counter

Μη με λες «Κύριε Θέμο», βρε παιδί μου...

Μη με λες «Κύριε Θέμο», βρε παιδί μου...
Μη με λες «Κύριε Θέμο», βρε παιδί μου...

Είναι από αυτές τις ειδήσεις που τις ακούς και παγώνεις. Δούλεψα μαζί του σχεδόν στα πρώτα μου βήματα στην τηλεόραση. Τότε εργαζόμουν στον Alpha, από εκεί ξεκίνησα άλλωστε. Είχε σταματήσει η  ψυχαγωγική εκπομπή που δούλευα ως ρεπόρτερ και το κανάλι με είχε τοποθετήσει στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά. Εργαζόμουν εκεί –όχι με πολύ μεγάλη χαρά, να πω την αλήθεια- γιατί δεν ήθελα πολύ να κάνω ρεπορτάζ για το συνταξιοδοτικό, ασφαλιστικό κτλ. Δεν μου πήγαινε και δεν του πήγαινα. Ωστόσο έκανα τη δουλειά μου καλά και μάλιστα με βάρβαρα ωράρια, γιατί η εκπομπή έβγαινε στον αέρα χαράματα και έπρεπε να είμαι εκεί στις 5 παρά το πρωί. Μέσα μου ήξερα, ότι δεν θα έμενα για πολύ εκεί. Ταυτόχρονα, εκείνο το διάστημα, ο Alpha  μου είχε αναθέσει να παρουσιάζω μια εκπομπή, μικρής διάρκειας, ποδοσφαιρικού περιεχομένου, που όπως αντιλαμβάνεστε οι τηλεθεατές ήταν κυρίως άνδρες. Ένας από αυτούς τους τηλεθεατές –ως γνωστόν παθιασμένος με τον Ολυμπιακό- ήταν ο Θέμος Αναστασιάδης, ο οποίος με είδε, κάτι είδε προφανώς σε εμένα και ζήτησε να έρθει σε επαφή μαζί μου, μέσω του καναλιού. Μια μέρα λοιπόν, ενώ ήμουν στο κανάλι, με κάλεσε στο γραφείο του ο Διευθυντής  και μου είπε ο τι ο Θέμος –που ήδη έκανε την δική του πολύ επιτυχημένη εκπομπή στον Alpha- θέλει να συνεργαστεί μαζί μου σε ένα καινούργιο project-εκπομπή που ετοιμάζει. Είχε ενημερωθεί φυσικά ότι εγώ εργαζόμουν τότε στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά και μάλιστα είχε ήδη επικοινωνήσει μαζί του, για να του εκφράσει ότι «αυτή τη μικρή, τη Φραγκάκη που έχεις εκεί στην εκπομπή, τη θέλω να κάνει μια εκπομπή που ετοιμάζω». Ο Γιώργος Αυτιάς τότε, απάντησε στο Θέμο: “Ok ας ενημερώσουμε τη Μαρία και ας αποφασίσει η ίδια σε ποιά εκπομπή θέλει να πάει». 

Όπως καταλαβαίνετε, αποφάσισα αμέσως να πάω να εργαστώ με τον Θέμο.  Λίγο το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό- που δεν την πάλευα, λίγο το ότι έγινα έστω για λίγο το μήλον της έριδος μεταξύ δυο κορυφαίων παρουσιαστών , λίγο το ότι πάντα θαύμαζα τον Θέμο για την ατάκα του και το κοφτερό του μυαλό, δεν ήθελα και πολύ. Και έτσι ξεκίνησαν όλα. Ο Θέμος ήταν ο πρώτος άνθρωπος που διέκρινε ότι μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω στην τηλεόραση, διέκρινε ότι είχα το θάρρος και το θράσος που χρειαζόταν για να κάνουμε τους «Άγγελους του Alpha» και μου έδωσε την ευκαιρία αυτή. Και ξεκίνησε μια ωραία συνεργασία μαζί του και με τον Βαγγέλη Περρή. Μια εκπομπή επεισοδιακή,  περιπετειώδης, χιουμοριστική, με καυστικό σχόλιο, μια εκπομπή τολμηρή, που «ενόχλησε» αρκετό κόσμο. Αυτός ήταν και ο σκοπός άλλωστε. Τη θυμάμαι με πολύ γλύκα αυτή την εποχή.  Πρώτον γιατί ήμουν πιτσιρίκα και ήταν μια υπέροχη εμπειρία για μια νέα δημοσιογράφο, και δεύτερον γιατί ο Θέμος ήταν ένας πολύ γλυκός και ευγενικός άνθρωπος, με τους συνεργάτες του, με τους ανθρώπους που αγαπούσε και με τα παιδιά όλου του κόσμου. Τον σεβόμουν και με σεβόταν και εκείνος.

Δεν μπόρεσα ποτέ να του μιλήσω στον ενικό, όσο και αν εκείνος επέμενε. Απλώς, δεν μπορούσα. Του μιλούσα πάντα στον πληθυντικό και τον αποκαλούσα «κύριε Θέμο». Και εκείνος  μου έλεγε «μη με λες κύριε Θέμο, βρε παιδί μου». Και  μπορεί τότε να μην καταλάβαινα γιατί δεν ήθελε να τον αποκαλώ έτσι, τώρα όμως μπορώ. Γιατί ούτε εγώ θέλω τώρα να με αποκαλούν «κυρία Μαρία», (δεν το αντέχω, για να είμαι ειλικρινής) προτιμώ το Μαρία –σκέτο. Tώρα που το σκέφτομαι, λες αυτό το χούι να το πήρα από εκείνον;

Χώρισαν οι δρόμοι μας μετά από κάποια χρόνια συνεργασίας. Δεν είχαμε επικοινωνία τα τελευταία χρόνια, τον συνάντησα έξω τυχαία λίγες φορές και μιλήσαμε, δεν ήμασταν φίλοι, ήμασταν όμως καλοί συνεργάτες και ό,τι μα ό,τι και να γίνει, ο Θέμος Αναστασιάδης θα είναι πάντα ένας από τους  ανθρώπους των media που πίστεψε σε μένα και που με ξεχώρισε…και θα τον ευχαριστώ και θα τον θυμάμαι πάντα με αγάπη. Και ας ξέρω ότι δεν θα τον συναντήσω ποτέ ξανά.

Αντίο αγαπημένε μου, “κύριε Θέμο”.

Σας φιλώ,

Mαρία Φραγκάκη

Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε πάντα να με βρίσκετε εδώ:

Instagram: fragakimaria

Facebook: Maria Fragaki B

Twitter: @FragakiMaria

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR