counter

Η καλύτερη χρονιά μας

Η καλύτερη χρονιά μας
Η καλύτερη χρονιά μας

Δεν έχω συνηθίσει ούτε να λέω, ούτε να γράφω 2019. Είναι πολύ νωρίς ακόμη. Το 2018 έχει αφήσει τη σφραγίδα του. Έμαθα πολλά τη χρονιά που πέρασε. Ήταν μια έντονη χρόνια με τα πάνω της και τα κάτω της, όπως όλες. Έμαθα πολλά ωστόσο.

Κατ’αρχήν, έμαθα ότι θέλω να έχω ανθρώπους δίπλα μου, που να μπορώ να βασιστώ πάνω τους, ανθρώπους αξιόπιστους, αληθινούς, ανθρώπους που θα ενδιαφερθούν αν δεν είμαι καλά, που θα χαρούν αν είμαι πολύ καλά, ανθρώπους που αν χαθώ θα με ψάξουν. Έμαθα να κόβω ανθρώπους από τη ζωή μου, όχι γιατί τους μισώ (ούτε καν), αλλά γιατί σέβομαι τον εαυτό μου. Έμαθα να ακούω τον εαυτό μου, το ένστικτό μου, έμαθα να κάνω επιλογές και το πιο σημαντικό, έμαθα να λέω ΟΧΙ σε ό,τι δε με συγκινεί , δε με προάγει, δε με τιμά. Και έτσι έμαθα ότι εγώ γνωρίζω πολύ καλύτερα απ’όλους ποιο είναι το καλό για εμένα. Και για το λόγο αυτό, στηρίζω τις επιλογές μου, γιατί είναι δικές μου. Και με αυτές πορεύομαι και τη νέα χρονιά. Έμαθα επίσης ότι τα πράγματα δεν εξελίσσονται πάντα όπως τα έχεις σχεδιάσει ή με τον τρόπο που θέλεις εσύ. Και κατάλαβα τελικά ότι  μπορεί να είναι καλύτερα έτσι για σένα. Επίσης έμαθα ότι κάποια πράγματα, σχέσεις, φιλίες ή συνεργασίες, όταν χαλάνε ή όταν απλώς δεν προχωράνε, πότε δεν θα είναι όπως ήταν πριν, όσες προσπάθειες και αν γίνουν. Όχι όλες, κάποιες. Γιατί κάποια πράγματα πρέπει να γίνουν έτσι και να μείνουν πίσω... Και δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό. Πάμε για άλλα,πιο ωραία και πιο μεγάλα! Αυτό είναι το σύνθημα για το 2019.

Εύχομαι αυτή η χρονιά, να είναι υπέροχη, να είναι μοναδική, να είναι αξέχαστη, να είναι γεμάτη θαύματα. Να έχει αμέτρητες στιγμές ευτυχίας, να έχει αγάπη, να έχει πίστη και συνέπεια, να έχει φως, αστεροβροχή, να έχει ανθρώπους που μας αξίζουν...εύχομαι επίσης αυτή τη χρονιά να κάνουμε λάθη. Ναι, γιατί κάθε φορά που κάνουμε λάθη, κάνουμε και μια καινούρια αρχή , δοκιμάζουμε νέα πράγματα, νέους τρόπους, μαθαίνουμε, ζούμε, ζορίζουμε λίγο τον εαυτό μας και τελικά αλλάζουμε και εξελισσόμαστε…

Να είναι μια χρονιά, που θα ξεπεράσουμε τις φοβίες μας και τους δισταγμούς μας, μια χρονιά με πολλή δράση και καθόλου αδράνεια. Θέλω το 2019 να δούμε τη βελτιωμένη έκδοση του εαυτού μας, την πιο ευγενική, καλοσυνάτη και λιγότερο αρνητική.

Και να θυμηθούμε τους τρόπους μας, γιατί τελευταία τους έχουμε ξεχάσει...Η ευγένεια δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Είναι καιρός να σταματήσουμε επιτέλους να είμαστε επικριτικοί και να εστιάσουμε στον εαυτό μας και στο πως θα γίνουμε εμείς καλύτεροι. Γιατί μπορούμε!

Καλή χρονιά, αγαπημένοι μου!

Mαρία Φραγκάκη


Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε πάντα να με βρίσκετε εδώ:
 
Instagram: fragakimaria

Facebook: Maria Fragaki B

Twitter: @FragakiMaria

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR