counter

Η πιο νόστιμη Γαριδομακαρονάδα

Η πιο νόστιμη Γαριδομακαρονάδα
Η πιο νόστιμη Γαριδομακαρονάδα

Υλικά

  • Για τον ζωμό
  • Κεφάλια απ’τις γαρίδες
  • 2 κ.τ.σ αλεύρι
  • 1 ποτήρι κρασιού κονιάκ
  • 2 κ.τ.σ πελτέ ντομάτας
  • 1 ½ λίτρο νερό
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 κλωνάρια σέλερυ
  • 10 κόκκους πιπέρι
  • 2-3 δαφνόφυλλα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ελαιόλαδο

Για τα μακαρόνια

1 κιλό μακαρόνια της επιλογής σας

  • 1 κιλό γαρίδες
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 1 βαζάκι μικρό σάλτσα ντομάτας
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 1 φινόκιο ψιλοκομμένο
  • 50 ml ούζο
  • 2 κόκκους πιπέρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι,πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Για τον ζωμό

  1. Ξεκινήστε με τη σάλτσα βάζοντας σε μια κατσαρόλα ελαιόλαδο να κάψει και ρίξτε τα κεφάλια απ’τις γαρίδες και αφήστε τα να καούν αρκετά.
  2. Στη συνέχεια προσθέστε το κρεμμύδι κομμένο σε χοντρές φέτες,το καρότο σε φέτες,το σέλινο σε χοντρά κομμάτια τα μπαχαρικά και την σκελίδα με το σκόρδο.
  3. Για 5 λεπτά περίπου αφήστε τα να καούν και ανακατεύετε.Έπειτα σβήστε με το κονιάκ και αφήστε το να εξατμιθεί και προσθέστε το αλεύρι και τον πελτέ και τσιγαρίστε τα για 2 λεπτά περίπου ακόμα.
  4. Προσθέστε το νερό και αφήστε να βράσει.Απ’την στιγμή που θα βράσει μετρήστε 35΄και σβήστε τη.Τέλος όταν κρυώσει λίγο σουρώστε και κρατήστε το ζουμί.

Για τα μακαρόνια

Χαράζοντας την πλάτη της γαρίδας με ένα μαχαιράκι αφαιρέστε το εντεράκι. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα βάλτε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρετε τα δυο ειδών κρεμμύδια,το φινόκιο και το σκόρδο που έχετε ψιλοκόψει. Ρίχνετε τις γαρίδες και σωτάρετε μέχρι να αλλάξουν χρώμα και σβήστε ούζο.

Όταν εξατμιστεί,αφαιρέστε τις γαρίδες,προσθέστε τις τριμμένες ντομάτες και την σάλτσα ντομάτας και αφήστε για 10 λεπτά να βράσει.

Σε μια κατσαρόλα βράστε τα ζυμαρικά αναλόγως την ώρα που γράφει η συσκευασία(δυο λεπτά πριν). Προσθέστε 1 ποτήρια του νερού από το ζουμί της γαρίδας που κρατήσατε και ρίξτε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πιει τα υγρά και να βράσει το ζυμαρικό.Αν δείτε ότι χρειάζεται κ άλλο υγρό προσθέστε απ το ζουμί. Αλατοπιπερώστε,βάλτε τις γαρίδες μέσα,προσθέστε τον μαϊντανό και ανακατέψτε και μεταφέρετε σε πιατέλα.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR