counter

Μάσκες προσώπου με υλικά από την… κουζίνα μας!

Μάσκες προσώπου με υλικά από την… κουζίνα μας!
Μάσκες προσώπου με υλικά από την… κουζίνα μας!

Αγαπημένες μου φίλες!

Ένα υγιές και αστραφτερό πρόσωπο είναι αυτό που ζηλεύουμε και θέλουμε να έχουμε όλες! Είναι το πιο χαρακτηριστικό σημείο κάθε ανθρώπου, το πρώτο που βλέπουν όλοι όσους συναναστρεφόμαστε...

Το οφείλουμε, λοιπόν, πρώτα απ' όλα στον εαυτό μας, να το φροντίζουμε όλες και... όλοι! Γυναίκες και άντρες! Γιατί η φροντίδα δεν είναι μόνο γυναικεία υπόθεση. Αν βέβαια κάποιους από εσάς τους άντρες σας πιάσουν οι ντροπές και διστάζετε, κανένα πρόβλημα. Η δική μου συμβουλή: κάντε το κρυφά! Στην τελική, στον εαυτό σας κάνετε καλό...

Για όλες και όλους εσάς, λοιπόν, έχω συγκεντρώσει συνταγές από αγαπημένες μου χειροποίητες μάσκες προσώπου, που κάθε τόσο φτιάχνω μόνη μου με απλά υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι!

Ωραία τα προϊόντα στα καταστήματα - κι εγώ έχω τις έτοιμες κρεμούλες μου -, αλλά αυτές που φτιάχνει κανείς στο σπίτι με τα χεράκια του είναι φυσικές, δίχως τεχνητές ουσίες!

Πριν ξεκινήσετε, μην ξεχνάτε, κορίτσια μου: ξεβαφτείτε και καθαρίστε το δέρμα σας καλά!

Μάσκα

Υλικά:

1 κουτάλι ζάχαρη

1 κουτάλι λάδι

Ένα από τα πιο εύκολα και γνωστά peeling, που καθαρίζει το δέρμα ενυδατώνοντάς το αρκετά. Ανακατεύετε τα δύο υλικά σε ένα μπολ και στη συνέχεια τα απλώνετε με απαλές κυκλικές κινήσεις στο πρόσωπό σας. Έπειτα από λίγο, την αφαιρείτε με χλιαρό νερό.

Μάσκα

Υλικά:

2 καρότα

1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο

1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

½ λεμόνι

Καθαρίζετε τα καρότα. Αφού τα βράσετε στον ατμό, τα πολτοποιείτε ώσπου να πάρουν κρεμώδη υφή. Αμέσως μετά συμπληρώνετε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε. Αφήνετε τη μάσκα για 15 λεπτά στο πρόσωπό σας και ύστερα την αφαιρείτε με χλιαρό νερό. Δρα κατά της πρόωρης γήρανσης!

Μάσκα

Υλικά:

1 μικρή ώριμη μπανάνα

2 κουταλάκια κρέμα γάλακτος

1 κουταλάκι μέλι

1 κουταλάκι αλεύρι βρώμης

4 σταγόνες ροδόνερο

Πολτοποιείτε την μπανάνα με το πιρούνι και μετά συμπληρώνετε τα υπόλοιπα υλικά. Εάν σας βγει πολύ πηκτό, μπορείτε να αραιώσετε το μείγμα με εμφιαλωμένο νερό. Στη συνέχεια, αλείφετε τη μάσκα σε πρόσωπο και ντεκολτέ, και την αφαιρείτε έπειτα από 15 λεπτά με ένα βρεγμένο ζεστό πανάκι.

Το... κερασάκι στην τούρτα:

Η μάσκα προσώπου που θα ξετρελάνει κι εσάς είναι αυτή με το αλεύρι αμυγδάλου! Το ανακατεύετε με νερό και κάνετε peeling με απαλές κυκλικές κινήσεις. Θα με θυμηθείτε!!!

By the way:  

Επειδή ακόμα και τα φυσικά προϊόντα ενίοτε προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις, δοκιμάστε τις self-made κρέμες σας σε ένα μικρό σημείο του σώματός σας, προτού τις τοποθετήσετε στο πρόσωπό σας.

Και μην ξεχνάτε να πίνετε πολύ νερό!

Στην υγειά σας και καλά αποτελέσματα!

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR