counter

Συνταγή για τάρτα σοκολάτας με αλατισμένη καραμέλα

Συνταγή για τάρτα σοκολάτας με αλατισμένη καραμέλα
Συνταγή για τάρτα σοκολάτας με αλατισμένη καραμέλα

Υλικά:

Για την τάρτα

  • 100 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. αλεύρι
  • 20 ml νερό
  • 20 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 γρ. αλάτι
  • 1 αβγό

Για τη σοκολάτα

  • 350 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 350 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • Για την αλατισμένη καραμέλα
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 230 γρ. ζάχαρη
  • 80 ml νερό
  • 150 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 3 γρ. Αλάτι

Εκτέλεση:

Για τη ζύμη

  1. Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το ανακατεύουμε με το αλεύρι με τα χέρια. Κάνουμε μια τρύπα στη μέση και ρίχνουμε το αβγό, το νερό, τη ζάχαρη και το αλάτι.
  2. Ανακατεύουμε καλά και, όταν η ζύμη είναι έτοιμη, φτιάχνουμε μια μπάλα με τη ζύμη.Την ισιώνουμε και τυλίγουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να ξεκουραστεί η ζύμη.
  3. Στη συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη και την τοποθετούμε στην ταρτιέρα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά να ξεκουραστεί.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 165℃. Τοποθετούμε κάποιο «βαρίδι» πάνω στη ζύμη μας για να μη φουσκώσει στο ψήσιμο. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φασόλια. Ψήνουμε για 20 λεπτά με το βάρος και άλλα 10 λεπτά χωρίς. Αφήνουμε να κρυώσει πριν προσθέσουμε τις υπόλοιπες στρώσεις.

Για την αλατισμένη καραμέλα

  1. Bάζουμε τη ζάχαρη με το νερό σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και κατόπιν προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα μας να πάρει ένα καραμελένιο χρώμα.
  2. Ζεσταίνουμε ελαφρώς την κρέμα γάλακτος και την προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα. Είναι σημαντικό να μην είναι κρύα για να μην «πετρώσει» η καραμέλα. Προσθέτουμε το αλάτι και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  3. Μόλις κρυώσει και σφίξει λίγο η καραμέλα, την προσθέτουμε στην ψημένη βάση τάρτας και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Για τη σοκολάτα

  1. Βάζουμε την κρέμα σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά. Μόλις πάρει μια βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα. Καλό είναι να έχουμε κόψει τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια, ώστε να λιώσει πιο εύκολα.
  2. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά και την προσθέτουμε στην τάρτα.
  3. Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο μέχρι να «δέσει».
FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR