counter

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Τόσα χρόνια υποκρινόταν και τώρα λέει αλήθεια;

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Τόσα χρόνια υποκρινόταν και τώρα λέει αλήθεια;
Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Τόσα χρόνια υποκρινόταν και τώρα λέει αλήθεια;

2012-2018: Μία εξαετία γεμάτη ιστορίες συνομωσίας, σκληρές αλήθειες, πικρές μαρτυρίες, τσακωμούς, κλάμματα, ειρωνίες και πόλεμο.

Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου ήταν ένα από τα κορίτσια της μόδας στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη και ξαφνικά, κάθησε στον καναπέ της Ναταλίας Γερμανού, προκαλώντας την αποπομπή της Ευαγγελίας Αραβανή. Η συνέχεια είναι γνωστή. «Μες την καλή χαρά» (καμία χαρά...) και «Σπίτι μου Σπιτάκι μου» (οξύμωρος τίτλος) και μια καριέρα που χτίστηκε στην άμμο. Φυσιολογικά, λοιπόν, έπεσε και σκόρπισε.

«Πρόσεχε πως φέρεσαι στους ανθρώπους ανεβαίνοντας γιατί θα τους συναντήσεις πάλι, κατεβαίνοντας» και «ο αληθινός χαρακτήρας του ανθρώπου φαίνεται όταν παίρνει στα χέρια του κάποια εξουσία». Αυτά είναι δύο ρητά που αντικατοπτρίζουν απόλυτα την τηλεοπτική ιστορία της νεαρής Κωνσταντίνας.

Μπήκε από την πίσω πόρτα -ειλικρινά ουδόλως με απασχολεί το πώς και το γιατί- αλλά βιάστηκε πάρα πολύ και δεν παρουσίασε κανένα ίχνος ταλέντου και επαφής με την δουλειά της παρουσίασης. Επιπλέον έδειξε πολύ κακό χαρακτήρα, ψωνίστηκε άσχημα και νόμιζε ότι έπιασε τον Πάπα από τους όρχεις. Τελικά, έμεινε με τους όρχεις.

Το ριάλιτι επιβίωσης δεν φτάνει για να ξεπλύνει όλη αυτήν την 6ετία, όχι επειδή η συγκεκριμένη δεν δικαιόυται δεύτερης ευκαιρίας, αλλά επειδή έχει ήδη ξοδέψει δεκάδες ευκαιρίες και επειδή στην τηλεόραση δεν την αξίζει κιόλας. Κάπου αλλού, ίσως. Εκατοντάδες ώρες έμπαινε στα σπίτια του κόσμου (έστω και με το ζόρι) με τα φτωχότατα ελληνικά της και δεν κατάφερε κανέναν να την αγαπήσει, να ταυτιστεί μαζί της, να τη συμπαθήσει, τουναντίον θα λέγαμε.

Την απασχολούσαν τα εξώφυλλα, οι στυλίστες, τα καμαρίνια, τα πρώτα τραπέζια, οι δασκαλεμένες συνεντεύξεις και η εικόνα της -κουτσής- βασίλισσας. Όπως και τότε, έτσι και τώρα. Μια χούφτα τουιτερομάδες που την αποκαλούν «Queen Ντίνα», κράζουν όσους θυμούνται την πρώτερη πορεία της, ως τιμητές χωρίς μνήμη και κυρίως χωρίς γνώση του παρελθόντος.

Μετά το ριάλιτι επιβίωσης, λοιπόν, η Κωνσταντίνα κατάλαβε ότι πρέπει να αλλάξει! Τόσα χρόνια στην τηλεόραση δεν το είχε καταλάβει, δεν της το είχε πει κανείς, δεν είχε πάρει χαμπάρι ότι είναι αντιπαθής. Μα δεν έμπαινε στο twitter; Μόνο τώρα μπαίνει;

Λίγη έρευνα χρειάστηκε για να θυμηθούμε κάποια από όσα έλεγε σε διάφορες συνεντέυξεις από το 2013 και έπειτα και πόσες φορές «προσπαθεί» και «αλλάζει».

«Αγαπητή Κωνσταντίνα», το 2013 δήλωνες στον Άρη Καβατζίκη και το περιοδικό “People”:

«Όλα έγιναν γρήγορα. Οι τηλεθεατές με ξέρουν μόλις ένα χρόνο. Αν κάποιος είναι ανασφαλής, όπως λες, θα είναι ανασφαλής σε όλες τις στιγμές της ζωής του. Είχα συνεργάτες που “πουλούσαν” αυτή την εικόνα μου. Δεν μπορείς να αλλάξεις το πώς σε φτιάχνουν οι άλλοι – και αυτό είναι αποτέλεσμα πολλών ανθρώπων. Δεν ήμουν πάντα ικανοποιημένη με την εικόνα που έβγαινε, μπορεί να μην ήμουν ο εαυτός μου και πράγματι να έλειπε η φρεσκάδα. Δεν κατηγορώ κανέναν, αλλά με ένα χρόνο εμπειρίας και αποστασιοποιημένη πλέον θα προχωρήσω με διαφορετικά δεδομένα. Φέτος, θα προσπαθήσω να βγάλω πιο πολύ τον εαυτό μου σε όλες τις εκφάνσεις μου. Η αυθεντικότητα είναι σημαντικό προσόν και πρέπει να αναδεικνύεται. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο».

Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου

«Αγαπητή Κωνσταντίνα», στις 29 Μαρτίου της ίδιας χρονιάς, 2013, η τηλεοπτική μαγείρισα, Ιωάννα Τσολομίτη, αποχώρησε από την εκπομπή, δηλώνοντας μεταξύ άλλων στην εκπομπή «Μεσημεριανή Μελέτη» :

«Η Κωνσταντίνα διακόπτει τους πάντες. Όταν καταλάβεις ποιόν άνθρωπο έχεις δίπλα σου, τον χειρίζεσαι αναλόγως. Αν έχεις έναν βλάκα, έναν χαζό ή ανώριμο συμπεριφέρεσαι αναλόγως. Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου έχει δώσει δικαιώματα και καλά κάνουν και την «φωτογραφίζουν» ότι φταίει όταν αποχωρεί κάποιος από την εκπομπή. Ένα κοριτσάκι που ήρθε, προκαλούσε και τα έβαζε με ανθρώπους που δεν θα' πρεπε. Το ότι δεν της μιλάνε εκεί μέσα δεν σημαίνει ότι είναι όλα καλά, αναγκάζονται».

(ΣΟΚ ε; )

«Αγαπητή Κωνσταντίνα», στις 27 Νοεμβρίου 2014, στο περιοδίκό «ΕΓΩ», ρωτήθηκες για το θέμα που σε ρωτούν και τώρα ΤΕΣΣΕΡΑ (4) χρόνια μετά! Γιατί άραγε σε ρώτησαν τότε ;

Οι συνεργάτες σου αλλάζουν κάθε λίγο. Ισχύει;

Συνεργάζομαι με τους ίδιους ανθρώπους δύο χρόνια. Είναι κουραστικό να βγαίνω και να απολογούμαι. Είμαι άνθρωπος της συνήθειας. Θέλω να με εμπιστεύονται, να τους εμπιστεύομαι και εγώ. Έχουμε μια τάση να σκεφτόμαστε πάντα τα χειρότερα σενάρια, όμως αυτό είναι πολύ ψυχοφθόρο. Να σε διαβάλλουν, να λένε διάφορα για εσένα και μετά εσύ να πρέπει να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας.


Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου

«Αγαπητή Κωνσταντίνα», το 2015 βρήκαμε άλλο ένα «διαφορετικό πρόσωπο» σύμφωνα με το “Hope Magazine”:

Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου όπως δεν την έχετε ξαναδεί

Στο νέο τεύχος του HOPE Magazine που μόλις κυκλοφόρησε.

Τρίτη, 7 Απριλίου 2015

Ένα διαφορετικό πρόσωπο μας δείχνει η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου στη συνέντευξη που έδωσε στον Τάσο Θεοδωρόπουλο για το νέο ανοιξιάτικο τεύχος του γυναικείου iPhone και iPad περιοδικού "Hope".

«Αγαπητή Κωνσταντίνα» στις 10 Ιανουαρίου 2015, υπάρχει άποψη με τίτλο:  ««Ψέμα η συνέντευξη της Σπυροπούλου.» Ποιος το λέει και γιατί».

Η δημοσιογράφος Τίνα Μεσσαροπούλου έγραψε τότε:

«Έτοιμη να βάλει τα πράγματα στη θέση τους εμφανίστηκε η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου στην χθεσινή εκπομπή των "Καρντάσιανς". Μπήκε με φόρα στο πλατό μιλώντας μόνη της για απολύσεις αλλά η παρουσιάστρια έμεινε στα καρφιά και μόνο, ενώ δεν παρέλειψε να μας πει με καμάρι ότι μαζί της ήταν δυο στιλίστες- ούτε η Άννα Βίσση να ήταν. Η αμηχανία ήταν από το πρώτο λεπτό έκδηλη στο πρόσωπό της. Φαινόταν ότι ήταν δασκαλεμένη ή απλά ότι είχε μελετήσει αυτά που έπρεπε να πει, αλλά όχι τόσο ώστε να πείσει και όλους εμάς τους απλούς τηλεθεατές και μη. Κάθε φορά που μια ερώτηση τη ζόριζε προσπαθούσε να αλλάξει τη συζήτηση, οι κλισέ εκφράσεις και οι παροιμίες έδιναν κι έπαιρναν για να γεμίσει τον λόγο της κι όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι είχε καταλάβει την ερώτηση που της έκαναν οι τρεις παρουσιαστές γιατί δυστυχώς υπήρξαν και τέτοιες περιπτώσεις».

«Αγαπητή Κωνσταντίνα», στις 4 Μαρτίου 2016, δήλωνες στο περιοδικό “Celebrity”:

Ποιο είναι το feedback που λαμβάνεις από τον κόσμο;

Φέτος είναι πολύ διαφοροποιημένο. Προς το καλύτερο. Αλλά όχι ότι τις προηγούμενες χρονιές δεν ένιωθα τη στήριξη του κόσμου. Τη νέα σεζόν, όμως, αισθάνομαι ότι οι τηλεθεατές με έχουν αγκαλιάσει ακόμα πιο πολύ. Οι άνθρωποι στο δρόμο μου μιλούν ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου. Χαίρομαι που με αισθάνονται δικό τους άνθρωπο. Το θεωρώ δύσκολο να το καταφέρει κάποιος αυτό. Είναι καταξίωση, διότι τον πρώτο καιρό ήμουν λιγάκι απόμακρη. Δεν ήμουν ο εαυτός μου απολύτως. Προσπαθούσα μερικές φορές να υποδυθώ ότι ήμουν κάποια άλλη, γιατί νόμιζα ότι έτσι θα αρέσω περισσότερο. Και αυτό καθρεφτιζόταν και στο ντύσιμο, στα μαλλιά και γενικά στην εμφάνισή μου. Ακόμα και στο «στήσιμό» μου μπροστά από την κάμερα. Γιατί και η στάση του σώματος δείχνει πολλά για το ποιος είσαι. Τώρα δεν έχω αυτό το άγχος. Νιώθω πιο απελευθερωμένη πλέον.

Το καλύτερο ,όμως, το κρατήσαμε για το τέλος και προέρχεται από το -αλήστου μνήμης- 8 σέλιδο αφιέρωμα του περιοδικού “HELLO” στο περίφημο κτήμα:

'Μετά το τέλος κάθε εκπομπής την παρακολουθώ σε dvd στο σπίτι μου ώστε να μπορώ να εντοπίζω τα λάθη που έκανα και να τα διορθώσω την επόμενη φορά. Είμαι πολύ αυστηρή με τον εαυτό μου, θέλω συνεχώς να βελτιώνομαι».

Έξι χρόνια μετά, τα DVD μάλλον θα αυτοπυρπολήθηκαν!

 

ΥΓ: Επίσης, στην αναζήτησή μας βρέθηκαν πάρα πολλές κριτικές όλα αυτά τα χρόνια για αυτήν την αλησμόνητη καριέρα. Για να μην θεωρούν κάποιοι ότι τώρα τα θυμηθήκαμε και αρχίσαμε τον πόλεμο στο αθώο το κορίτσι, διαβάστε αυτό:

Στις 12 Νοεμβρίου 2014, στο star.gr δημοσιεύεται η ακόλουθη κριτική: (απόσπασμα)

Με καταγωγή από τη Ρόδο και ημιτελείς σπουδές στη Φιλοσοφική (το πτυχίο της δεν το έχει πάρει ακόμα), ξεκίνησε από το νησί της ως «ταπεινή» wanna be κεντρική παρουσιάστρια. Και έκανε πολλές… «θυσίες» γι΄αυτό. Έστρωσε τα οπίσθια και «δούλεψε» σκληρά το κορίτσι.

Στην «μαθητεία» της εως ότου γίνει κεντρική παρουσιάστρια, προσπάθησε πολύ: Διέκοπτε άπαντες, πέταγε κοτσάνες, και χωνόταν εκεί που δεν την έσπερναν. Η διοίκηση του Alpha που ξέρει να εκτιμά τον σωστό τον εργαζόμενο, αποφάσισε να της δώσει την μεγάλη ευκαιρία.

Και να, μετά από λίγο καιρό, η Κωνσταντίνα κατάφερε αυτό που λίγες μπορούν στην ηλικία της. Πήρε δική της εκπομπή, αναλαμβάνοντας την πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου, και έκανε τον Αlpha «Σπίτι της Σπιτάκι της».

Αν τα κατάφερε; Τα γεγονότα «μιλάνε» από μόνα τους. Επί εποχής Σπυροπούλου, η πρωινή ζώνη του Σ/Κ σημείωσε τα χαμηλότερα νούμερα στην ιστορία της, με την Κατερίνα Καραβάτου από απέναντι και σε ένα πολύ μικρό κανάλι, να της «ρίχνει» κανονικά στ΄αυτιά!

Από την εκπομπή επίσης, έφυγαν ΠΕΝΤΕ άτομα μέσα σε μόλις δυόμιση μήνες, ανάμεσά τους και η Ζήνα Κουτσελίνη, η οποία άκουγε Σπυροπούλου και έπινε νερό στο όνομά της, ενώ είχε χριστεί από τον σταθμό και ως μέντοράς της.

Mπορεί, το «Σπίτι μου Σπιτάκι μου» να μην «βλέπεται» το Σαββατοκύριακο (δεν το λέμε εμείς αλλά η AGB), ο Alpha παρά ταύτα εξακολουθεί να της αναγνωρίζει το… χάρισμα περιμένοντας να δει την Κωνσταντίνα να εξελίσσεται σε νέα Ελένη Μενεγάκη.

Όσο για την Κωνσταντίνα; Επιμένει να δηλώνει «κορίτσι» της «βιοπάλης» και «απλή εργαζόμενη» του σταθμού του οποίου εκείνη όπως και όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι, «σέβεται» τις αποφάσεις.

Διαβάζοντας τις παραπάνω δηλώσεις, ένα δάκρυ κύλησε από τα μάτια μας. Από τα γέλια φυσικά».

Πέσατε από τα σύννεφα ε; Κρίμα.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR