counter

Γιατί από τότε που ξεκίνησα να χρησιμοποιώ κρέμα νύχτας, είδα μεγάλη διαφορά στην επιδερμίδα μου…

Γιατί από τότε που ξεκίνησα να χρησιμοποιώ κρέμα νύχτας, είδα μεγάλη διαφορά στην επιδερμίδα μου…
Γιατί από τότε που ξεκίνησα να χρησιμοποιώ κρέμα νύχτας, είδα μεγάλη διαφορά στην επιδερμίδα μου…

Η ωραία κοιμωμένη δεν είναι ένα παραμύθι αλλά αληθινή ιστορία. Μόνο στη διάρκεια της νύχτας η επιδερμίδα έχει τη δυνατότητα να αναπληρώσει τις ζημιές και να ανακτήσει δυνάμεις για την επομένη. Ο ύπνος είναι η πιο οικονομική λύση ομορφιάς. Παρόλα αυτά αν και είμαι υπναρού τίποτα δεν θα άλλαζε στην επιδερμίδα μου, αν δεν ξεκινούσα τη χρήση μιας κρέμας νύχτας.

Γιατί την νύχτα:

Όλες οι λειτουργίες του οργανισμού επιβραδύνονται, η επιδερμίδα εργάζεται εντατικά τόσο για να διορθώσει τις βλάβες από τις πρωινές επιθέσεις όσο και να προετοιμαστεί για τις νέες της επόμενης μέρας. Κατά τη διάρκεια της νύχτας ο κυτταρικός μεταβολισμός- η βασική, αντιγηραντική δραστηριότητα – φτάνει στο αποκορύφωμά του.

Το ακριβές πρόγραμμα:

Σύμφωνα με μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί η επιδερμίδα έχει το δικό της νυχτερινό πρόγραμμα το οποίο είναι κάπως έτσι:

10.00 μ.μ.- Αποτοξίνωση: Ενεργοποιούνται οι μηχανισμοί επιδιόρθωσης από τις φθορές της μέρας . 

2.00 π.μ. – Κυτταρική αναπαραγωγή. Σύμφωνα με επιστημονικά στοιχεία είναι η στιγμή που η κυτταρική δραστηριότητα φθάνει στo αποκορύφωμά της. 

5.00-6.00 π.μ. Κυτταρική αναζωογόνηση. Η επιδερμίδα προετοιμάζεται για να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις της μέρας που ακολουθεί. Είναι η ώρα που η επιφανειακή στιβάδα της «οχυρώνεται» εκ των έσω .

Boost yourself

Ενίσχυσε τις άμυνες της επιδερμίδας σου.   Επένδυσε σε προϊόντα νύχτας με ενεργά συστατικά. Πιο συγκεκριμένα, η ρετινόλη έχει αποτελεσματικές επιδόσεις. Ενεργοποιεί τους φυσικούς μηχανισμούς παραγωγής υαλουρονικού οξέος και κολλαγόνου, κάνει απαλή απολέπιση και, ταυτόχρονα, τονώνει τον κυτταρικό μεταβολισμό με αποτέλεσμα να συμβάλλει στο να απαλύνονται τα σημάδια φωτογήρανσης και η επιδερμίδα να αποκτά ομοιόμορφη όψη.

 

Photo: pinterest

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR