counter

Βασίλης Παλαιολόγος: Η νοσηλευτική, η υποκριτική και οι αναμνήσεις του από τους "Δύο Ξένους"

Βασίλης Παλαιολόγος: Η νοσηλευτική, η υποκριτική και οι αναμνήσεις του από τους "Δύο Ξένους"
Βασίλης Παλαιολόγος: Η νοσηλευτική, η υποκριτική και οι αναμνήσεις του από τους "Δύο Ξένους"

Ταλαντούχος και πολυπράγμων. Αυτά είναι δύο επίθετα που ταιριάζουν απόλυτα στον Βασίλη Παλαιολόγο.

Τις πρωινές ώρες βρίσκεται στο νοσοκομείο όπου εργάζεται ως νοσηλευτής εδώ και πολλά χρόνια, παράλληλα με τα σήριαλ που συμμετείχε, ενώ πρωταγωνιστεί και στο δικαστικό θρίλερ "Terror", κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο θέατρο Αθηνών.

Σε ένα διάλειμμα από τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις, μίλησε στο FTHIS.GR για την παράσταση, τη δυσκολία να κάνεις παράλληλα δύο τόσο διαφορετικές δουλειές, τους "Δύο Ξένους" που ήταν η πρώτη του τηλεοπτική δουλειά αλλά και τον Νίκο Σεργιανόπουλο.

Γιατί φέτος επέλεξες την συγκεκριμένη παράσταση;

Το Terror είναι ένα σύγχρονο δικαστικό θρίλερ το οποίο γράφτηκε το 2016 από τον Ferdinand von Schirach και από τότε έχει ανέβει σε 72 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτός και μόνο είναι ένας πολύ ουσιαστικός λόγος για να επιλέξεις ένα θεατρικό έργο. Επιπλέον τα θέματα που πραγματεύεται που έχουν να κάνουν με αποφάσεις συνείδησης, ηθικής,το δίκιο, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ελευθερία των ανθρώπων, η τρομοκρατία οι προεκτάσεις των θεμάτων που είναι φιλοσοφικές, πολιτικές, θρησκευτικές και άπτονται και της ψυχολογίας είναι που κάνουν τους θεατές να συζητούν για ώρες ή και μέρες για το έργο Ουσιαστικό δε ενδιαφέρον αποτελεί και το γεγονός το ότι υπάρχει το στοιχείο της διάδρασης στην παράσταση κατά την οποία το κοινό παρακολουθώντας την δίκη είναι κι αυτό που θα ετυμηγορήσει υπέρ της καταδίκης η αθώωσης του κατηγορουμένου! Όπως βλέπετε το έργο έχει όλα τα συστατικά μιας θεατρικής επιτυχίας.

Μίλησέ μας για το ρόλο σου στο Terror

Στο συγκεκριμένο έργο λοιπόν κλήθηκα να ερμηνεύσω το ρόλο του προέδρου μετά από προτροπή του σκηνοθέτη Γιώργου Οικονόμου. Για μένα δεν ήταν καθόλου εύκολο. Η διαδικασία ήταν κουραστική και η ολοκλήρωση της έγινε σε μεγάλο χρονικό διάστημα. Επίσης, δεν είναι καθόλου εύκολο να πρέπει να είσαι πρόεδρος σε ένα δικαστήριο και μάλιστα με ένα τόσο σημαντικό θέμα να δικάσεις. Χρειάστηκε να συναντήσω κάποιους ειδικούς ανθρώπους της δουλειάς, δικαστές να μιλήσω μαζί τους, να πάρω πολλά στοιχεία για το πως λειτουργούν ως επαγγελματίες, να μπορέσω αυτά να τα προσαρμόσω σε μένα και ταυτόχρονα να του δώσω και μία υπόσταση με παρελθόν, παρόν και μέλλον.

Άλλη μια μεγάλη δυσκολία στο συγκεκριμένο ρόλο είναι να καταφέρω να απομακρύνω τις προσωπικές μου πεποιθήσεις, τα προσωπικά μου βιώματα αλλά και τα προσωπικά μου πιστεύω σχετικά με την συγκεκριμένη ιστορία, έτσι ώστε να είμαι όσο το δυνατόν πιο αμερόληπτος στον τρόπο που θα εκδικαστεί η δίκη

Γιατί να έρθει να δει κάποιος το συγκεκριμένο δικαστικό θρίλερ;

Το TERROR πρέπει να έρθει να το δει κάποιος για όλους τους παραπάνω λόγους, αλλά και για πολλούς ακόμα που θα μας έπαιρνε πάρα πολλή ώρα να τους αναπτύξουμε μέσω της συνέντευξης.

Πως προέκυψε στη ζωή σου η νοσηλευτική και πως η υποκριτική;

Η νοσηλευτική προέκυψε μετά από τις σπουδές μου και τον μεταπτυχιακό μου τίτλο και ήρθε ως αποτέλεσμα της αγάπης μου προς την νοσηλευτική αλλά και τις υπηρεσίες υγείας. Γι’ αυτό και εξειδικεύτηκα στην διοίκηση υπηρεσιών υγείας. Η υποκριτική είναι ένα άλλο κεφάλαιο στη ζωή μου που προέκυψε στην πορεία. Ήρθε μετά από μία πρόταση να συμμετέχω στην τότε πολύ δημοφιλή και αγαπητή σε όλους σειρά "Δύο Ξένοι".

Πως είναι να κάνεις δυο δουλειές, τελείως, διαφορετικές μεταξύ τους;

Δεν θα πω ότι είναι εύκολο, τουναντίον είναι πολύ δύσκολο να μπορείς να βρίσκεσαι σε δύο τελείως διαφορετικούς χώρους και να αφοσιώνεσαι πολύ και στους δύο ταυτόχρονα αφού τους αγαπάς. Υπάρχει όμως μία ασφαλιστική δικλείδα που έχει να κάνει με την ισορροπία την οποία μπορεί να κερδίσει κάποιος όταν μοιράζεται τη ζωή του ανάμεσα στη νοσηλευτική και στην υποκριτική πέρα από το ότι και στις δύο περιπτώσεις Με ένα τρόπο βοηθάς τον άνθρωπο, προσφέρεις στον άνθρωπο.

Αν σου επέβαλαν να επιλέξεις νοσηλευτική ή υποκριτική;

Δε νομίζω ότι θα επέτρεπα σε κάποιον να μου επιβάλει οτιδήποτε κάνω στη ζωή μου. Είναι προσωπική απόφαση και επιλογή, πληρώνω το κόστος και το υπερασπίζομαι μέχρι τέλους και νομίζω ότι μέχρι τέλους θα πάω και την νοσηλευτική και την υποκριτική.

Στο νοσοκομείο πως αντιδρούν όλα αυτά τα χρόνια όταν σε συναντούν οι ασθενείς;

Μια και αναφέρθηκες στα χρόνια που είναι και πολλά, έχω να σου πω οτι τώρα πια είναι κάτι σύνηθες. Και από την πλευρά μου και από τον κόσμο που δε με ξέρει και ξαφνικά με συναντά, υπάρχει ενδεχομένως ένα ξάφνιασμα αλλά και πάλι, δεν αφήνω το περιθώριο να λειτουργήσει σε βαθμό παραπάνω απ’ όσο πρέπει.

Θυμάσαι από τους "Δύο Ξένους" κάποιο περίεργο συμβάν ή αστείο περιστατικό;

Οι "Δύο Ξένοι" για μένα ήταν ένας σταθμός στην επαγγελματική μου καριέρα, ήταν μια πολύ δυνατή αρχή, είναι άπειρες οι μνήμες που έχω και ευχάριστες και δυσάρεστες. Κρατάω όλα όσα με έχουν προχωρήσει και με έχουν εξελίξει και αφήνω πίσω πάντα αυτά που με έχουν στεναχωρήσει... Έχω να θυμάμαι όμως ότι γελάσαμε πάρα πολύ κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Θυμάμαι βέβαια και ένα απίστευτα δυνατό χαστούκι (το απαιτούσε το σενάριο) που έφαγα από το Νίκο Σεργιανόπουλο κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, τόσο δυνατό που επί μία βδομάδα ο αυχένας μου είχε μεγάλο πρόβλημα.

Τι σκέφτεσαι όταν θυμάσαι τον Νίκο Σεργιανόπουλο;

Σκέφτομαι ότι είναι στιγμές στη ζωή μας στις οποίες συμβαίνουν δυσάρεστα γεγονότα και άδικα πολλές φορές, πληρώνουμε το τίμημα... πιστεύω ότι ο Νίκος άδικα πλήρωσε ένα τίμημα που του στοίχισε τη ζωή κι αν πρέπει από όλο αυτό να μας μείνει κάτι θετικό νομίζω ότι είναι η αγάπη!

Έχεις κρατήσει επαφές με ηθοποιούς από τους "Δύο Ξένους";

Στη δουλειά που κάνουμε δυστυχώς πολλές φορές βρισκόμαστε όσο διαρκεί η δουλειά και μετά χανόμαστε γιατί κάνουμε μία επόμενη με άλλους συντελεστές. Δεν έχω πολλές επαφές αλλά αν τύχει και συναντηθούμε με κάποιους από τους συναδέλφους που υπήρξαμε μαζί σ’ αυτή τη δουλειά η σχέση μου είναι πάρα πολύ καλή μαζί τους. Ίσως πιο συχνά μιλάω με την Εβελίνα Παπούλια και την Άβα Γαλανοπούλου.

Βλέπουμε ότι πολλές σειρές έχουν επιστρέψει μετά από χρόνια. "Το Καφέ της Χαράς", το "Λόγω Τιμής", η "Πολυκατοικία". Θα ήθελες να επιστρέψουν οι "Δύο Ξένοι";

Νομίζω πρέπει να προσέχουμε τι ευχόμαστε....Είναι άραγε ο κόσμος έτοιμος μετά από τόσα χρόνια να ξαναδεί σε επανάληψη τους "Δύο Ξένους" και αν ναι, πως θα υπάρξει επανάληψη των "Δύο Ξένων" χωρίς τον Νίκο Σεργιανόπουλο;

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR