counter

Καμία Μαντόνα. Ελένη Φουρέιρα μόνο

Καμία Μαντόνα. Ελένη Φουρέιρα μόνο
Καμία Μαντόνα. Ελένη Φουρέιρα μόνο

Καλησπέρα και καλή μας Δευτέρα! Τι μου κάνετε; Κανονικά δε συνηθίζω να γράφω Δευτέρα στο blog μου αλλά είπα σήμερα να κάνω μια εξαίρεση για τη Eurovision! Γιατί το Σάββατο έμεινα μέσα για να την παρακολουθήσω και θέλω αρχικά να μοιραστούμε κάποιες σκέψεις σχετικά μ’αυτή τη διοργάνωση αλλά και να σας πω τη δική μου εμπειρία όταν την παρακολούθησα απο κοντά στη Βιέννη!

Το στάδιο της Βιέννης που έγινε ο διαγωνισμός της Eurovision 

Ήταν το Μάιο του 2015, αν θυμάμαι καλά την αμέσως επόμενη χρονιά που κέρδισε το διαγωνισμό η Conchita Wurst και η Eurovision έγινε στην Αυστρία, τη γενέτειρα χώρα της. Εμείς από την άλλη, η ΕΡΤ δηλαδή, ήταν η χρονιά που ήταν λίγο τιμωρημένη από την EBU, για λόγους που είχαν να κάνουν με το μαύρο που είχε πέσει στο κρατικό κανάλι το 2013 και την παράβαση κάποιων κανόνων. Μη με ρωτήσετε περισσότερα, δεν ξέρω να σας πω περισσοτερες λεπτομέρειες. Κι αυτό το αναφέρω μόνο και μόνο για να σας πω ότι παρόλο που οι Έλληνες θεατες είμασταν λίγο «ριγμένοι» και δε μας έδωσαν και τις καλύτερες θέσεις, ωστόσο το θέαμα ήταν πέρα από κάθε προσδοκία... Ευτυχώς για μένα, μια από τις φίλες μου, σπούδαζε εκείνη την εποχή όπερα στη Βιέννη-ναι καλα ακούσατε όπερα- και είχε λυσσάξει λόγω της ενασχολησης της με τη μουσική, να πάμε στη Eurovision.

Εδώ με βλέπετε όχι και τόσο.. χαρούμενη που ξύπνησα χαράματα για να επισκεφτώ την Όπερα της Βιέννης

Εδώ σίγουρα πιο χαρούμενη 

Μέχρι τότε, οφείλω να σας ομολογήσω ότι δεν ήμουν και μεγάλη φαν. Αν εξαιρέσεις κάποια φοβερά πάρτυ με θέμα το συγκεκριμένο θεσμό, τα οποία τα λες και λίγο cult αλλά έχω πραγματικά διασκεδάσει με την ψυχή μου, δεν ανήκα στην κατηγορία των φανατικών. Μέχρι που πήγα και είδα αυτό το τεράστιο μουσικό και τηλεοπτικό γεγονός από κοντά. Εκεί άλλαξαν όλα. Γιατί περί αυτού πρόκειται. Μιας τεράστιας φαντασμαγορικής τηλεοπτικής παραγωγής. Και όποιος ανήκει στο χώρο των media και της τηλεόρασης, δεν νομίζω ότι αν το δει με τα ίδια του τα μάτια από κοντά, μπορεί να μείνει ασυγκίνητος. Η διοργάνωση ήταν άρτια από κάθε άποψη. Φώτα, ήχος, χρόνοι παρουσίασης, συμμετέχοντες και παρευρισκόμενοι, όλα άψογα συντονισμένα, ώστε να βγει αυτό το αποτέλεσμα που βλέπουμε εμείς στις οθόνες μας. Ούτε που μπορώ να σκεφτώ τον αριθμό των τεχνικών αλλά και τις εργατοώρες που χρειάζονται για να βγει το show στον αέρα. Και αυτό εκείνη τη μέρα το σεβάστηκα απόλυτα. Και από τότε κατέληξα να γίνω φανατική. Δεν είναι άλλωστε τυχαία τα νούμερα τηλεθέασης που κάνει το συγκεκριμένο προγραμμα.

Γι’αυτόν ακριβώς το λόγο θέλω να μιλήσουμε για τη φετινή διοργάνωση της Eurovision. Αλλά και επειδή φέτος το τραγούδι της Ελλάδας, ήταν από τα αγαπημένα μου. Από την πρώτη φορά που το άκουσα, ένιωσα παρά πολύ βολικά που μπορούσα να στηρίξω το ελληνικό τραγούδι χωρίς να νιώθω ότι καταβάθος προτιμώ το κομμάτι μιας άλλης χώρας. Σε αυτό το σημείο να αναφέρω και το εξαιρετικό τραγούδι της Ρωσίας, που είχε ελληνικό άρωμα αφού τη μουσική υπέγραφε ο δικός μας Δημήτρης Κοντόπουλος και τη σκηνοθεσία ο Φωκάς Ευαγγελινός. Και νομίζω ότι κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη συμβολή τους στην 3η θέση που κατέλαβε η Ρωσία αλλά και το γεγονός ότι κατέχουν πολύ καλά το θέμα Eurovision.

Πίσω όμως στα του «οίκου μας», η ελληνική αποστολή με την Κατερίνα Ντούσκα, είχε ενα ομολογουμένως πολύ καλο τραγούδι, με σύγχρονο ήχο και πολύ καλή αισθητική, απαλλαγμένο από φολκλόρ στοιχεία και επίκληση στο αθάνατο λαϊκό γλέντι των μπουζουκιών. Καταλαβαίνετε λοιπόν την απογοήτευση μου όταν αυτό πήρε την 21η θέση. Και όχι δεν αισθάνομαι καμία ανάγκη να ψάξω να βρω τους λόγους για το αποτέλεσμα όπως κάνουν πολλοί όταν δεν έρχεται η πολυπόθητη επιτυχία και όσους τοποθετούμε στο βάθρο, ξαφνικά θελουμε να τους εκβαραθρώσουμε και μάλιστα κλωτσηδόν. Επιμένω ότι το τραγούδι είναι πολύ καλο και η Κατερίνα μια από τις πιο ωραίες και ιδιαίτερες φωνές της νέας γενιάς. Και θα της δοθούν είμαι σίγουρη και άλλες ευκαιρίες για να αναδείξει το ταλέντο της. Και that’s life και η ζωή συνεχίζεται όπως πολύ σωστά και η ίδια ανέφερε στις δηλώσεις της ότι είναι πολύ ευχαριστημένη με την παρουσία της στο διαγωνισμό και έχει μάθει να χάνει με αξιοπρέπεια.

Αυτά έχω να πω για την ελληνική συμμετοχή αλλά τώρα θα ήθελα παρακαλώ λίγο την προσοχή σας για να μιλήσουμε για το κορίτσι φαινόμενο. Το κορίτσι σίφουνας, το κορίτσι πύραυλος που ακούει στο όνομα Ελένη Φουρέιρα. Απλά συγκλονιστική. Το sexiness και η ενέργεια που εκπέμπει αυτό το κορίτσι στην σκηνή είναι σχεδόν τρομακτικό. Με την καλή έννοια.. Και ναι, της δόθηκαν δυο ευκαιρίες διεθνώς, μια πέρυσι με τη συμμετοχή της στη Eurovision με την Κύπρο και μια στη φετινή διοργάνωση και απλά το «έσκισε», για να μιλήσω λίγο λαϊκά γιατί αλλιώς θα πρέπει να χρησιμοποιήσω αγγλικές εκφράσεις. Το απογείωσε βρε αδερφέ, με απλά ελληνικά. Και της αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και μια λαμπρή καριέρα. Σε αυτό που έχει επιλέξει να κάνει και το κάνει τόσο καλή με όλο της το είναι και όλη της την ενέργεια.

Και ναι τολμώ να πω ότι ήταν η νικήτρια της χθεσινής βραδιάς γιατί όλοι ασχοληθήκαμε με τη δική της εμφάνιση στη φετινή διοργάνωση αν και δε διαγωνιζόταν η ίδια. Καμία Μαντόνα. Μόνο Ελένη Φουρέιρα. Για το «φιάσκο» της Μαντόνα δε θα ήθελα να πω περισσότερα. Συνεχίζει να είναι η απαράμιλλη βασίλισσα της ποπ στην καρδιά μου, λόγω.. «αρχαιότητας» βέβαια γιατί βαθιά μέσα μου ελπίζω τα σκήπτρα να παραδοθούν επάξια κάποια στιγμή στη Lady Gaga. Αλλά πραγματικά ρε παιδιά τωρα ανακαλύψαμε ότι η ιέρεια της ποπ δεν έχει φωνάρα; Εντάξει, ίσως δεν την προστάτευσαν πολύ και βγήκε λίγο έντονο το φάλτσο σε αυτή την εμφάνιση της. Αλλά η Μαντόνα δεν έκανε αυτή την τεράστια καριέρα λόγω της απίστευτης φωνής της. Αλλά σίγουρα το ταλέντο της και το άστρο της είναι αδιαπραγμάτευτα. Την έχω δει πριν από αρκετά χρόνια σε συναυλία της στα 50 της χρόνια τότε, να χορεύει ασταμάτητα επι πόσες ώρες, να ανεβοκατεβαίνει στύλους πιο σταθερά και από τους χορευτές της και η θέα του σώματος της να με προδιαθέτουν να τρέφομαι μόνο με λαχανικά για το υπόλοιπο της ζωής μου. Γι’αυτό ας χαλαρώσουμε λίγο με την παρουσία της στο διαγωνισμό. Η δική μου προσέγγιση τουλάχιστον είναι αυτή.

Αν τώρα εσείς έχετε κάποια άλλη άποψη και διαφωνείτε, μπορείτε να το μοιραστείτε μαζί μου και στα social media που αναφέρω παρακάτω!

Καλή μας εβδομάδα λοιπόν και έτσι το μότο για σήμερα, εμπνευσμένο από τη Eurovision και όλες τις προαναφερθείσες κύριες είναι ότι «η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς».

Σας στέλνω όλη μου τη θετική ενέργεια για να πραγματοποιήσετε όλους τους στόχους γι’αυτη τη βδομάδα. Μικρούς ή και μεγαλύτερους.

Καλή τύχη και καλή.. τόλμη!

Instagram: Anthi__Salagoudi
Facebook: Anthi Salagoudi
Twitter: @ASalagoudi

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR