counter

Πρόταση για δώρα που θα πάρουν οι νονοί!

Πρόταση για δώρα που θα πάρουν οι νονοί!
Πρόταση για δώρα που θα πάρουν οι νονοί!

Αγαπημένε νονέ, νονά,

Ήρθε το Πάσχα. Ώρα να τρέξεις να πάρεις τα δωράκια στα βαφτιστήρια. Εγώ προσωπικά, όταν έγινα νονά, διαπίστωσα, ότι κάθε γιορτή έχει πια άλλη σημασία, άλλη αξία, καθώς η χαρά που βλέπω στα ματάκια της βαφτισιμιάς μου, όταν με βλέπει φορτωμένη με δώρα, είναι απερίγραπτη. Η αγκαλιά της είναι θεραπευτική. Είναι η μέχρι τώρα πιο αγνή αγάπη που έχω λάβει. Προσπαθώ να ενημερώνομαι για τα πιο trendy παιχνίδια της εποχής. Ωστόσο επειδή νονά και βαφτισιμιά είμαστε λουσούδες, τα ρουχαλάκια δεν λείπουν ποτέ από τα δώρα μας.Όταν δε, την βλέπω να μου στολίζεται και να μου δοκιμάζει τα καινούριά της σετάκια και μετά να μου τα δείχνει με νάζια, λιώνω. Χαζονονά το λέω και το δηλώνω. 

Πριν κάποιες μέρες περνώντας από την φίλη μου την Κέλλυ Παπαδάκη, που σας έχω ξαναμιλήσει για εκείνη, καθώς διαθέτει αγαπημένο μου κρεοπωλείο και όχι μόνο, εννοώντας, ότι το μαγαζί της, διαθέτει και άλλα πράγματα εκτός από κρέατα, την βλέπω να κάθεται έξω και να απολαμβάνει μια επιτέλους ηλιόλουστη μέρα.. Σταμάτησα να τα πούμε λιγάκι και βλέποντας μέσα στο μαγαζί, διακρίνω κάτι ωραία καλαθάκια. Την ρωτάω τι έχουν μέσα και μου απαντά, βιολογικά αυγά που τα έχουν βάψει με παιδικά σχέδια. Δεν ήθελε και πολύ. Με το που μου το είπε αυτό, της ζήτησα να μου το ετοιμάσει για να το πάω και αυτό στην βαφτιστήρα μου. Τι καλύτερο να παίξει και να τσουγκρίσει αυγά και όταν τα φάει, να φάει κάτι πολύ θρεπτικό και υγιεινό. Ενθουσιάστηκα με τον τρόπο που τα είχε φτιάξει και η ιδέα ότι ειναι και βιολογικά με έκανε να τα θέλω διπλά. 

Θεωρώ πολύ σημαντική την τροφή που προσφέρουμε στα παιδιά μας, πρωτίστως για την υγεία τους, αλλά και για την διαύγειά τους.

Θα σταθώ στα βιολογικά αυγά για τον λόγο ότι χρειάζεται όσοι δεν γνωρίζουν να μάθουν την αναγκαιότητά τους. Σήμερα περισσότερο από ποτέ η επιλογή βιολογικών αυγών θα πρέπει να αποτελεί κυρίαρχη αγορά. Τα βιολογικά αυγά έχουν την σήμανση του παραγωγού, της διαδικασίας καθώς και την ημερομηνία παραγωγής τους. Η τροφή τους συμπεριλαμβάνει πιστοποιημένες βιολογικές τροφές και όχι χημικά και αντιβιοτικά, όπως τα απλά πουλερικά. Μέχρι και το νερό που πίνουν είναι από τύπου μπιμπερό. Οι κότες έχουν την ευχέρεια να βγαίνουν καθημερινά σε προαύλιο με βλάστηση, το οποίο καλλιεργείται με βιολογικές μεθόδους και υπόκειται σε ξεχωριστό έλεγχο. Εννοείτε πως κλουβιά ή άλλα μέσα που περιορίζουν την κίνηση δεν είναι δυνατό να υπάρχουν σε μια βιολογική εκτροφή. Μια ακόμα πληροφορία, όσων αφορά το κέλυφος του αυγού διαφέρει χρωματικά ανάλογα με το είδος του ωοπαραγωγού κότας, (χωρίς αυτό να επηρεάζει την ποιότητά του), ενώ το χρώμα του κρόκου καθορίζεται από το είδος της τροφής και όχι από την διατροφική σύνθεση του αυγού.

Φαντάζομαι μετά τα όσα σας είπα, αφού και εγώ πρώτα ενημερώθηκα από την Κέλλυ, είμαι σίγουρη, θα θελήσετε να πάρετε τα βιολογικά αυγά και για τα παιδιά σας, αλλά και για εσάς. Θα τα βρείτε στην Γλυφάδα, Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 9. Το όνομα του μαγαζιού “Μάγειρας”. Τηλ. 2108982753.

Ωστόσο , έχω να προτείνω και κάτι τελευταίο. Μιας και νηστεύουμε από τροφές, λέω να νηστέψουμε και από αρνητικές συμπεριφορές, όπως το ψέμα, την υποκρισία, τον δηθενισμό και να ευελπιστούμε ότι μπορεί να μας αρέσει και να υιοθετήσουμε μια καλύτερη συμπεριφορά και να γίνει η καινούρια μας συνήθεια…

Καλές γιορτές και καλό Πάσχα φίλοι μου!

P.S. Αυτή την εβδομάδα δεν σας δείχνω ασκησιολόγιο , αλλά από την επόμενη ξεκινάμε πάλι εντατικά, καθώς το καλοκαιράκι βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής...

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR