counter

«Νηστεία» και στην ομορφιά… Μήπως έτσι γίνεις πιο όμορφη;

«Νηστεία» και στην ομορφιά… Μήπως έτσι γίνεις πιο όμορφη;
«Νηστεία» και στην ομορφιά… Μήπως έτσι γίνεις πιο όμορφη;

Κορίτσια μου,  Καλή Σαρακοστή!

Το συγκεκριμένο blog post είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, μιας και επηρεάστηκα από την Καθαρά Δευτέρα. Clean Monday και ας «καθαρίσουμε» λίγο το νεσεσέρ μας. Ας γίνουμε λίγο πιο φειδωλές στα προϊόντα ομορφιάς που χρησιμοποιούμε, ας «νηστέψουμε» από το υπερβολικό layering προϊόντων και ας ακούσουμε την επιδερμίδα μας και τις ανάγκες της.  Η επιδερμίδα χρειάζεται ένα διάλειμμα από την υπερφόρτιση της καθημερινότητας για να ξανα-βρει την ισορροπία της. Παρακάτω θα βρεις όλα όσα κάνω εγώ μετά από περιόδους έντονου μακιγιάζ, stress και γενικότερα της κακομεταχείρισης της επιδερμίδας μας.  Αυτός είναι ο δικός μου 6λογος νηστείας της επιδερμίδας μου.

Αποφεύγω την χρήση foundation σε καθημερινή βάση και επιλέγω μια αντηλιακή με χρώμα.

Περιορίζω το junk φαγητό που γεμίζει το σώμα μου τοξίνες.

Ασκούμαι περισσότερο. Κατά την έντονη αερόβια άσκηση παρατηρούνται εφίδρωση και κατά συνέπεια ελαφρά διαστολή των πόρων αποβάλλοντας τις τοξίνες και τους ρύπους και η επιδερμίδα «αναπνέει». Όταν φράζουμε την επιφάνειά της με διαδοχικές στρώσεις μακιγιάζ εμποδίζουμε τη διαδικασία της αποτοξίνωσης, ο ιδρώτας δεν αποβάλλεται όπως πρέπει και συχνά παγιδεύεται στους πόρους με αποτέλεσμα να δημιουργείται τοιδανικό περιβάλλον για ερεθισμούς, σπυράκια και μαύρα στίγματα.

Προσπαθώ ο ύπνος μου να είναι ποιοτικός τουλάχιστον 8 ώρες χωρίς διαλείμματα.

Ξεκινάω την ημέρα μου με ένα ποτήρι χλιαρό νερό στο οποίο έχουμε στύψει ένα μικρό λεμόνι. Πλούσιο σε βιταμίνη C και κάλιο, καθώς είναι, θα ενισχύσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, θα ενεργοποιήσει τον μεταβολισμό και θα αποτοξινώσει τον οργανισμό μου.

Καθαρίζω το πρόσωπο μου 2 φορές την ημέρα. Ο καθαρισμός απομακρύνει τις επιφανειακές τοξίνες τους ρύπους, οξυγονώνει τα κύτταρα και επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει.

 

Περιμένω απορίες, σχόλια αλλά και δικές σου προτάσεις στο mdeligian@daphne.gr ή στο Facebook account μου: Maria Deligiannaki ή στο Instagram profile μου: @mairilicious

Bb Stylewatchers

Ραντεβού την επόμενη εβδομάδα

Xxx                               

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR