counter

Εσύ πως επιλέγεις τον δρόμο σου;

Εσύ πως επιλέγεις τον δρόμο σου;
Εσύ πως επιλέγεις τον δρόμο σου;

Δεν υπάρχει ωραιότερη εξέλιξη για τον άνθρωπο, από την δημιουργία οικογένειας. Ωστόσο, δεν είναι μια καθόλου εύκολη δουλειά. Κανείς δεν μας προετοιμάζει για τις δυσκολίες, όπως κανείς δεν μας διαπαιδαγωγεί ως προς τη σωστή ανατροφή των παιδιών. Άθελά μας, κάνουμε λάθη, που μπορούν να παγιδέψουν το παιδί ως ενήλικας. Η τιμωρία για παράδειγμα, αν είναι βάναυση και συνεχή, ανατρέφει υπερ του δέοντος προσαρμοστικούς ανθρώπους.

Όταν τιμωρούνται τα παιδιά, με το παραμικρό, μεγαλώνοντας, δεν εμπιστεύονται παρά μόνο την μάσκα τους, καθώς ως παιδιά ζούσαν μονίμως με τον φόβο της τιμωρίας. Το γεγονός, ότι σε μαλώνω για το καλό σου, ή σου μιλάω άσχημα, για το καλό σου, δεν είναι η σοφότερη λύση. Και αυτό γιατί, μεγαλώνοντας, ο τρόπος που βλέπει τον κόσμο αυτός ο άνθρωπος, ειδικά σε περιόδους που αντιμετωπίζει δυσκολίες, είναι από τα απελπισμένα πλαίσια αναφοράς του, δηλαδή από τα λυπημένα μάτια του. Ωστόσο, όταν αποφασίσει να γίνει ο δημιουργός της πραγματικότητάς του και όχι σκιά της ίδιας του, της δημιουργίας και αρχίζει και αντιμετωπίζει τα όποια θέματά του και τα λύνει, αισθάνεται καλύτερα και αρχίζει να βλέπει τον κόσμο πιο όμορφο. Άλλωστε, ο κόσμος είναι υποκειμενικός, προσωπικός, είναι η απατηλή αντανάκλαση του εαυτού μας. Άρα, ο κόσμος και η πραγματικότητα αλλάζει, όπως οι διαθέσεις μας. Λαμβάνουμε από την ζωή, αυτό που είμαστε, αυτό που σκεφτόμαστε. Για παράδειγμα, ένα γεγονός για να συμβεί στη ζωή μας, πρώτα έχει πάρει την συγκατάθεσή μας, μέσα από τις σκέψεις μας. Θέλοντας να καταλήξω ότι, όλα είναι στο χέρι μας. Ποιοι είμαστε και ποιοι επιθυμούμε να γίνουμε, αφορά εμάς και μόνο εμάς.

Εννοώντας, ότι έχουμε την υποχρέωση απέναντι στον εαυτό μας, αν κάτι μας έχει στιγματίσει ως παιδί και αργότερα λειτουργεί αυτόματα ένας αρνητικός μηχανισμός συμπεριφοράς, που διαπιστώνουμε ότι μας βλάπτει κατά συρροή, να βρούμε την λύση. Αρχικά, το κάνουμε για εμάς και ένα πιο υγιές αύριο και στη συνέχεια για να μην αναπαράγουμε άθελά μας τα ίδια λάθη και στην ανατροφή των δικών μας παιδιών. Μπορούμε να βελτιώνουμε τον εαυτό μας με τα χρόνια και να τον εξελλίσουμε, αρκεί να θέλουμε.

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR