counter

"Έφαγα" όλη την Αθήνα... κυριολεκτικά!

"Έφαγα" όλη την Αθήνα... κυριολεκτικά!
"Έφαγα" όλη την Αθήνα... κυριολεκτικά!

«Θα πρέπει να βρούμε με ποιον θα φάμε και θα πιούμε, πριν βρούμε τι θα φάμε και θα πιούμε».

Μεγάλη κουβέντα αυτή! Και φυσικά δεν την ξεστόμισα εγώ πρώτη, αλλά ο Επίκουρος. Γιατί μια από τις πιο σημαντικές απολαύσεις στη ζωή πρέπει να συνοδεύεται και από τη σωστή παρέα!

Γενικά, μπορεί να μη μου φαίνεται αλλά το «καλό» φαγητό το εκτιμώ ιδιαίτερα. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που μου αρέσει και η ζωή στην Αθήνα. Επειδή συνεχώς έχεις κάποιο καινούριο μέρος, στέκι ή εστιατόριο να επισκεφτείς.

Τώρα θα μου πείτε γιατί σας τα γράφω όλα αυτά λίγες μέρες μετά το Πάσχα που όλοι έχουμε φάει του σκασμού και πιθανότατα σκεφτόμαστε πως θα απαλλαγούμε από τα περιττά κιλά και όχι ποιο θα είναι το επόμενο μέρος που θα πάμε για φαγητό. Η αλήθεια είναι ότι το συγκεκριμένο κείμενο προοριζόταν για τις προηγούμενες μέρες αλλά σκέφτηκα ότι θα ήμουν πολύ βλάσφημη και ανεπίκαιρη αν το έβγαζα τη βδομάδα που κανονικά προορίζεται για νηστεία και για προσευχή...

Επειδή όμως πρόσφατα ανακάλυψα αυτό που λέμε αυθεντικό «street food» στην Αθήνα, θέλω να μοιραστώ αυτή την εμπειρία μαζί σας.

Και αν ο αγαπημένος μου tv host, Anthony Bourdain ήταν φαν του συγκεκριμένου είδους, ποια είμαι εγώ να το υποτιμήσω;

Συγκεκριμένα, ο Anthony, που είχε επισκεφτεί ό, τι υπήρχε σε αυτήν την κατηγορία σε κάθε γωνιά του πλανήτη, έλεγε πάντα ότι το street food είναι μια αντανάκλαση του ποιοι είμαστε και από που καταγόμαστε και είναι πολύ σημαντικό για την πολιτιστική ταυτότητα κάθε λαού. Όλοι οι παραπάνω λόγοι αποτέλεσαν την κατάλληλη συνθήκη για να εξερευνήσω κι εγώ αυτό που αποκαλούμε “streed food” στην πόλη της Αθήνας.

Γενικά, δεν μπορείς να πεις ότι είμαι φαν του είδους. Η αλήθεια είναι ότι μου αρέσει πολύ να δοκιμάζω καινούριες γεύσεις και εστιατόρια. Μου αρέσουν πολλές κουζίνες και γενικά θέλω να συλλέγω γαστρονομικές εμπειρίες από παντού. Έχω λατρεία με το φαγητό και εκτιμώ το καλό πιάτο, είτε αυτό πρόκειται για μια γκουρμέ συνταγή είτε για ένα απλό σουβλάκι. Αλλά συνήθως, θα προτιμήσω τα πιο high end ψαγμένα εστιατόρια, με περίεργες γεύσεις και πολύπλοκα πιάτα. Για να μη σας λέω και ψέματα..

Για να καταλάβετε τι εννοώ, αν είχα τη δυνατότητα και ήταν η τελευταία μου μέρα επάνω στη γη, θα ήθελα να πάω με τις κολλητές μου στο Σαν Σεμπαστιάν. Μια μικρή πόλη της Ισπανίας, στην οποία είναι συγκεντρωμένα τα περισσότερα εστιατόρια με Michelin στον κόσμο και να τα δοκιμάσω όλα! 

Προς το παρόν όμως, επειδή δεν έχω σκοπό να πάω στο Σαν Σεμπαστιαν, μέσα στις επόμενες μέρες, αρκέστηκα στο να πάρω τις φίλες μου, Αναστασία Περράκη και Κρίστυ Περρή και να επισκεφτούμε μερικά από τα πιο γνωστά streetfood-άδικα της πόλης. Τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί στο νέο κανάλι μου στο YouTube!

Instagram: Anthi__Salagoudi
Facebook: Anthi Salagoudi
Twitter: @ASalagoudi

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR