counter

Καινούρια χρονιά, καινούριοι στόχοι

Καινούρια χρονιά, καινούριοι στόχοι
Καινούρια χρονιά, καινούριοι στόχοι

Το νέο blog της Σόφης Πασχάλη

Καινούργια χρονιά, καινούργιοι στόχοι!

Μαζί φέτος θα εκπληρώσουμε τις επιθυμίες μας. Αυτή η ενότητα θα μας προσφέρει θετικές σκέψεις με σκοπό το υγιέστερο αποτέλεσμα για εμάς. Γιατί ο καθένας μας είναι διαφορετικός, με διαφορετική προσέγγιση στα γεγονότα που απλά πρέπει να βρει τον μηχανισμό που του αρμόζει, που θα τον ολοκληρώνει και που κατά συνέπεια θα τον κάνει ευτυχισμένο. Σήμερα θέλω να ασχοληθούμε με το τι πιστεύουμε ότι είναι υγεία. Το σώμα μας, ο ναός μας. Το σώμα μας το σπίτι μας. Φράσεις σωστές που συμφωνώ, αλλά θέλω να προσθέσω, ότι στα τόσα χρόνια αθλητισμού, πρωταθλητισμού και διδασκαλίας κατέληξα ότι και η υγεία έχει συμπτώματα.

Όταν βλέπεις έναν ευτυχισμένο-χαμογελαστό και αισιόδοξο άνθρωπο, βλέπεις υγεία. Υγεία δεν πρόκειται απλά για έναν άνθρωπο που δεν έχει συμπτώματα γρίπης ή που δεν έχει θέματα να αντιμετωπίσει. Υγεία για μένα έχει ο άνθρωπος που μαθαίνει να διαχειρίζεται τη ζωή του και που έχει έναν θετικό τρόπο αντίληψης. Ας πάρουμε παράδειγμα έναν αθλητή. Έχει συγκεκριμένο στόχο.

Ενδεχομένως θα θυσιάσει κάποια πράγματα για να πετύχει το στόχο του, αλλά θα κερδίσει αυτό που πραγματικά τον ικανοποιεί. Αυτό που θα του προσφέρει την απόλυτη χαρά. Στη ζωή, ωστόσο, δεν είμαστε όλοι αθλητές, αλλά είμαστε όλοι μαχητές. Όλοι θέλουμε να είμαστε κερδισμένοι. Όμως πολλοί από μας δεν έχουμε κερδίσει τη πρώτη μάχη. Αυτή με τον εαυτό μας! Τον αντέχουμε, τον συμπαθούμε, του φερόμαστε σωστά, τον ακούμε. Αν όχι πως περιμένουμε οι άλλοι να τον κάνουν προς εμάς.                                                                     

Αυτή λοιπόν η ενότητα θα συνδυάζει τον τρόπο σκέψης με το σώμα. Την υγεία που πρώτα θα ξεκινάει από το μυαλό, τη πεποίθηση, το στόχο και μετά το αποτέλεσμα. Ο πρώτος μας στόχος θα είναι να αφήσω τα πάντα για 15 λεπτά έξω από το χώρο που θα επιλέξω, να κάνω κάποιες στάσεις yoga και να αφιερώσω χρόνο στον εαυτό μου. Ακόμη και τις έννοιες μου, τα άγχη μου, την κουρασμένη σχέση μου, τη δουλειά μου, τα θέλω μακριά .Χρόνο μόνο για μένα. Χωρίς να μου αποσπάσει τη προσοχή τίποτα και κανείς, ούτε τα πολυαγαπημένα σας κινητά τηλεφώνα. Εσείς και ο εαυτός σας!               

Καλή επιτυχία..και καλή αρχή!

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR