counter

The beauty detox: Πιο όμορφη σε 6 βήματα αποτοξίνωσης!

The beauty detox: Πιο όμορφη σε 6 βήματα αποτοξίνωσης!
The beauty detox: Πιο όμορφη σε 6 βήματα αποτοξίνωσης!

Η εβδομάδα των παθών πέρασε, η εβδομάδα των εορτασμών τελειώνει και έρχεται η εβδομάδα της αποτοξίνωσης. Ναι, πολύ καλά διαβάζεις! Τελείωσαν τα ψέματα, τα γλυκά, τα τηγανητά, οι άπειρες στρώσεις μακιγιάζ, η κατανάλωση αλκοόλ  και τα χαζοξενύχτια. Μπαίνουμε σε πρόγραμμα, σε πρόγραμμα αποτοξίνωσης που: α) θα σε κάνει να αισθάνεσαι πιο όμορφη και β) να δείχνεις πιο όμορφη. Εφαρμόζω τα παρακάτω μετά από κάθε περίοδο κραιπάλης και ανακάμπτω σε χρόνο dt.

Καταρχήν ας επισημάνω ότι θα ξανα-αναγκαστείς να δεις μια σειρά φωτογραφιών μου χωρίς μακιγιάζ και ιδιαίτερη περιποίηση. Oooops! Αλλά ok κορίτσια μεταξύ μας ειλικρίνεια. Άλλωστε από την στιγμή που αποδεχτείς την πραγματική εικόνα του εαυτού σου, είσαι πιο όμορφη γιατί είσαι πιο ευτυχισμένη. Πάμε λοιπόν!

 

Κανόνας Nο1: Περνάω μια εβδομάδα αμακιγιάριστη. Αφήνω την επιδερμίδα μου να «αναπνεύσει», χωρίς να χρησιμοποιήσω ίχνος μακιγιάζ. Την καθαρίζω καθημερινά επιμελώς όπως έκανα και στην διαδικασία του ντεμακιγιάζ για να απομακρύνω,όμως, τους  ρύπους και την αντηλιακή κρέμα που χρησιμοποίησα το πρωί. Για extra δόσεις καθαριότητας χρησιμοποιώ άργιλο. Πιο συγκεκριμένα, μια μάσκα αργίλου.  Στην αγορά θα βρεις διάφορα προϊόντα με άργιλο και με διαφορετικές ιδιότητες. Εγώ, προτιμώ τον πράσινο γιατί έχω επιδερμίδα με τάση ακμής. Είναι πλούσιος σε μαγνήσιο, διοξείδιο του πυριτίου, του αργιλίου και ασβέστη και είναι ιδανικός για βαθύ καθαρισμό. Απλώνω μια γενναία ποσότητα στα μάγουλα, στο πηγούνι και το μέτωπο μου 2 φορές την εβδομάδα επί μια εβδομάδα για 10 λεπτά και ξεπλένω το πρόσωπο που με χλιαρό νερό.  Τα μαύρα στίγματα απομακρύνονται, οι πόροι δεν φαίνονται τόσο διεσταλμένοι και το βασικό τα σπυράκια συρρικνώνονται.

 

Κανόνας Νο2: Αφιερώνω λίγο περισσότερο χρόνο στη βραδινή μου περιποίηση κάνοντας μασάζ προσώπου. Το μασάζ τονώνει την κυκλοφορία του αίματος με αυτόν τον τρόπο επηρεάζει τη διαθεσιμότητα των, ζωτικής σημασίας, θρεπτικών ουσιών σε όλα τα κύτταρα. Έτσι επιτυγχάνεται υγιής λάμψη στο δέρμα. Επιπλέον, κατά τη διαδικασία του μασάζ, τα νεκρά κύτταρα αφαιρούνται και η επιδερμίδα ανανεώνεται και γίνεται πιο λαμπερή. Τέλος με το μασάζ οι μυς του προσώπου χαλαρώνουν. Αυτό βοηθά τις γυναίκες με έντονο στρες που σχηματίζουν ρυτίδες στο μέτωπο και το μεσόφριο ή τις καπνίστριες που με εμφανίζουν έντονες γραμμές στο στόμα, το πηγούνι και τα χείλη. Μπορείς να το κάνεις με τα δάχτυλα. Ακούμπησε την παλάμη σου στην επιδερμίδα και ξεκίνα να πραγματοποιείς κυκλικές κινήσεις με ανοδική φορά χωρίς να χάνεις την επαφή σου με το δέρμα.  Εναλλακτικά, χρησιμοποίησε ένα gadget σαν το δικό μου. Θα βρεις άπειρα στην αγορά.

 

Κανόνας Νο3: Σταματάω να τρώω γλυκά και τηγανητά που αυξάνουν την λιπαρότητα στην επιδερμίδα μου αλλά εντείνουν το πρόβλημα της κυτταρίτιδας. Αυτό που πραγματικά με έχει βοηθήσει είναι το νερό αποτοξίνωσης με λεμόνι. Σε ένα μπουκάλι νερό 500ml, κόβω φέτες μισό λεμόνι και τις ρίχνω μέσα. Το βάζω στο ψυγείο από βραδύς και ξεκινάω την ημέρα μου πίνοντας το συγκεκριμένο ρόφημα αντί του καφέ. Ο συνδυασμός του νερού με το λεμόνι φροντίζει ώστε ο οργανισμός μας να έχει σωστή ποσότητα ηλεκτρολυτών, οι οποίοι ενυδατώνουν το σώμα μας. Βοηθά στην απώλεια βάρους χάρη στις φυτικές ίνες πηκτίνης που περιέχουν τα λεμόνια, οι οποίες βοηθούν στην καταστολή της πείνας.

 

Κανόνας Νο4: Επισκέπτομαι τον οδοντίατρο και απολαμβάνω τις ευεργετικές ιδιότητες ενός καθαρισμού. Οι κραιπάλες απειλούν την στοματική υγιεινή και αν τα δόντια σου έχουν τάση να δημιουργούν λεκέδες τότε θα συνειδητοποιήσεις ότι μετά το Πάσχα είναι πιο κίτρινα. Ο καθαρισμός θα δώσει άμεσα την αίσθηση πιο λευκών δοντιών και εν συνεχεία αν το budget σου δεν «αντέχει» μια λεύκανση, το παραπάνω διάλυμα με το λεμόνι θα σε βοηθήσει σταδιακά να αποκτήσεις πιο λευκά δόντια.

 

Κανόνας Νο5: Κάνω απολέπιση πριν το ντους σε όλο το σώμα σε στεγνή επιδερμίδα. Το συγκεκριμένο tip το έχω κλέψει από τη Miranda Kerr η οποία το είχε αποκαλύψει σε μια συνέντευξη της στη Vogue το 2014. Η επιδερμίδα μου μετά το ντους είναι πιο απαλή από ποτέ και έχω εντοπίσει αισθητική διαφορά στο κομμάτι της κυτταρίτιδας.

 

Κανόνας Νο6: Αφήνω τα μαλλιά μου στην ησυχία τους. Ξεχνάω τα περίτεχνα χτενίσματα, τα προϊόντα styling, το σεσουάρ και το ψαλίδι και χρησιμοποιώ μόνο λάδι μαλλιών και μια καλή βούρτσα. Χτενίζοντας καλά και πολλές φορές τα φυσικά έλαια του τριχωτού μεταφέρονται κατά μήκος της τρίχας. Στις άκρες χρησιμοποιώ το λάδι. 

Περιμένω απορίες, σχόλια αλλά και δικές σου προτάσεις στο mdeligian@daphne.gr ή στο Facebook account μου: Maria Deligiannaki ή στο Instagram profile μου: @mairilicious

Bb Stylewatchers

Ραντεβού την επόμενη εβδομάδα

Xxx

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR