counter

Συνταγή για Σαντουϊτσάκια παγωτού από τον Πέτρο Συρίγο

Συνταγή για Σαντουϊτσάκια παγωτού από τον Πέτρο Συρίγο
Συνταγή για Σαντουϊτσάκια παγωτού από τον Πέτρο Συρίγο

Καλοκαιράκι χωρίς παγωτό δεν γίνεται! Και τι παγωτό; Απίθανα, πρωτότυπα σαντουϊτσάκια με παγωτό κρέμα, θα γίνουν τα αγαπημένα σας αυτό το καλοκαίρι! Σε αυτή τη συνταγή για παγωτό σάντουιτς θα βρείτε και πως να κάνετε handmade μπισκότα για το παγωτό αυτό!

Υλικά για το σάντουιτς παγωτό

Αυτά είναι τα βασικά υλικά για να κάνεις το καλύτερο Παγωτό Σάντουιτς με παγωτό κρέμα και χειροποιήτα μπισκότα!

Για τα μπισκότα:

  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • ¼ φλιτζ. φρέσκο γάλα
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • ¼ φλιτζ. κακάο
  • 1 ½ φλιτζ. νιφάδες βρόμης
  • ½ φλιτζ. ψιλοκομμένα φουντούκια
  • ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για το παγωτό:

  • 3 κρόκοι αβγών
  • ½ φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 ¼ φλιτζ. φρέσκο γάλα
  • 1 φλιτζ. μασκαρπόνε
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκάλι

Συνταγή για τα σάντουιτς παγωτό

Ακολούθησε προσεκτικά τα βήματα της συνταγής για Παγωτό Σάντουιτς και θα έχεις σίγουρα το πιο νόστιμο αποτέλεσμα!

Για το παγωτό:

  • Ρίχνετε τους κρόκους και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
  • Ρίχνετε το γάλα, το μασκαρπόνε, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού, τα βάζετε να ζεσταθούν ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθεί το μασκαρπόνε και να ενσωματωθεί με το γάλα.
  • Μόλις πάρει βράση, αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε το μίγμα των κρόκων. Ανακατεύετε γρήγορα και συνεχώς μέχρι το μίγμα να ομογενοποιηθεί. Αδειάζετε το μίγμα πάλι στην κατσαρόλα και σιγοβράζετε σε χαμηλή θερμοκρασία για 15 λεπτά μέχρι να πήξει.
  • Το αφήνετε να κρυώσει. Το ρίχνετε σε ένα μεταλλικό μπολ και το βάζετε στην κατάψυξη για 2 ώρες.
  • Στη συνέχεια, το βγάζετε από την κατάψυξη και το χτυπάτε με το μίξερ για 2 λεπτά και το βάζετε πάλι στην κατάψυξη.
  • Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία του χτυπήματος και του παγώματος για ακόμα 3 φορές.

Για τα μπισκότα:

  • Ρίχνετε τη ζάχαρη, το βούτυρο, το κακάο και το γάλα σε μια κατσαρόλα και την τοποθετείτε σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Ζεσταίνετε το μίγμα για 2 λεπτά περίπου, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να λιώσει το βούτυρο.
  • Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τις νιφάδες βρώμης και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης να ενωθούν τα υλικά.
  • Στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και με ένα κουτάλι ρίχνετε λίγο λίγο το μίγμα μέχρι να φτιάξετε 30 μπισκότα. Αφήνετε τα μπισκότα να παγώσουν και να σταθεροποιηθούν, περίπου 15 λεπτά.

Για τα σαντουιτσάκια:

Παίρνετε ένα μπισκότο, το γεμίζετε με παγωτό και στη συνέχεια το σκεπάζετε με ένα άλλο μπισκότο. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα μπισκότα.

Αν πάλι δε θέλετε να μπείτε στην διαδικασία να φτιάξετε τα δικά σας μπισκότα για το σαντουιτσάκι, μπορείτε να κάνετε αυτή τη συνταγή με μπισκότα πτι μπερ!

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR