counter

Γίνε ξεκάθαρος στα θέλω σου και θα έχεις ό,τι επιθυμείς

Γίνε ξεκάθαρος στα θέλω σου και θα έχεις ό,τι επιθυμείς
Γίνε ξεκάθαρος στα θέλω σου και θα έχεις ό,τι επιθυμείς

Το ότι οι άνθρωποι που προσελκύουμε στη ζωή μας είναι ο καθρέφτης μας, αυτό λίγο πολύ το γνωρίζουμε όλοι. Όλη μας η ζωή εξαρτάται από τις σχέσεις που δημιουργούμε. Έχουμε σχέσεις με τα πάντα. Ακόμα και τώρα που διαβάζεται το άρθρο μου, έχετε μια σχέση μαζί μου και τις ιδέες μου. Έχουμε σχέσεις, όχι μόνο με ανθρώπους, αλλά με τα αντικείμενα, με την τροφή, με τον καιρό και όλες αντανακλούν με τη σχέση που έχουμε με τον εαυτό μας.

Τα άτομα που αρέσκονται να ακολουθούν έναν δρόμο όχι και τόσο πεπατημένο, αλλά ένα δρόμο, διαφορετικό, που διαμορφώνουν οι ίδιοι, περνώντας δυσκολίες αλλά μη εγκαταλείποντας, διαπιστώνουν ότι δεν μπορούν να συντηρήσουν σχέσεις τυπικές ή συμβατικές και πόσο μάλλον μακροχρόνιες με ανθρώπους που αρέσκονται στο κουκούλωμα των υποθέσεων, στην επιφάνεια γενικότερα των πραγμάτων καθώς και στην μη ουσιαστική συνύπαρξη. Ωστόσο, από τους ανθρώπους που έχουμε φέρει κοντά μας, βλέπουμε τα πράγματα που δεν μας αρέσουν που κάνουν, βλέποντας στην ουσία τον εαυτό μας, που πράττει και ο ίδιος με το ίδιο τρόπο, με την μόνη διαφορά ότι εμείς με την παρατήρηση έχουμε προαποφασίσει να βελτιωθούμε, ενώ ο δίπλα μας, απλά υπάρχει και δεν έχει καμία επιθυμία αυτοβελτίωσης, με αποτέλεσμα αυτή η σχέση να μην μπορεί να έχει διάρκεια.

Αυτό όμως που πρέπει καλά να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας, είναι ότι δεν θα τραβούσαμε αυτούς τους ανθρώπους κοντά μας αν η συμπεριφορά τους δεν συμπλήρωνε τη δική μας. Όταν, όμως έχουμε κάνει τον κύκλο αυτής της διαδικασίας και έχουμε δει ότι είναι να δούμε, να φτιάξουμε, να αλλάξουμε, τότε θα διαπιστώσουμε ότι ή αυτοί οι άνθρωποι θα αλλάξουν συμπεριφορά απέναντί μας, καθώς εμείς πρωτίστως έχουμε αλλάξει ή δεν θα χωράνε πια στη ζωή μας και θα τους απομακρύνουμε. Το θέμα είναι ότι όλο αυτό βγαίνει αβίαστα, χωρίς καμία προσπάθεια ή πίεση. Έχουμε προχωρήσει και έχουμε ανοίξει μια καινούρια δίοδο, για να περάσουν αυτοί που θα ενωθούμε χωρίς να καταλάβουμε το πως. Θα κάνουμε πράγματα που δεν έχουμε ξανακάνει και το άγνωστο με έναν περίεργο τρόπο θα μας αναζωογονεί, θα μας δίνει ενέργεια, θα μας κάνει να νιώθουμε ευτυχισμένοι, χωρίς καν να μπορούμε να το εξηγήσουμε. Αυτό θα μας προχωρήσει σε ένα άλλο επίπεδο επικοινωνίας, σε ένα καινούριο δέσιμο με νέους άνθρωπους που για κάποιο λόγο η ζωή, μας έφερε κοντά την χρονική στιγμή που έπρεπε...


FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR