counter

Trend Alert: Αυτή την Άνοιξη δεν αγοράζουμε jeans, αλλά…

Trend Alert:  Αυτή την Άνοιξη δεν αγοράζουμε jeans, αλλά…
Trend Alert: Αυτή την Άνοιξη δεν αγοράζουμε jeans, αλλά…

…sporty leggings! Υeap, καλά διαβάζεις τα jeans μας τελείωσαν ή ok αν θέλεις ήρθε η στιγμή για ένα μεγάλο διάλειμμα από αυτά . Η τάση είναι μια: from gym to the street! Στην ελληνική το casual style «παίρνει έμπνευση» από το γυμναστήριο και ένα trend κάνει δειλά δειλά την εμφάνιση του. Το well being είναι στάση ζωής και ίσως μια διέξοδος από την καθημερινότητα. Η άσκηση σου χαρίζει ευεξία, πέρα από ένα καλλίγραμμο σώμα. Έτσι, οι εταιρίες αθλητικής ένδυσης εντοπίζοντας ότι ολοένα και περισσότερος κόσμος στρέφεται προς τον υγιεινό τρόπο ζωής αναβάθμισαν τις συλλογές του. Πλέον δεν μιλάμε για ρούχα γυμναστηρίου αλλά για super cool outfits που φοριούνται όλη την ώρα.  Την αρχή, φυσικά, την έκανα οι celebrities του εξωτερικού που έβγαλαν το αθλητικό κολάν τους, έξω από τις αίθουσες εκγύμνασης. Με λίγο styling το απλό αθλητικό μαύρο ή γκρι κολάν σου ή αν θες το sporty legging σου μετατρέπεται στο it κομμάτι της γκαρνταρόμπας σου.  Άσε με λίγο να μπω στο μυαλό σου, σκέφτεσαι ότι δεν είσαι η Gigi Hadid,  η Κendall Jenner ή η Αlessandra Αmbrosio για να υποστηρίξεις την τάση; Ούτε εγώ, no worries! Θα σε πληροφορήσω, λοιπόν, ότι η ύφανση των συγκεκριμένων κολάν είναι πιο κολακευτική για το σώμα από ένα jean. Αρά μπορείς να ξεκλέψεις 2-3 πόντους εύκολα και γρήγορα. Επειδή όμως είπαμε πολλά για το trend και πρέπει επιτέλους να γίνει focus στο πρακτικό κομμάτι του θέματος, είμαι εδώ για να σου πω πως θα φορέσεις το αθλητικό κολάν σου, ανάλογα με τον σωματότυπο σου. Δεν χρειάζεται να με ευχαριστείς, είμαι και εγώ ένα βασανισμένο κορίτσι με «ψωμάκια» που έμαθε στην πορεία της ζωής του πως να ντύνεται έξυπνα.

Σωματότυπος Αχλάδι:

Είναι ο σωματότυπος των μεσογειακών γυναικών! Στενή μέση και γοφοί φαρδύτεροι από την περιοχή του στήθους. Επίσης οι γάμπες είναι συνήθως λεπτές. Τι κάνουμε; Συγκεντρώνουμε την προσοχή μακριά από τους γοφούς, δηλαδή φοράμε πάνω από το κολάν μας ένα jacket, μια ζακέτα ή ένα πουκάμισο που να τελειώνει στην περιοχή των γοφών ή λίγο πιο κάτω. Στη δική σου περίπτωση μπορείς να φορέσεις και ένα capri κολάν για να αναδείξεις τις αδύνατες γάμπες σου. Ένα ακόμη τρικ είναι να δέσεις ένα πουκάμισο στη μέση και από πάνω να φορέσεις ένα φούτερ για να ισορροπήσουν οι όγκοι του σώματος σου.( βλέπε Khloe Kardashian)

 

Σωματότυπος Μπανάνα:

Συγχαρητήρια κορίτσια, είστε οι πιο skinny της παρέας! Να είστε καλά να χαίρεστε το χαμηλό δείκτη λίπους στο σώμα σας. Τα χέρια και πόδια είναι λεπτά και μακριά, ο κορμός είναι ψηλός, οι ώμοι λεπτοί και η αποθήκευση λίπους χαμηλή. Οι γλουτοί δεν παρουσιάζουν μεγάλη καμπύλη. Αν πρέπει να εντοπίσω ένα πρόβλημα στην σιλουέτα σας είναι ότι δεν είναι και  υπόδειγμα θηλυκότητας (βλέπε Alexa Chung). Τι κάνουμε; Δημιουργούμε το εφέ μέσης για να γίνουμε πιο sexy. Ένα μεσάτο jacket είναι το ιδανικό (βλέπε Kendall Jenner no2).

Σωματότυπος Κλεψύδρα:

Φίλες μου, αυτή είμαι εγώ!  Οι γοφοί και η περιοχή του στήθους είναι φαρδιοί, ενώ η μέση είναι στενή δημιουργώντας έτσι το χαρακτηριστικό σχήμα της κλεψύδρας. Το περιττό λίπος έχει την τάση να συγκεντρώνεται στους γλουτούς, στις γάμπες και το πάνω μέρος των χεριών. Παρόλα αυτά η κοιλιά μας συνήθως σχεδόν «αγγίζει» την τελειότητα, ha! Τι κάνουμε; Δείχνουμε την κοιλιά μας και την μέση μας, αφού αυτά είναι τα ατού μας. Επιλέγουμε είτε ένα μπουστάκι, είτε ένα crop top. Οι τολμηρές και αθλητικές φορούν μόνο αυτά! (βλέπε Jessie J). Eμείς που δεν τα έχουμε πάει και τόσο καλά φοράμε μια oversized ζακέτα από πάνω. (βλέπε Gidi Hadid no2)

 

Σωματότυπος Μήλo

Σας μισώ έχετε το πιο ωραία πόδια από όλες μας!( έχω καημό με τα καλλίγραμμα πόδια) Super αδύνατα πόδια, στενή περιφέρεια και δυστυχώς όλο το λίπος εντοπίζεται στην κοιλιά και τα χέρια. Τι κάνουμε; Τονίζουμε το κάτω μέρος της σιλουέτας μας και καλύπτουμε το πάνω μέρος με φούτερ όπως αυτά που φοράει η Ambrosio. Εναλλακτικά θα προτείνω ένα πουλόβερ όχι όμως με φαρδιά πλέξη. Ο,τι και να επιλέξεις φρόντισε να τελειώνει στην αρχή των γοφών όχι πιο πάνω ή πιο κάτω!

Περιμένω απορίες, σχόλια αλλά και δικές σου προτάσεις στο mdeligian@daphne.gr ή στο Facebook account μου: Maria Deligiannaki ή στο Instagram profile μου: @mairilicious

Bb Stylewatchers

Ραντεβού την άλλη εβδομάδα

Xxx        

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR