counter

Μυστικά για να διατηρώ πάντα λαμπερό το χαμόγελό μου

Μυστικά για να διατηρώ πάντα λαμπερό το χαμόγελό μου
Μυστικά για να διατηρώ πάντα λαμπερό το χαμόγελό μου

Laura’s seven secrets!

Επτά μυστικά για να διατηρώ πάντα λαμπερό το χαμόγελό μου...

Πλάκα πλάκα, έχω πολλά motto που χρησιμοποιώ καθημερινά... Ένα από τα πολύ αγαπημένα μου (το ξέρουν καλά οι λατρεμένοι μου “Lauralicious”, μου το λένε συνεχώς στο Twitter και σε μηνύματα) είναι το “Πάντα να χαμογελάς”. Ειλικρινά φίλοι μου, δεν υπάρχει τίποτα πιο θετικό από ένα αληθινό χαμόγελο στα χείλη μας! Ακόμα καλύτερα, όταν αυτό το χαμόγελο είναι πανέμορφο και εντυπωσιακό! 

Έχω μανία με τα δόντια... Από μικρή κιόλας επισκεπτόμουν με μεγάλη χαρά τους οδοντιάτρους μου. Ίσως επειδή δεν τους φοβήθηκα ποτέ, αφού τους έβλεπα σαν σύμμαχους μου! Ούτε σιδεράκια φόρεσα στην εφηβεία μου... Όσο και αν παρακαλούσα για το αντίθετο, αφού τα θεωρούσα όμορφα... “κοσμήματα”!

Όπως και να έχει, θέλω να σας δώσω μερικά απλά tips για το πως να διατηρήσετε κι εσείς πάντα λαμπερό και υγιές το χαμόγελό σας!

Διαβάστε λοιπόν τα επτά μυστικά που μου αποκάλυψαν οι οδοντίατροι μου Δρ. Όλγα Παπασωτηρίου και Δρ. Αλέξανδρος Παπασωτηρίου :

1. Κάπνισμα / καφές. Ελαττώστε τα, μόνο καλό θα δείτε! Μέχρι 5 τσιγάρα την ημέρα δεν επηρεάζουν το χρώμα των δοντιών. Τον καφέ τον πίνουμε freddo με το καλαμάκι για να μην βάφει τα δόντια. Επίσης το πράσινο τσάι που έχει πολλά ευεργετικά συστατικά το πίνουμε κρύο με το καλαμάκι .Μετά πίνουμε νερό για να ξεπλυθεί το στόμα μας.

2. Λιγότερο λεμόνι στο φαγητό, επειδή τα όξινα φαγητά και ποτά καταστρέφουν το σμάλτο των δοντιών. Τα αναψυκτικά πρέπει μόνο με καλαμάκι να τα πίνουμε.

3. Προσέχουμε να μην σπάσουν ή φθαρούν τα μπροστινά μας δόντια, γι’ αυτό δεν μασάμε τα νύχια μας και δεν χρησιμοποιούμε τα δόντια μας για να ανοίγουμε συσκευασίες .

4. Πίνουμε τους χυμούς φρούτων που έχουν έντονο χρώμα (πορτοκάλι, ρόδι) με το καλαμάκι. 

5. Προτιμούμε τροφές και ποτά που να έχουν ουδέτερο χρώμα, για παράδειγμα λευκό κρασί αντί για κόκκινο. 

6. Μειώνουμε τη ζάχαρη στο ελάχιστο, μετά από κάθε γλυκό πλένουμε τα δόντια. Αν θέλουμε γλυκιά γεύση στον καφέ βάζουμε γλυκαντικές ουσίες και επίσης προτιμούμε τσίχλες και καραμέλες χωρίς ζάχαρη.

7. Μια φορά το χρόνο κάνουμε στον οδοντίατρο βαθύ καθαρισμό και θεραπεία ουλίτιδας. Όσο καλά και να βουρτσίζουμε, ποτέ δεν θα καταφέρουμε να αφαιρέσουμε όλα τα μικρόβια που βρίσκονται κάτω από τα ούλα και ευθύνονται για την κακοσμία της αναπνοής.

Links

Λεύκανση δοντιών​ http://www.my-smile.gr/aisthitiki-odontiatriki/leykansi-dontion/  

Καπνίζω ​​http://www.my-smile.gr/1753-dental-bleaching-no-tobacco/

Λαμπερό χαμόγελο ​http://www.my-smile.gr/2558-labero-hamogel/

Κάπνισμα​​ http://www.my-smile.gr/periodontologia/ygies-soma-ygies-stoma/

Πράσινο τσάι ​​http://www.my-smile.gr/2620-leyka-dontia-antioxidotika/

Κακοσμία αναπνοής​ http://www.my-smile.gr/1942-kakosmia-anapnois/

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR