counter

Έχω τις λύσεις για τα προβλήματα των ματιών σου

Έχω τις λύσεις για τα προβλήματα των ματιών σου
Έχω τις λύσεις για τα προβλήματα των ματιών σου

Οκ. οι σακούλες κάτω από τα μάτια μου, μάτια σου κτλ δεν είναι chanel αλλά αντιμετώπισε τες σαν να ήταν chanel και περιποιήσου την περιοχή όπως πρέπει! Τα μάτια είναι η πιο ευαίσθητη περιοχή προσώπου. Είναι 10 φορές πιο λεπτή από την επιδερμίδα του προσώπου, εκτίθεται καθημερινά στην υπεριώδη ακτινοβολία, στερείται σμηγματογόνων αδένων - άρα αφυδατώνεται ευκολότερα-. Επίσης, είναι το πρώτο σημείο που διαγράφονται  σημεία γήρανσης και κόπωσης.  Έτσι λοιπόν, πρόκειται για μια περιοχή με ξεχωριστές ανάγκες που πρέπει να αναγνωριστούν και να αντιμετωπιστούν.

Το πόδι της χήνας:

Είναι το πρώτο σημάδι γήρανσης που εμφανίζεται στην περιοχή γύρω από τα μάτια.  Εμφανίζονται, τις περισσότερες φορές, στο τέλος της δεκαετίας των είκοσι  μπορεί όμως να αρχίσουν να «διαμορφώνονται» ήδη από πολύ νωρίτερα. Ο κύριο λόγος  εμφάνισης του είναι οι έντονες κινήσεις που πραγματοποιούν καθημερινά  τα μάτια σου. Άλλη μια αιτία είναι η υπεριώδης ακτινοβολία διότι αφήνουμε την περιοχή απροστάτευτη χωρίς γυαλιά και εξειδικευμένη αντηλιακή προστασία.

Η λύση: 

Η συστηματική ενυδάτωση της περιοχής είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να την ενισχύσουμε και να την οχυρώσουμε αποτελεσματικά. Αναζητούμε γι αυτό συνθέσεις με υαλουρονικό οξύ, από τους πιο δραστικούς ενυδατικούς παράγοντες, πεπτίδια που δεσμεύουν την υγρασία και βελτιώνουν την ενδοκυτταρική επικοινωνία και αντηλιακά φίλτρα, κατά προτίμηση φυσικά όπως είναι το οξείδιο του ψευδαργύρου και το διοξείδιο του τιτανίου, ή αντιοξειδωτικούς παράγοντες για τη σωστή προστασία από τον ήλιο. 

Έντονη ξηρότητα ή ευαισθησία

Πρόκειται για ένα σύνηθες φαινόμενο καθώς όπως ανέφερα και παραπάνω στην περιοχή υπάρχει έλλειψη σμηγματογόνων αδένων. Τα πρώτα συμπτώματα είναι ξεφλούδισμα και κοκκινίλες γύρω από την περιοχή. Συνήθως το συγκεκριμένο πρόβλημα είτε επειδή υπήρξες αμελής στην περιποίηση των ματιών, είτε επειδή σε επηρεάζουν κάποιοι περιβαλλοντικοί παράγοντες.

Η λύση:

Έχεις ανάγκη από ενισχύσεις δηλαδή πλούσιες συνθέσεις που θα διατηρήσουν την επιδερμίδα σου ελαστική. Οι συνθέσεις πρέπει να περιέχουν ceramides  τα οποία διατηρούν τα επίπεδα υγρασίας και αποτρέπουν την αφυδάτωση της περιοχής, αποκαθιστούν αλλά και ενισχύουν τον επιδερμικό φραγμό και υαλουρονικό οξύ, τον πολύτιμο αυτό πολυσακχαρίτη που έχει την ικανότητα να συγκρατεί νερό μέχρι και 1000 φορές τον όγκο του ενώ, ανάλογα, το μοριακό του βάρος καταφέρνει να εισχωρεί στις βαθύτερες στιβάδες και να γεμίζει έτσι εκ των έσω τις λεπτές γραμμές.

Οιδήματα:

Το πρήξιμο γύρω από τα μάτια δεν έχει να κάνει τόσο με τη διαδικασία της γήρανσης αλλά όσο με το lifestyle της καθεμίας. Έλλειψη ύπνου, υπερβολική κατανάλωση αλατιού και αλκοόλ όσο κάποιες φορές αλλεργίες οδηγούν στην κατακράτηση νερού στην περιοχή. Αυτό συμβαίνει διότι συσσωρεύονται τοξίνες στην περιοχή.

Η λύση:

Χρειάζεται να περιορίσεις τις κακές συνήθειες και στη συνέχεια να επενδύσεις σε ένα προϊόν  με καταπραϋντικούς παράγοντες όπως είναι το χαμομήλι, και αποσυμφορητικούς ή τονωτικούς-η καφεΐνη έχει τις καλύτερες επιδόσεις-που μειώνουν το οίδημα και βελτιώνουν τη μικροκυκλοφορία. 

 

Μαύροι κύκλοι

Είναι το πρόβλημα που μπορεί να είναι κληρονομικό και σίγουρα δύσκολα αντιμετωπίσιμο. Όμως χρήζει βελτίωσης με τα σωστά προϊόντα καθώς και με τον ιδανικό τρόπο ζωής. Περιορίζοντας τις ώρες στον υπολογιστή καθώς και τα ξενύχτια επιταχύνεται η μικρο-κυκλοφορία στην περιοχή, το αίμα δεν μένει «στάσιμο» και έτσι δεν εμφανίζεται  το σκούρο χρώμα γύρω από τα μάτια.

Η λύση: Η υπερμελάχρωση «τρέμει» την βιταμίνη A και τα παράγωγα της. Αποχρωματίζουν τη συσσωρευμένη μελανίνη και ενεργοποιούν τον κυτταρικό μεταβολισμό. Δρα συνεργικά με καφεΐνη,  γλυκόριζα, τις βιταμίνες C και Ε ώστε να βελτιωθεί η μικροκυκλοφορία στην περιοχή.

Tip:

Μήπως πρέπει να κόψεις το τσιγάρο για τα μάτια σου .Το κάπνισμα καταπονεί ακόμη περισσότερο την εύθραυστη επιδερμίδα γύρω από τα μάτια αφού απολαμβάνοντας αυτή την «κακή» συνήθεια ανοιγοκλείνεις ασυναίσθητα τα μάτια σου.

 

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR