counter

Το γνωρίζεις από την αρχή!

Το γνωρίζεις από την αρχή!
Το γνωρίζεις από την αρχή!

Ο εγκέφαλος προγραμματίζεται. Όταν είμασταν μικρά, μας μάθαιναν,π.χ. πως να δένουμε τα κορδόνια των παπουτσιών. Στην αρχή φάνταζε δύσκολο, όταν όμως κατανοήσαμε τον τρόπο, η διαδικασία γινόταν πια αυτόματα, χωρίς σκέψη. Κάπως έτσι λειτουργεί το μυαλό για τα πάντα. Το θέμα είναι, τι έχουμε αποθηκεύσει στον σκληρό. Τι προγράμματα έχουμε φτιάξει που λειτουργούν αυτόματα. Αν αυτά είναι αρνητικές αναμνήσεις, ή θετικές, που μας επηρεάζουν την καθημερινότητα, χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε. Ο κάθε άνθρωπος διαμορφώνει, αντιλαμβάνεται, βιώνει και καταλαβαίνει τις εμπειρίες του με τον δικό του τρόπο. Δημιουργεί το δικό του μοντέλο για τον κόσμο, μέσα από τα δικά του μάτια, από το σπίτι του, τα ενδιαφέροντά του, τους ανθρώπους που τον περιβάλλουν.

Αν θες να λέγεσαι επικοινωνιακός πρέπει να αντιληφθείς, ότι ο καθένας έχει το δικό του λειτουργικό σύστημα. Εμένα, π.χ. όπως υποθέτω και εσένα, κάποιοι άνθρωποι με κερδίζουν και τρελαίνομαι να τους παρακολουθώ να μιλάνε και κάποιοι άλλοι, που τους βαριέμαι στα πρώτα 5 λεπτά. Θεωρώ, μεγάλο χάρισμα να μπορείς να εναρμονίζεις τον τρόπο σκέψης σου και έκφρασής σου με τους άλλους και να είσαι ευέλικτος. Η γλώσσα είναι ο καθρέφτης του μυαλού μας. Αν προσέχαμε λίγο παραπάνω, το πως χρησιμοποιούμε την γλώσσα μας, θα αντιλαμβανόμασταν την τεράστια δύναμη που έχουμε στα χέρια μας. Αντί, όμως να την χρησιμοποιούμε για καλό μας, πολλές φορές, δεν φιλτράρουμε τα όσα εκτοξεύονται από το στόμα, με αποτέλεσμα να αντικατοπτρίζεται και να δημιουργείται μια αρνητική εικόνα στο μυαλό του ακροατή. Πέρα από την λεκτική επικοινωνία, υπάρχει και η γλώσσα του σώματος. Εξίσου σημαντική για να καταλάβεις το ενδιαφέρον του συνομιλητή σου. Επίσης, ιδιαίτερη έμφαση οφείλουμε να δίνουμε στην έκτη αίσθηση, την οποία διαθέτουμε όλοι. Το μυστικό είναι απλό. Ανοιχτά μάτια και αυτιά για να μπορούμε να αντιλαμβανόμαστε ξεκάθαρα τα μηνύματα που συλλαμβάνουν όλες οι αισθήσεις. Και κάτι για το τέλος, που κατά βάθος όλοι το γνωρίζουμε, η πρώτη σκέψη, είναι και η σωστή. Ωστόσο, συνταγές και ετοιμοπαράδοτες λύσεις, δεν υπάρχουν, υπάρχει όμως η θέληση για καλύτερη ποιότητα ζωής.   

Η γυμναστική που σας προτείνω σήμερα είναι ασκήσεις σε S.U.P. stand up paddle. Ασκήσεις yoga για καλύτερη ισορροπία, πειθαρχεία, δύναμη. Αν η θάλασσα είναι ήρεμη, μπορείτε να δοκιμάσετε πέρα από το κουπί ,που το γνωρίζετε οι περισσότεροι και μια επιπλέον πρόταση!

Καλή προπόνηση! 

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR