πρώτη Πρέσβειρα του Οργανισμού στην Ελλάδα. Η Έλενα είναι μια εξέχουσα προσωπικότητα στη χώρα μας αλλά και διεθνώς που έχει ξεχωρίσει όλα αυτά τα χρόνια όχι μόνο για το έμφυτο ταλέντο της, αλλά και για το κύρος και την ξεχωριστή και άκρως αγαπητή της προσωπικότητα. Είμαι σίγουρος πως θα χρησιμοποιήσει το πάθος, την αφοσίωση και τη μεγάλη της επίδραση στο ελληνικό κοινό για να προωθήσει και να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των ευάλωτων παιδιών και νέων στη χώρα μας συμβάλλοντας έτσι σε ένα καλύτερο παρόν και μέλλον για κάθε παιδί.»

Σχετικά με την UNICEF

Οι Πρεσβευτές της UNICEF είναι σημαντικές προσωπικότητες που μέσω της φήμης και του κύρους τους στον τομέα τους συνεισφέρουν στο έργο του Οργανισμού ώστε να διασφαλιστούν τα δικαιώματα παιδιών και νέων. Το Γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα άνοιξε επίσημα το Νοέμβριο του 2020 σηματοδοτώντας ένα νέο κεφάλαιο στη συνεργασία του Οργανισμού με τη χώρα μας. Το Γραφείο συνεργάζεται ήδη με Υπουργεία, φορείς για τα δικαιώματα του παιδιού, τον ιδιωτικό τομέα, τον ακαδημαϊκό χώρο, τα μέσα ενημέρωσης και το ευρύτερο κοινό για την κοινή επίτευξη αποτελεσμάτων καθώς και την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα σχετικά με τα δικαιώματα των παιδιών στην Ελλάδα.

Το 5ετές Εθνικό Πρόγραμμα του Γραφείου της UNICEF στην Ελλάδα θα ανακοινωθεί επίσημα στις αρχές του 2022, καθοδηγούμενο από την εθνική στρατηγική της χώρας, Ευρωπαϊκές στρατηγικές παιδικής προστασίας, τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού και τους Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, δίνοντας προτεραιότητα σε τομείς που έχουν σημαντική επίδραση στα παιδιά όπως η εκπαίδευση, η μεταρρύθμιση του συστήματος παιδικής προστασίας και η καταπολέμηση της φτώχειας και της βίας.

Η UNICEF μέσα από τα προγράμματά της προωθεί τα δικαιώματα και την ευημερία κάθε παιδιού, ανά τον κόσμο. Μαζί με τους εταίρους μας, εργαζόμαστε σε 191 χώρες και περιοχές ώστε να μετατρέψουμε αυτή τη δέσμευση σε πράξη, εστιάζοντας τις προσπάθειες μας προς όφελος των πλέον ευάλωτων και αποκλεισμένων παιδιών αλλά και όλων των παιδιών του κόσμου.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR