counter

Δεν έχει ταυτότητα ο έρωτας

Δεν έχει ταυτότητα ο έρωτας
Δεν έχει ταυτότητα ο έρωτας

Θα ξεκινήσω με ένα απόσπασμα από το βιβλίο της αγαπημένης μου Αλκυόνης Παπαδάκη «Σκισμένο ψαθάκι»...που λέει:

“Ξέρεις τι μετράει τελικά; Ποια χέρια θα σε αγκαλιάσουν και θα κάμουν το δέρμα σου να δακρύσει. Ποιο στόμα θα τσακίσει το φλοιό του μυαλού σου και θα σε τινάξει χωρίς αναπνοή στα αστέρια. Δεν έχει ταυτότητα ο έρωτας.”

Έτσι είναι. Δεν έχει ταυτότητα ο έρωτας. Ούτε ηλικία, ούτε timing. Ο ερωτάς απλώς συμβαίνει. Σου συμβαίνει συνήθως όταν δεν τον περιμένεις, όταν δεν τον προκαλείς, όταν δεν τον κυνηγάς. Και για το λόγο αυτό, συνήθως σε ξαφνιάζει όταν έρχεται, με το πρόσωπο που έρχεται, στο χρόνο που έρχεται. Ο έρωτας δεν έχει λογική. Και ακόμη και οι πιο τετράγωνοι άνθρωποι, ακόμη και οι πιο ορθολογιστές υποκλίνονται στο πέρασμά του. Και αφήνονται, αν έχουν τα κότσια. Γιατί ο έρωτας θέλει τόλμη, θέλει θάρρος και αποφασιστικότητα. Να πεις, ότι εγώ θα το ζήσω και όπου πάει και όσο πάει. Αλήθεια, πόσοι από εμάς, το έχουν ζήσει αυτό το συναίσθημα; Πόσοι από εμάς έχουν αφήσει ολοκληρωτικά τον έρωτα να τους πάει, όπου εκείνος θέλει;

Σήμερα είναι του Αγίου Βαλεντίνου και έχουμε βομβαρδιστεί εδώ και μέρες, με καρδούλες, αγαπούλες, λουλούδια και διάφορα τέτοια «γλυκανάλατα και υπερβολικά» για πολλούς. Και αναρωτιέμαι, γιατί να σε ενοχλεί αυτή η μέρα; Είναι μια μέρα σαν όλες τις άλλες, μόνο που έχει ένα πολύ πιο αγαπησιάρικο περιτύλιγμα. Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι κακό αυτό. Μακάρι όλες οι μέρες να ήταν τόσο γλυκές, όσο η σημερινή. Δεν βρίσκω τίποτα το υπερβολικό στη σημερινή ημέρα. Ίσως γιατί θεωρώ ότι ο έρωτας εκ φύσεως είναι υπερβολικός. Αλλιώς δεν είναι έρωτας. Όταν είσαι ερωτευμένος υπερβάλλεις σε όλα και σου αρέσει. Έχετε ακούσει ποτέ για μέτριο έρωτα, ή για έρωτα με ολίγη; Προφανώς και όχι.

Ζήστε το, είτε είστε ερωτευμένοι, είτε όχι. Είναι μια ωραία μέρα, απολαύστε την, χωρίς γκρίνια και με καλή διάθεση. Βάλτε μουσική, αφιερώστε τραγούδια στον καλό σας ή στην καλή σας...πείτε «σ’αγαπώ» σήμερα (γιατί είμαι σίγουρη ότι δεν το λέτε συχνά) και ζήστε το, χωρίς να φοβάστε ότι θα γίνετε γραφικοί ή γελοίοι. Και αν είστε μόνοι, αγαπήστε τον εαυτό σας και θα δείτε πόσο ερωτεύσιμοι θα είστε...Αν είστε μόνοι, απολαύστε το διπλά. Γιατί  ενίοτε η προσμονή του έρωτα, είναι πιο γλυκιά απ’ότι ο ίδιος ο έρωτας.

Και κάντε μου μια χάρη...Μη φοβάστε να ερωτευθείτε ΠΟΛΥ!

Happy Valentine’s day!

Σας φιλώ,

Μαρία Φραγκάκη

Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε πάντα να με βρίσκετε εδώ:

Instagram: fragakimaria

Facebook: Maria Fragaki B

Twitter: @FragakiMaria

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR