counter

Φτάσε εκεί που ονειρεύεσαι

Φτάσε εκεί που ονειρεύεσαι
Φτάσε εκεί που ονειρεύεσαι

Ολοι θέλουμε κάτι. Κάποιοι απλά, υλοποιούν τα θέλω τους και άλλοι όχι. Ωστόσο, όλοι μπορούμε να φτάσουμε μέχρι ένα σημείο. Μέχρι το πρώτο μίλι, όπως λέει ένας δάσκαλος, κάνοντας ότι είναι απαραίτητο να κάνουμε. Το αναμενόμενο. Είτε, για να παραμείνουμε στην δουλειά μας, είτε, για να κρατήσουμε τον γάμο μας, την σχέση μας. Σύμφωνα, με τον καθηγητή και ιδρυτή του κέντρου ανάπτυξης σχέσεων Δρ Les Parrott, το επιπλέον μίλι το διανύουν οι δημιουργικοί άνθρωποι, καθώς πρόκειται για το κάτι παραπάνω. Αυτό που δεν περιμένει ο άλλος από εσένα. Την έκπληξη. 

Αν για παράδειγμα θες στην εργασία σου να σε υπολογίζουν περισσότερο, κάνε το κάτι παραπάνω. Μην περιμένεις να σου το ζητήσουν, γίνε πιο δημιουργικός, πιο παραγωγικός, ξεπέρασε τις προσδοκίες που έχει ο άλλος από σένα. Κανένας θρίαμβος δεν συμβαίνει τυχαία. Το επιπλέον μίλι, είναι αυτό που σκόπιμα θα σε οδηγήσει στην επιτυχία.

Το ίδιο συμβαίνει και με τις διαπροσωπικές σχέσεις. Κάνε κάτι πέρα από το προβλεπόμενο. Κάνε την έκπληξη. Η διαφορά του συνηθισμένου και του εντυπωσιακού είναι το κάτι παραπάνω. Κάνε περισσότερα από ότι απαιτείται. Επέλεξε να υπερβαίνεις τις προσδοκίες των άλλων. Μην τσιγγουνεύεσαι την επιπλέον προσπάθεια, τα ευγενικά λόγια, την εκτέλεση του καλύτερου που μπορείς να κάνεις.

("Κάνω περισσότερα από το ελάχιστο. 

Κάνω περισσότερα από το να ανήκω, θα συμμετέχω.

Κάνω περισσότερα από το να νοιάζομαι, θα βοηθώ.

Κάνω περισσότερα από το να πιστεύω, θα εφαρμόζω.

Κάνω περισσότερα από το να είμαι δίκαιος, θα είμαι ευγενικός.

Κάνω περισσότερα από το να συγχωρώ, θα ξεχνώ.

Κάνω περισσότερα από το να ονειρεύομαι, θα δουλεύω.

Κάνω περισσότερα από το να διδάσκω, θα εμπνέω. 

Κάνω περισσότερα από το να κερδίζω, θα εμπλουτίζω.

Κάνω περισσότερα από το να ζω, θα αναπτύσσομαι.”) (τα λόγια της παρένθεσης είναι αγνώστου συγγραφέα,μερικές φορές αποδίδονται στον William Arthur Ward.)

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR