counter

"Σε ό,τι αντιστέκεσαι, αυτό θα επιμένει"

"Σε ό,τι αντιστέκεσαι, αυτό θα επιμένει"
"Σε ό,τι αντιστέκεσαι, αυτό θα επιμένει"

Καλή εβδομάδα φίλοι μου.

Σε ότι αντιστέκεσαι, αυτό θα επιμένει.Σας το είχα προλογίσει στο προηγούμενο άρθρο μου, ότι θα ασχοληθώ με αυτό το θέμα. Τι εννοώ, λοιπόν.

Όπως έχω γράψει αρκετές φορές, σε ότι εστιάζει η σκέψη μας, έχει την τάση να το μεγενθύνει. Ας υποθέσουμε ότι θέλεις να ξεκινήσεις δίαιτα. Όλο το σκέφτεσαι, αλλά όλο το αναβάλλεις. Έλα όμως, που όσο το αναβάλλεις, όλο και περισσότερο το σκέφτεσαι, με αποτέλεσμα, όταν θα ξεκινήσεις την δίαιτα σου, να μην χάνεις βάρος. Ο λόγος;….  προσπαθείς πολύ. Δεν σου βγαίνει αυθόρμητα και η προσπάθεια σου φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα. Η λέξη προσπάθεια, αν το καλοσκεφτείς έχει μέσα και την πιθανότητα αποτυχίας. Ενώ, σε ότι λειτουργείς χωρίς ιδιαίτερες προσπάθειες, απλά το αφήνεις να κυλήσει, έχεις και μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας. H αυθεντικότητα κερδίζει, ακόμα και σε τέτοια ζητούμενα. Άλλο παράδειγμα. Θες να κόψεις το τσιγάρο. Όσο το συζητάς, μένεις στη συζήτηση. Εκτός του ότι εκτείθεσαι, γίνεσαι και αναξιόπιστος σε άλλους, που δεν σε παίρνουν σοβαρά, καθώς δεν τηρείς αυτά που λες. Ενώ όταν μια μέρα, απλά θα ανακοινώσεις στους φίλους σου ότι το έκοψες και εσύ θα νιώθεις υπερήφανος και οι άλλοι περήφανοι για σένα, καθώς θα έχεις γλυτώσει από φαμφάρες.  

Επίσης να σου πω ότι, αν βάλεις στο μυαλό σου τα περισσότερα πράγματα σε ένα πλαίσιο, θα σου είναι και πιο εύκολα στο να τα διαχειριστείς. Να σου εξηγήσω, τι εννοώ. Κάποιος που ζυγίζει ενενήντα κιλά θα είναι βαρύς σε μια τάξη αερόμπικ. Αν όμως τον βάλεις σε μια τάξη γεμάτη από παλαιστές σούμο, τότε θα βρίσκεται από την πλευρά των ελαφρών βαρών. Εν κατακλίδι, όλα έχουν να κάνουν με το πώς βλέπουμε τα πράγματα. Αν επιθυμούμε να πετύχει κάτι, θα το κάνουμε να πετύχει. Υπομονή, επιμονή, εμπιστοσύνη και λίγη αστερόσκονη για την μαγεία……. Να περάσετε υπέροχα, το Πάσχα.. και μην μου φάτε πολύ και μου βαρυστομαχιάσετε εε;;;;; Αντέ καλά, αστειευόμουνα… Καλοοοοοοοο Πάσχα!'

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR