counter

Μια πιο απλή προσέγγιση στην ευτυχία

Μια πιο απλή προσέγγιση στην ευτυχία
Μια πιο απλή προσέγγιση στην ευτυχία

Συχνά πιστεύουμε ότι για να είμαστε ευτυχισμένοι θα πρέπει να έχουμε επιτύχει ένα μεγάλο κατόρθωμα. Η αλήθεια είναι πως δεν με βρίσκει καθόλου αντίθετη αυτή η ιδέα, καθώς το να έχουμε στόχους, που μας εμπνέουν, είναι αποτέλεσμα συνειδητότητας.

Άλλωστε αισθανόμαστε χαρούμενοι όταν αποκτάμε πράγματα και εκληρώνουμε τα όνειρά μας, καθώς εξελλισόμαστε σαν άνθρωποι. Μια ουσιαστική ζωή όμως είναι αυτή που αποτελείται από καθημερινές πράξεις ευγενείας και καλοσύνης.Την καλοσύνη θα έπρεπε να την βλέπαμε σαν το ενοίκιο που οφείλουμε για το χώρο που καταλαμβάνουμε σε αυτόν τον πλανήτη.

Ωστόσο οι περισσότεροι άνθρωποι,όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν τον συνάνθρωπό τους με ευγένεια,αλλά τον κακομεταχειρίζονται με αθετημένες υποσχέσεις. Τα λόγια τα χρησιμοποιούν με μεγάλη ελαφρότητα και ενώ προκαταβολικά γνωρίζουν ότι δεν είναι διατεθημένοι να βοηθήσουν κάποιον, τον αφήνουν σε αναμονή. Πολλές φορές ,για παράδειγμα,έχω προσέξει ζωγραφισμένη την ικανοποίηση κάποιου, όταν δεν σηκώνει το τηλέφωνο σε κάποιον άλλον, που αγωνιά για μία επαγγελματική απάντηση. Το λιγότερο που μπορώ να επικαλεστώ, είναι αγένεια και ασέβεια.

Προσπαθώντας να δικαιολογήσω τη πράξη αυτή,σκέφτομαι τη πιθανή ίδια κακή αντιμετώπιση που μπορεί να είχε ο ίδιος στο παρελθόν αντιμετωπίσει και την δική του αποτυχία να συγχωρέσει και να μην επαναλάβει τα όσα είχε ο ίδιος ζήσει.Αυτό δεν συμβαίνει φυσικά, μόνο στα επαγγελματικά,το ίδιο μπορεί να συμβεί και στα προσωπικά. Δυστυχώς ο άνθρωπος ξεχνάει εύκολα τις πιθανές δικές του δυσκολίες και παίρνοντας εξουσία στα χέρια του, αυτό που τον καλύπτει είναι να αισθανθεί ηγέτης και επαναλάμβανει, αντί να αποβάλλει, μια συμπεριφορά, όχι και τόσο κολακευτική.

Ωστοσο θεωρώ ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόλαυση και χαρά από τη συγχώρεση.Όταν συγχωρείς έχεις εξυψώσει την ποιότητα ζωής σου. Πρόκειται για μία πράξη μεγαλειώδης και πνευματικής ανωτερότητας.Όταν συγχωρέσεις θα διαπιστώσεις το χαμένο χρόνο που σπαταλούσες στη σκέψη αυτού που σε είχε αδικήσει.

Επίσης να θυμάσαι δεν συγχωρείς και κάνεις χάρη σε κάποιον άλλον, χάρη κάνεις στον εαυτό σου που δεν κουβαλάς φορτία στους ώμους και δεν νοιώθεις άλλο εξαντλημένος. Η Μητέρα Τερέζα είχε πει: " δεν υπάρχουν μεγάλες πράξεις, υπάρχουν πράξεις που γίνονται με μεγάλη αγάπη". Λέω λοιπόν ας κάνουμε μία προσπάθεια γενναιοδωρίας, δεν κοστίζει η ευγένεια, το μόνο που θα εισπράξεις πίσω είναι χαρά. Παίρνοντας την απόφαση της συμπόνιας και του ενδιαφέροντος θα νοιώσεις τόσο πιο ολοκληρωμένος, που θα απολαμβάνεις την κάθε σου στιγμή με πληρότητα.

Άλλωστε όπως λέει και το ΄Μυστικό΄, το σύμπαν σου επιστρέφει ότι είσαι και ότι κάνεις… Οι σημερινές ασκήσεις είναι παραγγελιά από μια φίλη στο instagram μου. Ασκήσεις από πιθανή χαλάρωση μετά από μία εγκυμοσύνη και όχι μόνο. Δυνατή κοιλίτσα γενικότερα. Αν έχεις και εσύ κάποια προτίμηση σε ασκησιολόγιο δεν έχεις παρά να μου το προτείνεις.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR