counter

Τα μυστικά μου για άσκηση και διατροφή

Τα μυστικά μου για άσκηση και διατροφή
Τα μυστικά μου για άσκηση και διατροφή

Όλοι μας έχουμε ένα φορτωμένο πρόγραμμα. Ωστόσο για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της καθημερινότητας με αποτελεσματικότητα, χρειάζεται μια υγιεινή προσέγγιση. Οφείλουμε να ασκούμαστε και να τρεφόμαστε σωστά. Η τακτική σωματική άσκηση σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή, όχι μόνο θα βελτιώσει την υγεία σου, αλλά θα σε βοηθήσει να σκέφτεσαι με μεγαλύτερη διαύγεια, θα βελτιώσει τη μνήμη σου, θα έχεις περισσότερη διάθεση, θα αποφύγεις την κατάθλιψη, και θα σε βοηθήσει στη διαχείριση του στρες. Είναι πια στις μέρες μας διαπιστωμένο, ότι ο άνθρωπος, από το άγχος και τη κακή διατροφή, έχει έλλειψη από σεροτονίνη που σημαίνει ότι μεταβάλλεται πολύ εύκολα η διάθεσή του, επηρεάζεται ο ύπνος, η μνήμη, η αυτοπεποίθηση, ακόμα και η αντοχή. Η σεροτονίνη λοιπόν ρυθμίζεται αρκετά ΚΑΙ από τη διατροφή μας. Επίσης η άσκηση είναι αναγκαία, γιατί μας κάνει και αισθανόμαστε πιο χαρούμενοι, καθώς κατά την διάρκεια που ασκούμαστε απελευθερώνονται κάποιες ουσίες που ονομάζονται ενδορφίνες. Πρόκειται για φυσικές ουσίες ευεξίας, που μοιάζουν με ορμόνες. Όταν ελευθερώνονται αρχίζουν να διατρέχουν στο σώμα μας, χαρίζοντάς μας, μια αίσθηση ευφορίας.

Η άσκηση για μένα ξεκίνησε από χόμπι, έγινε πρωταθλητισμός και τώρα πια διδασκαλία.

Οι διατροφικές μου συνήθειες συμπεριλαμβάνουν δυο φορές την εβδομάδα κόκκινο κρέας. Κατά προτίμηση ψαρονέφρι ή μοσχαρίσιο φιλέτο. Το συνδυάζω με σαλάτα εποχής. Αποφεύγω ποσότητες στη σαλάτα, γιατί εμένα προσωπικά τα λαχανικά σε ποσότητα με πρήζουν.

Επίσης δυο φορές την εβδομάδα επιλέγω μπιφτέκια κοτόπουλου ή γαλοπούλας.

Η διατροφή παίζει τεράστιο ρόλο στη ζωή μου. Κάποια περίοδο δοκίμασα να σταματήσω τη χρήση του κόκκινου κρέατος. Οφείλω να σου πω, ότι παρά τα αντικατάστατα που μου είχαν δώσει, δεν είχα, ούτε την ίδια αντοχή, ούτε την ίδια καλή διάθεση. Οι εξετάσεις μου, δε, όσον αφορά στο σίδηρο και τη φεριτίνη ήταν στα πιο χαμηλά τους επίπεδα. Το κρέας είναι απαραίτητο και αναντικατάστατο. Απλά πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο. Όπως επίσης να γνωρίζουμε από που ψωνίζουμε. Εγώ είμαι πολύ τυχερή, που έχω κοντά μου, το πλέον έμπιστο κρεοπωλείο για την ποιότητα του και έτσι απολαμβάνω πολύ συχνά τα αγαπημένα μου μπιφτέκια γαλοπούλας, τα οποία είναι χειροποίητα και το μόνο που χρειαζεται να κάνω είναι να τα βάλω, στο τεφαλ, χώρις λάδι, (αυτό εννοείτε) και να τα απολαύσω.

Πριν κλείσω θέλω, να σου πω το εξής. Η υγιεινή διατροφή μπορεί να  σου φαίνεται βαρετή ή αδιάφορη. Όμως θέλω να σκεφτείς κάτι. Ας υποθέσουμε ότι αγόρασες ένα πολύ ακριβό αυτοκίνητο, αν του βάλεις λάθος καύσιμα, θα αρχίσει να ταλαιπωρείται η μηχανή και στο τέλος θα χαλάσει. Η ερώτηση μου είναι λοιπόν: Αφού ο οργανισμός σου είναι ότι πιο πολυτιμότερο έχεις, γιατί δεν του συμπεριφέρεσαι ανάλογα και δεν τον τροφοδοτείς, με τις καταλληλότερες τροφές; Η τροφή επιδρά στην υγεία μας,αλλά και στο πνεύμα μας. Δεν αξίζεις όμορφα και υγιή χρόνια; Δώσε από σήμερα περισσότερα χρόνια στη ζωή σου και περισσότερη ζωή στα χρόνια σου, γιατί το αξίζεις! Επέλεξε να αγοράζεις την τροφή σου και να την μαγειρεύεις. Καθώς τα τρόφιμα που επιλέγεις, στην ουσία μαγειρεύουν εσένα. Η δική μου πρόταση είναι στη Γλυφάδα και το όνομα αυτού; Μάγειρας! Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 9 Γλυφάδα, Τηλ.: 2108982753. Για μένα, εμπιστοσύνη!

Σήμερα στο ασκησιολόγιό μας έβαλα back bends, δηλαδή ασκήσεις για πιο ευλύγιστη και δυνατή μέση.

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR