Ψαροκροκέτες - Υλικά
- 2-3 πατάτες, βρασμένες
- 1 καρότο, βρασμένο
- Δυόσμο, άνηθο, μαϊντανό
- ½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 λαβράκι ή τσιπούρα (500 γρ.)
- Λάδι
- Αλάτι & πιπέρι
- ½ λεμόνι
Για το πανάρισμα
- Αλεύρι χωρίς γλουτένη
- 1 αβγό
- 50 γρ. κουάκερ
- Μαγιονέζα για το σερβίρισμα
Παιδικές Ψαροκροκέτες - Εκτέλεση
- Βράζουμε το ψάρι για 15 λεπτά, το αφήνουμε να κρυώσει και το καθαρίζουμε προσεκτικά από τα κόκαλα. Τοποθετούμε το καθαρισμένο ψάρι σε ένα μπολ.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι σε μικρό καρέ. Τρίβουμε στον τρίφτη τις πατάτες και το καρότο. Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά. Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μπολ με το ψάρι. Προσθέτουμε λάδι, λεμόνι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν τα υλικά.
- Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 30 λεπτά για να δέσει το μείγμα. Βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε κροκέτες ίδιου μεγέθους.
- Πανάρουμε μία μία τις κροκέτες, περνώντας τες από τα υλικά με την εξής σειρά: πρώτα από το αλεύρι, έπειτα από το αβγό και τέλος από το κουάκερ.
- Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις κροκέτες για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, ώσπου να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα.
- Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με μαγιονέζα!