counter

Έτσι θα απαλλαγείς από την κυτταρίτιδα μέσα σε 30 ημέρες. Trust me!

Έτσι θα απαλλαγείς από την κυτταρίτιδα μέσα σε 30 ημέρες. Trust me!
Έτσι θα απαλλαγείς από την κυτταρίτιδα μέσα σε 30 ημέρες. Trust me!

Blog

Θέλω να ξεκινήσω με ένα «συγγνώμη» για την αποχή μου την προηγουμένη εβδομάδα. Ένα ατύχημα με κράτησε για λίγο μακριά σας, αλλά τώρα τα πράγματα πάνε καλύτερα. Θετική ενέργεια, λοιπόν και θα αποκτήσουμε παρέα beach butt σε 30 ημέρες! Θα μου πεις γίνεται;  Θα σου πω, πως ναι… Αν ξεκινήσεις τώρα και το πας στοχευμένα.

Ας αρχίσουμε με μια παραδοχή: Έχω κυτταρίτιδα, έχεις κυτταρίτιδα, έχει κυτταρίτιδα και γενικότερα όλες οι γυναίκες αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα σε μικρό ή μεγάλο βαθμό. Υπάρχει λύση; Ναι,  υπάρχει και σου μιλώ εκ πείρας. Έχω καταφέρει να μειώσω την όψη της συσσωρευμένης κυτταρίτιδας ακολουθώντας τα παρακάτω, έχουμε και λέμε:

Επιλέγω το κατάλληλο προϊόν! Η σύσταση του πρέπει να είναι πλούσια στα παρακάτω συστατικά:

Καφείνη : Μέχρις στιγμής, δεν έχει βρεθεί άλλη ουσία που να διασπά τόσο αποτελεσματικά τα λιποκύτταρα. Να την προτιμάς σε καθαρή μορφή και συγκέντρωση τουλάχιστον 6%.

Ρετινόλη: Δεν καταπολεμά την κυτταρίτιδα, αλλά, ενεργοποιώντας την παραγωγή κολλαγόνου, κάνει το δέρμα σφριγηλότερο και πιο συμπαγές.

ΑHA (άλφα-υδροξυοξέα) ή αλλιώς απολεπιστικοί παράγοντες που απομακρύνουν με ήπιο τρόπο τα νεκρά κύτταρα.

Αντιοξειδωτικά βοηθούν την επιδερμίδα να αποκαταστήσει τα μικρά βαθουλώματα. Τα δημοφιλέστερα αντιοξειδωτικά συστατικά είναι οι βιταμίνες C και Ε, το ρόδι, το πράσινο τσάι, guarana και το coffeeberry.

Όταν καταλήξεις στο προϊόν της αρεσκείας σου, δώσε μια ευκαιρία στο body wrap, δηλαδή άπλωσε μια γενναία ποσότητα προϊόντος στις προβληματικές περιοχές  και τύλιξε τες με μεμβράνη . Οι τοξίνες αποβάλλονται πιο εύκολα και το προϊόν διεισδύει καλύτερα. Το body wrap μπορεί να εφαρμοστεί 2-3 φορές την εβδομάδα και 20-30 λεπτά, κατά τη διάρκεια καλό είναι να κινείσαι ή να κάνεις γυμναστική.

Επίσης αν είσαι κορίτσι που επενδύεις στην νυχτερινή περιποίηση θα σου πω ότι πολύ καλά κάνεις! Κατά τη διάρκεια της νύχτας ενεργοποιούνται όλοι οι μηχανισμοί ανανέωσης της επιδερμίδας μας. Από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 3 τα ξημερώματα ο κυτταρικός μεταβολισμός του δέρματος αυξάνει το ρυθμό του μέχρι και 10 φορές παραπάνω συγκριτικά με αυτόν της ημέρας. Αυτό σημαίνει ότι και η όψης της κυτταρίτιδας μπορεί να βελτιωθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας και επίσης το προϊόν που θα χρησιμοποιήσεις να απορροφηθεί καλύτερα εξαιτίας των άνετων ρούχων που φοράμε στον ύπνο.

Αλλάζω λίγο τον τρόπο διατροφής μου, δηλαδή περνάω στην περίοδο detox: Ακόμα και αν είσαι χορτοφάγος προσπάθησε να λαμβάνεις καθημερινά ποσότητες πρωτεΐνης. Προσπάθησε να περιορίσεις την κατανάλωση των γαλακτοκομικών, ειδικότερα όσα προέρχονται από αγελαδινό γάλα.  Εκτός από 1 ½ λίτρο νερό την ημέρα, πιες χυμό cranberry είναι διουρητικός και αποβάλλει τις τοξίνες από τον οργανισμό. Εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες. Επίσης ένας ευεργετικότατος χυμός που πραγματικά θα σε βοηθήσει-πίστεψε με- είναι ο εξής:  

Πολτοποίησε σε ένα μίξερ 1 αγγούρι, 1 μάτσο σέλερι, 1 μεγάλο κομμάτι τζίντζερ, 1 λεμόνι και 1 φλιτζανάκι του καφέ μαϊντανού. Αντικατέστησε τον πρωινό καφέ με τον παραπάνω χυμό.

Ασκούμαι χωρίς αναβολές! Η άσκηση στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας είναι μη διαπραγματεύσιμη. Πρέπει να γίνεται με συνέπεια ώστε να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Υπάρχουν ασκήσεις που ενισχύουν την δράση του μεταβολισμού, αυξάνουν τις καύσεις και εμποδίζουν τα λιποκύτταρα να εγκατασταθούν στα δύσκολα σημεία των γλουτών και των μοιρών. Boost yourself!

Ποδήλατο

Το ποδήλατο είναι μια αερόβια άσκηση που βοηθά στην καύση λιποκυττάρων στα αδύναμα σημεία των μοιρών και των γλουτών . Παρόλα αυτά για να κάψεις περισσότερες θερμίδες και να ενδυναμώσεις του μυς των ποδιών πρέπει να αυξήσεις την αντίσταση όπως και να αυξομειώνεις την ένταση της άσκησης.

Squats /καθίσματα

Πρόκειται για την πιο δημοφιλή άσκηση τα τελευταία 2 χρόνια. Τα καθίσματα μπορείς να τα κάνεις με μπάρα ή χωρίς. Είναι μια αποτελεσματική άσκηση για να κάψεις λίπος και να αυξήσεις την μυϊκή μάζα.  Μην σε φοβίζουν τα βάρη καθότι είναι μύθος ότι φουσκώνουν τους μυς, Για να βοηθήσεις το σώμα σου να εξαλείψει την κυτταρίτιδα σήκωσε τα βάρη που αντέχει το σώμα σου για 8-15 επαναλήψεις.

Τρέξιμο

Το τρέξιμο είναι πιο δημοφιλής αερόβια άσκηση. Παρόλα αυτά χρειάζεται στρατηγική για να κάψεις λίπος. Για να πραγματοποιηθεί η ιδανική καύση πρέπει να διατηρήσεις την ένταση που σε κάνει να λαχανιάζεις για 30 λεπτά έως 1 ώρα.  Έτσι καίγονται και μεγάλα ποσά υδατανθράκων που συμβάλλουν στην δημιουργία της κυτταρίτιδας.

Σχοινάκι

Μέσα σε μόλις 10΄ μπορούμε να κάψουμε 100 έως 160 θερμίδες. Έρευνες έχουν δείξει πως είναι το μοναδικό είδος άσκησης που «επιτίθεται» τόσο δυναμικά στο λίπος. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που σταρ σαν την Κέιτι Πέρι το έχουν εντάξει στο πρόγραμμα γυμναστικής τους. Σύμφωνα με τον Κουίνσι Φρανς, προσωπικό γυμναστή της γνωστής τραγουδίστριας, θα πρέπει να ακολουθούμε πάντα μια συγκεκριμένη κίνηση για τουλάχιστον 2΄ και μετά περνάμε στην επόμενη.

Τέλος ολοκλήρωσε με πολλές διατάσεις.  Οι διατάσεις των μυών διεγείρουν την ροή του αίματος, γεγονός το οποίο διευκολύνει την αποβολή των τοξινών που συμμετέχουν στην δημιουργία της κυτταρίτιδας.

Για αυτό το χρονικό διάστημα επίσης περιόρισε τη χρήση ψηλοτάκουνων και απόφυγε τα πολύ στενά και σκληρά παντελόνια, διότι εμποδίζουν την καλή κυκλοφορία του αίματος.

Σου υπόσχομαι ότι θα δεις αλλαγή και θα φορέσεις το μαγιό σου με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Περιμένω απορίες, σχόλια αλλά και δικές σου προτάσεις στο mdeligian@daphne.gr ή στο Facebook account μου: Maria Deligiannaki ή στο Instagram profile μου: @mairilicious

Bb Stylewatchers

Ραντεβού την άλλη εβδομάδα

Xxx

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR