counter

Γεια σου Λαμπρούκο μου, πως είσαι;

Γεια σου Λαμπρούκο μου, πως είσαι;
Γεια σου Λαμπρούκο μου, πως είσαι;

Αυτές τις δύο ημέρες κάθε χρόνο δεν μπορώ να μην σε σκέπτομαι. Η μία είναι η ημέρα που γεννήθηκες και η άλλη είναι η ημέρα που έφυγες. Είσαι πια ένας ώριμος 103άρης. Προχθές σε χάζευα λίγο στο «Κάτι κουρασμένα παλικάρια», την ώρα που  λέγατε τα δικά σας με τον κυρ-Διονύση. «Τη χούφτωσες» σε ρώτησε και εσύ κοκορεύτηκες ότι η δεσποινίς Μαλτέζου σε... λατρεύει! Που να ΄ξερες τι έκανε πίσω από την πλάτη σου!

Που να΄ξερες ότι 32 χρόνια μετά το θάνατό σου, θα σε παίζει ακόμα η τηλεόραση. Και όχι ως μια ανάμνηση, ή ένα τύπου-μνημόσυνο, αλλά ως βασικό αντίπαλο σε μερικές πανάκριβες παραγωγές που σαρώνουν σε τηλεθέαση. Το Αλικάκι, ο κυρ- Αλέκος ο Σακελλάριος, η Τζένη, όλη η παλιοπαρέα δεν ξέρω τι κάνει εκεί στα σύννεφα, αλλά εδώ κάτω στα εγκόσμια, «σκίζετε». Περνάει η μπογιά σας ακόμα και ο κόσμος σας λατρεύει, σας νοσταλγεί.

Πρόσφατα, ανοίξατε την πόρτα και στον άρχοντα τον Μπάρκουλη. Φαντάζομαι ότι αν και έφυγε από τον δικό μας κόσμο ταλαιπωρημένος και σκυθρωπος, σας εσάς θα ήρθε πανέμορφος και χαμογελαστός, σαν να ξεπήδησε από το «Τζένη Τζένη», ως Βουλευτής Μαντάς, που κατατρόπωσε τον Γκόρτσο.

Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας με τον παππού του, Λάμπρο Κωνσταντάρα

Κάποια στιγμή να ξέρεις, τα σόκιν ποιίηματα που του έγραφες στα τσιγαρόχαρτα θα τα βγάλουμε στη δημοσιότητα, δεν τη γλυτώνετε.

Σε έβλεπα προχθές, σε έβλεπα και την περασμένη εβδομάδα, σε βλέπω συχνά. Όσο δεν σε χόρτασα ζωντανό, σε έχω χορτάσει στην οθόνη. Αλλά από εκεί δεν μπορώ να σε αγγίξω. Από την τηλεόραση, όποιο κουμπί και αν πατήσω στο τηλεκοντρόλ, πάντα οι ατάκες σου θα είναι οι ίδιες. Ζωντανές, πανέξυπνες, αλλά οι ίδιες. Τις έχω μάθει πια όλες απέξω. Ατάκες, κινήσεις, γκριμάτσες, μέχρι και ανάσες. Δεν θέλω να δεχθώ ότι ο παππούς μου, έχει εξαντλήσει την παρουσία του στον εγγονό και την εγγονή του, μέσα από 50-100 ταινίες. Για αυτό και «κατασκευάζω» σκηνές μεταξύ μας.

Κύριε Μαυρογιαλούρε, μην πας στην «ηρωική Πλατανιά» να εγκαινιάσεις το μαιευτήριο, εκεί θα βρεις μόνο κάτι λαμόγια και μια ελιά που θα τρακάρεις. Δεν το έμαθες πια, μετά από τόσες επαναλήψεις ;

Σε ευχαριστώ για όλα

ΥΓ: Τα υπόλοιπα θα στα πω στα όνειρά μας

Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας με τον παππού του, Λάμπρο Κωνσταντάρα και τη νονά του Λιάνα Κανέλλη

Λάμπρος Κωνσταντάρας είναι παρουσιαστής στην εκπομπη "ΣΟΥΚΟΥ" στον Αντ1, ραδιοφωνικός παραγωγός στον Easy 97,2 (06:00-10:00) και Διευθυντης της δισκογραφικης εταιριας Spin Records

Facebook: https://www.facebook.com/lkonstantaras/

Twitter: @LambroukosJr 

Instagram: lamproskonstantaras

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR