Η παράδοση θέλει τα υλικά για την φανουρόπιτα να είναι ή 7 ή 9.
Υλικά
- 1 κιλό αλεύρι σκληρό
- 120 γραμ. μαγιά
- 500.γραμ.νερό.
- 500 γραμ. ζάχαρη.
- 1 ποτηράκι κρασιού κονιάκ.
- 1 ποτήρι νερού λάδι καλαμποκέλαιο .
- 1/2 κ.γ.σόδα.
- 1/2 κ.γ.κανέλλα.
- 150 γραμ.καρύδια.
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε χλιαρό νερό τη μαγιά και την διαλύουμε μέχρι να λιώσει.
- Σε ένα μπωλ βάζουμε το καλαμποκέλαιο με τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και σιγά σιγά προσθέτουμε όλα τα υλικά κι το μείγμα με τη μαγιά και το νερό και ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
- Σε ένα ταψί 33 cm περίπου αλείφουμε με λάδι και βάζουμε όλο το μείγμα. Αφήνουμε για 1 με 1-5 ώρα να φουσκώσει για ψήνουμε στους 175 στον αέρα για 45-50 λεπτά περίπου.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)