Εκμέκ κανταΐφι: Το γλυκό που θα σας ενθουσιάσει

Εκμέκ κανταΐφι: Το γλυκό που θα σας ενθουσιάσει

Συστατικά

Για το σιρόπι:

• 800γρ ζάχαρη

• 600γρ νερό

• χυμό από 1 λεμόνι

Για τη βάση:

• 1 πακέτο φύλλο κανταΐφι

• 150γρ βούτυρο

Για την κρέμα:

• 1 λίτρο γάλα 3,5% λιπαρά

• 6 κρόκους αυγών

• 100 γρ. κόρν φλάουρ

• 200 γρ ζάχαρη

• 100 γρ βούτυρο

• 2 βανίλιες σκόνη

Για τη σαντιγί:

• 400γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

• 40 γρ άχνη ζάχαρη

• 1 βανίλια σκόνη

• Φιστίκι Αιγίνης χοντροσπασμένο για διακόσμηση

Εκτέλεση

Για το σιρόπι: Ρίχνουμε το νερό με τη ζάχαρη και το λεμόνι σε μια κατσαρόλα και το βάζουμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε και μόλις λιώσει η ζάχαρη αφήνουμε το σιρόπι 1 λεπτό ακόμη και σβήνουμε τη φωτιά. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Για τη βάση: Ανοίγουμε πολύ καλά το κανταΐφι ώστε να μην έχει κόμπους και το απλώνουμε σε ένα ταψί. Λιώνουμε το βούτυρο στο μικροκυμάτων για 20΄΄και ραντίζουμε το κανταΐφι να πάει παντού το βούτυρο. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα. Βγάζουμε το απ΄τον φούρνο και αμέσως ρίχνουμε το κρύο σιρόπι να πάει παντού. Το αφήνουμε στη άκρη για μισή ώρα να το απορροφήσει όλο.

Για την κρέμα: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα με τη μισή ζάχαρη και το αφήνουμε μέχρι να ζεσταθεί (όχι να καεί). Σε ένα μπολ ρίχνουμε τους κρόκους και την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα. Προσθέτουμε τη βανίλια και το κόρν φλαόυρ και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα στο μείγμα με τους κρόκους σε 3 δόσεις. Όταν τελειώσουμε με το μείγμα μας το βάζουμε πάλι σε χαμηλή φωτιά και σιγά σιγά ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Αφαιρούμε τη κρέμα απ΄τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο το οποίο το έχουμε κομμένο σε κύβους στο ψυγείο. Απλώνουμε τη κρέμα πάνω στο σιροπιασμένο κανταΐφι και σκεπάζουμε τη κρέμα με μεμβράνη ώστε να εφάπτεται και να μη κάνει πέτσα.

Για τη σαντιγί: Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τη κρύα κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη και την βανίλια μέχρι να πήξει καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη σαντιγί πάνω στην κρέμα(αφού έχουμε αφαιρέσει τη μεμβράνη) σε διάφορα σχήματα. Τέλος πασπαλίζουμε με χοντροκομμένο φιστίκι Αιγίνης.

counter
MOST POPULAR
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΑΦΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.
Λ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ 14 & ΧΑΛΕΠΑ
15125 ΜΑΡΟΥΣΙ
ΤΗΛ: 210 2594100 - 2102594205
FAX: 210 2586740

Για να διαφημιστείτε στο FTHIS.GR επικοινωνήστε με το εμπορικό τμήμα της εταιρίας μας:

Διεύθυνση Διαφήμισης:
e-mail: info@fthis.gr
Tηλ.: 210 2594100

Like us Follow us Find us
fthis.gr
Daphne
Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης στο Fthis.gr. Επιλέγοντας «Συμφωνώ», αποδέχεστε να λαμβάνετε όλα τα cookies (λειτουργικότητας, στατιστικών, διαφήμισης). Διαβάστε για τη πολιτική μας για τα cookies και αλλάξτε τις ρυθμίσεις