counter

Έξαρση ιώσεων. Τροφές που θα θωρακίσουν εσάς και τα παιδιά σας

Έξαρση ιώσεων. Τροφές που θα θωρακίσουν εσάς και τα παιδιά σας
Έξαρση ιώσεων. Τροφές που θα θωρακίσουν εσάς και τα παιδιά σας

Η θερμοκρασία έχει αρχίσει σιγά σιγά να πέφτει και οι πρώτες ιώσεις έχουν κάνει την εμφάνιση τους. Ιδίως όσοι από εμάς έχουμε παιδιά και μάλιστα όσων πάνε και στον παιδικό ή στο σχολείο μπορεί να έχουν γίνει αισθητές και  αρκετά νωρίτερα.

Σε επικοινωνία που είχα με την παιδίατρό μας Ράνια Σταματίου, για το πώς θα βοηθήσουμε την άμυνα των παιδιών μας αλλά και τη δική μας, η γιατρός έχει να μας  προτείνει κάποιες τροφές οι οποίες θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα και θα μας βοηθήσουν να κρατήσουμε μακριά αυτούς τους ανεπιθύμητους επισκέπτες που ονομάζονται ιώσεις, που όταν κάνουν την εμφάνιση τους σε ένα μέλος της οικογένειας συνήθως μετά ακολουθούν και οι υπόλοιποι, με αποτέλεσμα έναν έναν να μας ρίχνουν στο κρεβάτι!!!

Σύμφωνα με την κυρία Σταματίου, κάποιες από τις πιο σημαντικές και υγιεινές τροφές που δυναμώνουν τον οργανισμό είναι οι εξής:

 

  1. τα εσπεριδοειδή ( πορτοκάλια, μανταρίνια, γκρέιπ- φρουτ)
  2. τα σπανάκια, το μπρόκολο, το λάχανο ( που είναι και η εποχή τους)
  3. τα καρότα
  4. το κρεμμύδι και το σκόρδο
  5. οι γλυκοπατάτες
  6. οι σαρδέλες
  7. τα αμύγδαλα
  8. το γιαούρτι
  9. το ελαιόλαδο
  10. η βρώμη

 

Αν μπορέσουμε να βάλουμε στην καθημερινή μας διατροφή όλες αυτές τις τροφές θα καταφέρουμε να ενισχύσουμε κατά πολύ την άμυνα του οργανισμού μας. Φυσικά τις κρύες μέρες πρέπει να ντύνουμε τα παιδιά μας ζεστά, τις μέρες που βρέχει να αποφεύγουμε τις εξόδους μας (η υγρασία ευνοεί την ανάπτυξη μικροβίων) και φυσικά να μην κυκλοφορούμε σε κλειστούς πολυσύχναστους χώρους από τους οποίους συνήθως τσιμπάμε και κάποια ιωσούλα, ιδίως όταν αυτές είναι σε έξαρση . Α! και να προσθέσω κάτι ακόμα… να πλένουμε συχνά τα χέρια μας ιδίως πριν το φαγητό!!!

Χειμώνας είναι … μαζί με την ομορφιά του, κάποιες φορές μας ταλαιπωρεί και με τα μικρόβια που συνοδεύουν αυτή την εποχή!!! Αν είμαστε καλά προετοιμασμένοι όμως θα μπορέσουμε να σταθούμε δυνατοί απέναντι σ αυτόν τον αόρατο εχθρό. Και πιστέψτε με, μ’ αυτές τις τροφές  γίνονται υπέροχα φαγητά και γλυκά( κάποια στιγμή θα σας δώσω μια συνταγή για υπέροχα και υγιεινά μπισκοτάκια βρώμης που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι!).

Θέλω να ευχαριστήσω πολύ την παιδίατρο μας για τις συμβουλές της. Ελπίζω να σας βοηθήσουν να έχετε έναν καλό χειμώνα με υγεία!!!

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR