Υλικά για πένες με τόνο, άνηθο και κάπαρη
- 300 γρ. πένες
- 1 κονσέρβα τόνο
- 50 γρ. καλαμπόκι
- 50 γρ. κάπαρη
- 1 πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
- 40 ml ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- 50 ml κρέμα γάλακτος
- Χυμό και ξύσμα από ½ λεμόνι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τις πένες για όσο χρόνο αναγράφει η συσκευασία (η κάθε μάρκα διαφέρει), σουρώνουμε και κρατάμε περίπου 80 ml από το νερό.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμυδάκι με τις πιπεριές. Σοτάρουμε λίγο και μετά προσθέτουμε το καλαμπόκι, την κάπαρη και ρίχνουμε το νερό που έχουμε κρατήσει. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα ζυμαρικά, τον τόνο και την κρέμα γάλακτος με τον άνηθο. Ανακατεύουμε καλά και αν χρειάζεται υγρό προσθέτουμε λίγο νερό. Δοκιμάζουμε για αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε αν χρειαστεί. Ρίχνουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού.