counter

Πόσα 20χίλιαρα πέταξε φέτος η ΕΡΤ;

Πόσα 20χίλιαρα πέταξε φέτος η ΕΡΤ;
Πόσα 20χίλιαρα πέταξε φέτος η ΕΡΤ;

Τόσα είναι τα έξοδα της ελληνικής αποστολής στην Eurovision. 20.000 ευρώ. Σαν ένα μεσαίο αυτοκίνητο δηλαδή. Αυτό το ποσό απαίτησε η ΕΡΤ να καλυφθεί από την δισκογραφική εταιρία, στην οποία ανήκει ο καλλιτέχνης που θα μας εκπροσωπήσει, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι δεν την ενδιαφέρει καθόλου να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Τι κι αν είναι το πιο επιτυχημένο πρόγραμμα στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης και κάθε χρόνο έχει μια εγγυημένη βραδιά κοντά στο 80% ; Τι και αν γύρω από τη Eurovision, μπορεί ένα έξυπνο και ικανό στέλεχος της ΕΡΤ να στήσει έναν μηχανισμό αρκετών μηνών και έναν διαγωνισμό με μουσική, κύρος, πολλή τηλεθέαση, πολλή διαφήμιση και άρα πολλά έσοδα;

Για κάποιον δικό τους λόγο, δεν το κάνουν. Και όχι μόνο αυτό, αλλά κάθε χρόνο υποβαθμίζουν τον θεσμό, αρχής γενομένης με το φιάσκο των “Argo” και του αποκλεισμού μας από τον τελικό. Άνθρωποι με εμμονές και περίεργες τάσεις, που δεν γνωρίζουν το αντικείμενο και ούτε φροντίζουν να μάθουν έστω τα βασικά, αλλά ούτε και δίνουν το project σε κάποιον που ξέρει.

Η φετινή διαδικασία ήταν για γέλια. Στην αρχή ζητούσαν από τις δισκογραφικές εταιρίες να καλύψουν έξοδα 90.000 ευρώ, μετά έπεσαν στις 20.000. Η μόνη εταιρία που μπόρεσε να καταθέσει την εγγυητική, ήταν η PANIK και μοιραία, η Γιάννα Τερζή πήρε το χρίσμα και...καλή της επιτυχία! Τουλάχιστον, μιλάμε για μια σοβαρή εταιρία που θα ξέρει πως να το χειριστεί και εντός αλλά και εκτός Ελλάδας.

Η ΕΡΤ δεν καταλαβαίνει την απλή λογική του «πολλά δίνεις-πολλά παίρνεις». «Λίγα δίνεις-λίγα (ή τίποτα) παίρνεις». Τα θέλει όλα δικά της. Ας αναρωτηθεί, όμως, κάποιος υπεύθυνος εκεί μέσα που σκαμπάζει λίγο από τηλεόραση, αν δεν υπήρχαν τα προγράμματα της EBU και όλα τα αθλητικά που ξέμειναν, πόση τηλεθέαση θα είχε η ΕΡΤ; Ούτε 1%.

Άρα οφείλουν μεγαλύτερο σεβασμό σε έναν διαγωνισμό που μόνο θετικά μπορεί να φέρει, φτάνει να τον αναλάβει κάποιος που ξέρει απο τηλεόραση, μουσική και μπορεί να υπολογίσει το «2 συν 2».

Αλήθεια, πόσα εκατομμύρια εισέπραξε φέτος η ΕΡΤ από εμάς; Πόσα επενδύθηκαν σε πρόγραμμα που βλέπετε ; Πόσες φορές πετάχτηκαν ποσά 20.000 ευρώ για ασήμαντες μπούρδες στο Ραδιομέγαρο; Δεν είναι θέμα χρημάτων, είναι θέμα οπτικής και προοπτικής. Αυτής που δεν έχει κανείς τόσα χρόνια στην ΕΡΤ και την έχει καταντήσει μια κομματική μούχλα.

ΥΓ: Καλή επιτυχία Γιάννα Τερζή και καλή επιτυχία Ελένη Φουρέιρα. PANIK βάλε τα δυνατά σου.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR