counter

Μαύρισα 2 φορές περισσότερο στο πιο σύντομο χρονικό διάστημα! Δες πως…

Μαύρισα 2 φορές περισσότερο στο πιο σύντομο χρονικό διάστημα! Δες πως…
Μαύρισα 2 φορές περισσότερο στο πιο σύντομο χρονικό διάστημα! Δες πως…

Όταν είμαι μαυρισμένη αισθάνομαι πιο όμορφη, παρόλα αυτά κάτι με τρώει μέσα μου όταν μαυρίζω επειδή έχω γράψει και πληροφορηθεί πολύ για το μελάνωμα και την φωτογήρανση. Παρόλα αυτά φέτος έκανα ένα πείραμα και εντόπισα τα εξής:

Δεν χρειάζεται να σου γίνει εμμονή στα πρώτα μπάνια το μαύρισμα. Αν ξεκινήσεις με ένα υψηλό δείκτη θα μαυρίσεις πολύ πιο γρήγορα από ότι αν χρησιμοποιήσεις ένα χαμηλό και καείς. Το έγκαυμα θα ξεφλουδίσει την επιδερμίδα σου και θα χαθεί η πρώτη στοιβάδα δέρματος που θα σου χάρισε τη σταρένια όψη που επιθυμούσες.. Δεν υπάρχει επομένως κανένας λόγος να θέτεις την υγεία και την ομορφιά της επιδερμίδας σου σε κίνδυνο αφήνοντας το αντηλιακό στην τσάντα.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάθεσαι με τις ώρες στον ήλιο. Η παραγωγή μελανίνης έχει το χρονοδιακόπτη της  και τερματίζει στις 2 έως και 3 ώρες έκθεσης στη ηλιακή ακτινοβολία. Μετά από αυτές τις ώρες δεν μαυρίζεις παραπάνω και ξεκινάει η διαδικασία της φωτογήρανσης.

Κάνε διαλειμματα μεταξύ ξαπλώστρας και σκιάς  κατά τη διάρκεια της ηλιοθεραπείας. Με αυτό τον τρόπο μειώνεις την δύναμη της UV ακτινοβολίας και το ρίσκο εγκαύματος. Το μαύρισμα θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια.

Πριν την ηλιοθεραπεία κάνε ένα ήπιο peeling για να αποφύγεις τις δυσχρωμίες και να απαλλαγείς από τα νεκρά κύτταρα που εμποδίζουν   το ομοιόμορφο και βαθύ μαύρισμα.

Πάνω από το αντηλιακό σου άπλωσε στο σώμα σου ελαιόλαδο με μερικές σταγόνες λεμόνι.

Επένδυσε σε ένα συμπλήρωμα διατροφής με β-καροτίνη. 25 γραμ. είναι αρκετά για να ενισχύσεις τη διαδικασία του μαυρίσματος και να ενισχύσεις τη φυσική άμυνα του οργανισμού απέναντι στον ήλιο.

Αν δεν έχεις κάνει ακόμα το πρώτο μπάνιο σου το spray tan θα σε βοηθήσει να εμφανιστείς με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην παραλία και θα σε αποτρέψει από την πολύωρη ηλιοθεραπεία που μπορεί να οδηγήσει σε έγκαυμα.

Εγώ έκανα τα παραπάνω και απέκτησα το πιο ομοιόμορφο και κομψό μαύρισμα που είχα ποτέ. Θα με εμπιστευτείς;

Περιμένω απορίες, σχόλια αλλά και δικές σου προτάσεις στο mdeligian@daphne.gr ή στο Facebook account μου: Maria Deligiannaki ή στο Instagram profile μου: @mairilicious

Bb Stylewatchers

Ραντεβού την επόμενη εβδομάδα

Xxx

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR