counter

Τι γίνεται με τις σκέψεις μας;

Τι γίνεται με τις σκέψεις μας;
Τι γίνεται με τις σκέψεις μας;

 Ελέγχουμε τον νου μας, ή μήπως ο νους μας, μας ελέγχει; Από πολύ μικρή ηλικία ο νους μας, έχει καθιερώσει έναν τρόπο αντίληψης. Ο εγκέφαλος, αν και εξετάζει αρκετές και διαφορετικές εκδοχές, σε αυτά που ζει, διαλέγει ποιες πληροφορίες θα δει και θα πιστέψει. Από τεμπελιά περισσότερο, τα πράγματα που επιλέγει να αντιληφθεί, (και πρόκειτε καθαρά για επιλογή) , είναι αυτά που είναι οικεία και γνώριμα στο μυαλό του. Είναι πράγματα που έχουν σχηματιστεί στο μακρινό παρελθόν του. Αν δεν έχει δουλέψει, αποδεχτεί και αφήσει πίσω τις όποιες τραυματικές εμπειρίες, θα επιλέγει ασυνείδητα να αναπαράγει το υπάρχον σχήμα, δηλαδή, τον πόνο ή τον θυμό που ως συναισθήματα υπάρχουν ήδη στην μνήμη. Οι νευρωνικές διαδρομές, μάς επαναλαμβάνουν συνεχώς, όσα έχουν συμβεί στο παρελθόν και γατζωνόμαστε από τις διαστρεβλωμένες ψευδαισθήσεις μας, που δεν λέμε να αφήσουμε πίσω. Είναι πολύ σημαντικό να εξασκηθούμε στην δύναμη του τώρα και να σταματήσουμε να λειτουργούμε με βάση τις παλιές αποκρυσταλλωμένες πεποιθήσεις μας. Με απλά λόγια αν εμμένουμε στο παρελθόν που δημιουργήθηκαν αυτές οι πεποιθήσεις, από άλλους κιόλας, χωρίς δηλαδή να ευθυνόμαστε εμείς, είναι σαν να επιλέγουμε να μας κάνει κουμάντο ένα πεντάχρονο, καθώς τότε έγινε η βλάβη. 

Ο σκοπός επομένως, είναι να απελευθερωθούμε από την φυλακή των ψευδαισθήσεων και να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε νοοτροπία. 

Για να μην διαλέξουμε τελικά λάθος σενάριο για την ζωή μας, ας αντιληφθούμε ότι είμαστε οι ίδιοι, ενέργεια και μαγνητίζουμε και έρχεται κοντά μας ότι θέλουμε. Ας εστιάζουμε στα πράγματα που πραγματικά θέλουμε. Όλα έχουν δυο όψεις. Η έλλειψη π.χ. με την αφθονία. Η αρρώστια, με την υγεία. Ύπάρχουν και οι δυο πλευρές ταυτόχρονα. Είναι και οι δυο αληθινές. Επέλεξε να βλέπεις την πλευρά που επιθυμείς, καθώς ουτώς ή άλλως, θα υπάρχει και η άλλη, απλά εσύ από επιλογή, θα την έχεις κρυμμένη.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR